تمركز صنعت برق بر هوشمندسازي شبكه تا پيش از اوج بار 1403
مجتبي عليرضا پور در گفت وگو با
پايگاه خبري توانير
با بيان اينكه نظارت بر بهره برداري از تجهيزات شبكه انتقال و فوق توزيع بر عهده دفتر فني و نظارت شبكه انتقال توانير است، گفت: در دو سال اخير، با روي كار آمدن دولت سيزدهم و رويكرد وزير نيرو،در صنعت برق وحدت فرماندهي بسيار خوبي ايجاد شد.
وي افزود: معاونت انتقال توانير نيز در جهت پايداري شبكه و جلوگيري از خاموشي به جهت خرابي تجهيزات اقداماتي را انجام داد كه آماده و اورهال كردن خطوط و پستها و اصلاح و بهينه سازي از جمله آنها بود.
عليرضا پور خاطر نشان كرد: در سراسر كشور، بيش از 133 هزار كيلومتر خط و حدود 312 هزار مگاولت آمپر ظرفيت منصوبه و چند هزار پست، وجود دارد كه حفظ و نگهداري آنها نيازمند حساسيت و پيچيدگي خاص بهره برداري شبكه است.
وي ادامه داد: در همين زمينه با برنامه ريزي و اقدامات پيشگيرانه در نگهداري و تعميرات و بهينه سازي پيش از اوج بار سال 1402، (با وجود استمرار بسيار زياد گرما) شبكه انتقال و فوق توزيع از شرايط خوبي برخوردار شد و در دفتر فني انتقال از اين تجربيات براي اقدامات در اوج بار سال آينده بهره خواهيم برد.
مديركل دفتر فني و نظارت شبكه انتقال، بهره گيري از دانش روز در حوزه اقدامات جاري به منظور آمادگي شبكه را نقشي تعيين كننده دانست و اظهار داشت: آغاز بهره گيري از پهپادها به منظور پايش وضعيت دكلهاي فشار قوي و همچنين اجراي پايلوت سامانه هوشمند از جمله اين اقدامات است.
عليرضا پور در توضيح عملكرد استفاده از پهپاد در خطوط انتقال و فوق توزيع، عنوان كرد: از سال گذشته دستورالعملي ابلاغ شد كه طي آن شركتهاي برق منطقه اي ملزم به انجام بازديد پهپادي حداقل 10 درصدي با اولويت خطوط فرامنطقه اي، تبادلي شمال به جنوب كشور، مناطق سخت گذر و... شدند.
عليرضاپور ادامه داد: همچنين با استفاده از سامانه هوشمند تشخيص عيوب و بهره گيري از فناوري هوش مصنوعي تمامي عيوب اخذ شده با پهپاد در حداقل زمان آناليز مي شوند، به اين صورت كه اين پهپادها بر فراز خطوط به پرواز درمي آيند و در مقايسه با بازديد فيزيكي كه توسط يك فرد انجام شود بسيار قابل اتكا،دقيق تر و ايمن تراست.
مديركل دفتر فني و نظارت شبكه انتقال با اشاره به تهيه سامانه يكپارچه هوشمند نگهداري و تعميرات خطوط گفت: اين سامانه كه در تسريع رفع عيب تجهيزات كليدي و فوريت در بازيابي تجهيز بسيار تاثيرگذار است، براي نخستين بار در سطح كشور با همراهي شركت برق منطقه اي كرمان در دستور كار قرار گرفت. فاز نخست آن در تعدادي از خطوط شركت برق منطقه اي يزد به صورت پايلوت انجام شد پس از موفقيت آميز بودن در برق منطقه اي كرمان نيز در حال پيگيري و انجام است و در سالهاي آتي نيز اين سامانه در بخش هاي پست، حفاظت، مخابرات و ديسپاچينگ نيز راه اندازي خواهد شد.
وي در پايان گفت: اين سامانه به تدريح در حال يكپارچه سازي بوده و قائم به شخص نيست. صداقت اقدامات انجام شده را بررسي مي كند، تاريخچه و حافظه اي ثبت شده از تعميرات انجام شده را خواهيم داشت و پراكندگي حوادث را ارائه مي دهد. درضمن در كنار اين سامانه، براي نخستين بار دفتر فني، به سمت ايجاد سامانه هوشمند حوادث (كه متكي به همين اطلاعات است) رفته است كه در سال جاري به نتايج اوليه پايلوت آن خواهيم رسيد.
نظرات