شعار روز جهانی شهرها در سال ۲۰۲۳؛ تامین مالی آینده شهری پایدار برای همه

شعار روز جهانی شهرها در سال ۲۰۲۳؛ تامین مالی آینده شهری پایدار برای همه

شهریار تبریز/محمد جام کسری: در شرایطی که تقاضا برای زیرساخت‌ها، مسکن ارزان‌قیمت، حمل‌ونقل کارآمد و خدمات اجتماعی در شهرها بسیار زیاد و روبه‌رشد است، مقامات محلی برای توسعه شهرها پشتیبانی و منابع محدودی در اختیار دارند، بنابراین دولت‌ها، سازمان‌های بین‌المللی، بخش خصوصی و جامعه مدنی باید با یکدیگر همکاری کنند تا منابع مالی مورد نیاز برای توسعه شهرهای انعطاف‌پذیر و پایدار را تامین کنند.

روز جهانی شهرها هر سال سی‌ویکم اکتبر مصادف با ۱۰ آبان برگزار می‌شود. هدف از این روز افزایش آگاهی و تشویق علاقه جامعه بین ‌المللی به شهرنشینی جهانی، پیشبرد همکاری بین کشورها در رسیدگی به چالش ‌های شهرنشینی و کمک به توسعه شهری پایدار در سراسر جهان است.

روز جهانی شهرها در واقع فرصتی برای مورد توجه قرار دادن نقش محوری شهرها در توسعه پایدار است، چراکه شهرها موتورهای رشد اقتصادی و نوآوری هستند که کلید دستیابی به دستور کار ۲۰۳۰ و اهداف توسعه پایدار را در اختیار دارند. آن‌ها همچنین از بحران آب‌وهوایی گرفته تا نابرابری‌های فزاینده، در خط مقدم چالش‌های پیچیده امروزی قرار دارند.

روز جهانی شهرها از سال ۲۰۱۳ در تقویم سازمان ملل جای گرفت و هدف این است رویدادهایی در این روز برگزار شود که اهمیت جایگاه شهرها را به دولت‌ها و تصمیم گیران یادآوری کند. ایران نیز به این به این حرکت پیوست و برای روز جهانی شهرها نشست‌ها و مراسم‌هایی را برگزار می‌کند.

در اکتبر ۲۰۱۶ ، کنفرانس HABITAT III چارچوب جدیدی را تصویب کرد که با بازاندیشی در مورد نحوه برنامه‌ریزی، مدیریت و سکونت شهرها، جهان را در مسیر توسعه پایدار شهری قرار خواهد داد.

دستور کار جدید شهری سرعت چگونگی مقابله با چالش‌های شهرنشینی را در دو دهه آینده تعیین می‌کند و به عنوان تمدید برنامه توسعه پایدار ۲۰۳۰ مورد توافق ۱۹۳ کشور عضو سازمان ملل قرار گرفته است.

این روز فرصتی برای دولت‌ها، سازمان ملل به ویژه برنامه اسکان بشر ملل متحد، سازمان‌های بین‌المللی مرتبط، جامعه مدنی و سایر ذی‌نفعان و فعالان شهری جهت اهتمام به توسعه پایدار شهری در سرتاسر جهان است.‌

پایدارترین شهرهای جهان در سال ۲۰۲۳

شهر پایدار شهری است که تاثیرات اجتماعی، زیست‌محیطی و اقتصادی خود را از طریق برنامه‌ریزی و مدیریت شهری دقیق در نظر بگیرد. شهرهای پایدار برای کاهش اثرات مضر افزایش شهرنشینی بر محیط زیست و حمایت از اقتصاد دایره‌ای طراحی شده‌اند و زندگی پایدار را از طریق یک رویکرد چندرشته‌ای ترویج می‌کنند.

این شاخص‌ها پایداری طیف گسترده‌ای از عوامل مانند زیرساخت‌های شهری، کشاورزی، خدمات اجتماعی، صنعت، حمل‌ونقل، جنگل‌داری، مدیریت زباله‌ها و مواردی از این قبیل را در نظر می‌گیرند. در حال حاضر آمستردام، ریکیاویک، بوگوتا، بوستون، کیپ‌تاون و ملبورن تعدادی از پایدارترین شهرهای جهان در سال ۲۰۲۳ هستند.

می‌توان گفت روز جهانی شهرها روزی است به منظور تجلیل از ماهیت پویا و چندوجهی شهرها. پس روز جهانی شهرها را گرامی می‌داریم و در عین‌حال از این فرصت استفاده می‌کنیم تا در باب مسائلی مانند چالش‌های موجود در بستر زیست شهری خود بیاندیشیم.

مضامینی مانند شهرنشینی پایدار، رشد فراگیر، تاب‌آوری و میراث فرهنگی مباحث بسیط و گسترده‌ای هستند که مفهوم و شرایط زندگی شهری را با رویکردی کل‌نگرانه مورد بررسی قرار می‌دهند.

لینک اصل خبر در سایت شهرداری تبریز

    منبع خبر

    شهرداری تبریز

    شهرداری تبریز

    شهرداری تبریز یک شهرداری در شهر تبریز می باشد

      نظرات