يادداشت؛ كفايت ذخيره عملياتي؛ الزام سيستمهاي قدرت
به گزارش پايگاه خبري توانير
ضريب ذخيره تا سطح 12 درصد نيز پذيرفته شده، اما زماني كه اين شاخص به زير 10 درصد مي رسد اداره مطلوب شبكه با دشواري روبه رو مي شود و ورود به شرايط هشدار و اضطرار را به دنبال دارد.
هشدار آرش كردي مديرعامل شركت توانير، در سال 96 كه رسيدن ضريب ذخيره عملياتي برق به زير 2 درصد را شاخصي غيرقابل اتكا براي شبكه برق كشور عنوان كرد نيز از اين باب قابل توجه است كه با استمرار بي توجهي به ذخيره عملياتي نيروگاهها و شبكه، اين شاخص براي نخستين بار در 7 آبان 1399 به صفر تنزل يافت و شبكه را با هشدار جدي مواجه ساخت و سرانجام خاموشيهاي پياپي در تابستان 1400 را رقم زد.
به گفته مديرعامل شركت مديريت شبكه برق ايران، امسال نيز بهره برداري شبكه در شرايط خيلي سخت انجام شد و قطعا اين مدل بهره برداري مورد نقد است.
رجبي مشهدي با تاكيد بر لزوم برخورداري سيستم برق كشور از 20 درصد ذخيره نيروگاهي و شبكه معتقد است پرداختن به اولويتهاي شبكه به ويژه برنامه هاي اصلاح و بهينه سازي كه بخش عمده اي از 180 اقدام عبور از تابستان 1403 را تشكيل مي دهد، مي تواند ما را از محدوديتهايي كه شبكه را به شرايط اضطرار كشانده و در حالت هشدار قرار دهد.
نتيجه اينكه هرچند ايام اوج بار شبكه در سالهاي 1401 و 1402 با تدابير طلايي وزارت نيرو و بدون خاموشي به مدد مديريت بار و مصرف انرژي توسط مشتركين و بهبود توان توليد برق پشت سر گذاشته شد، اما ناكافي بودن ضريب ذخيره سيستم همچنان پا برجاست و مديريت شبكه در ايام حساس همزماني مصرف، با اضطرار و چالش رو به روست كه اگر به موقع به آن پرداخته شود، مي توان شبكه را در محدوده مجاز فركانسي و شرايط مطلوب اداره كرد و حتي نياز مديريت بار بخشهاي توليدي در تابستان نيز تا حد قابل توجهي بهبود مي يابد كه به نفع رونق توليد در كشور است.
يادداشت از: قدرت اله عليزاده
نظرات