فعاليت حدود 50 مگاوات نيروگاه خورشيدي در استان همدان

به گزارش پايگاه خبري توانير به نقل از روابط عمومي شركت توزيع نيروي برق استان همدان، علي سهرابي بيدار در همايش توسعه نيروگاه هاي تجديدپذير در شهركهاي صنعتي و صنايع استان همدان كه با حضور نمايندگان ساتبا، مديركل صنعت، معدن و تجارت استان همدان، مديران شركت شهركهاي صنعتي و نمايندگان واحدهاي صنعتي و توليدي برگزار شد، ضمن تبريك هفته بسيج و تسليت فرا رسيدن ايام فاطميه اظهار كرد: نيروگاه هاي خورشيدي به عنوان منبع انرژي، نقش بسيار مهم و كليدي در توليد انرژي پاك و پايدار دارند.
وي با بيان اينكه اهميت اين نوع نيروگاه ها به دليل تجديدپذير و پايدار بودن، كاهش هزينه ها، سازگاري با محيط زيست اشتغالزايي و توسعه فناوري و استقلال انرژي است، افزود: امروز دستاوردهاي شركت توزيع برق استان در زمينه احداث نيروگاه هاي مقياس كوچك چشمگير است كه اين دستاوردها نه تنها نمايانگر پيشرفتهاي فني و مهندسي ما هستند بلكه نقش مهمي در توسعه پايدار و حفاظت از محيط زيست دارند.
مديرعامل شركت توزيع نيروي برق استان همدان با اشاره به اينكه توسعه زيرساختها نيز يكي از دستاوردهاي ما است، گفت: همزمان به ابلاغ نرخ خريد تضميني برق از نيروگاه هاي تجديدپذير و پاك در سال 95، اقدامات لازم در اين شركت براي جلب سرمايه گذاري نيروگاههاي تجديدپذير و پاك انجام شد و با پيگيريهاي مستمر در شركت، اولين نيروگاه 7 مگاواتي كشور در سال95 مورد بهره برداري قرار گرفت و تاكنون نيز جذب سرمايه گذاران در دستور كار است.
وي ادامه داد: ماحصل اقدامات انجام شده در جلب سرمايه گذاري نيروگاه هاي تجديدپذير و پاك، تاسيس و بهره برداري تجاري از 8 نيروگاه خورشيدي با 48.9 مگاوات بوده كه شامل 6 نيروگاه با سرمايه گذاري خارجي به مجموع ظرفيت 46.9 و دو نيروگاه با سرمايه گذاري ايراني به ظرفيت 2 مگاوات است.
سهرابي بيدار تصريح كرد: در راستاي تشويق مشاركت مشتركين داراي انشعاب برق نيز در استان، شركت توزيع با انعقاد قرارداد خريد تضميني 20 سال با مشتركين به نمايندگي از سازمان انرژي هاي تجديدپذير و بهره وري انرژي(ساتبا) داراي 125 قرارداد به مجموع ظرفيت 2650 كيلووات با مشتركين بوده كه 62 نيروگاه خورشيدي محدود به ظرفيت انشعاب با مجموع ظرفيت 1445 كيلووات در حال بهره برداري تجاري است و ظرفيت 330 كيلووات از نيروگاه هاي فوق براي كمك به ناترازي توليد و مصرف در پيك بار تابستان امسال وارد مدار توليد شد.
وي با بيان اينكه 760 كيلووات نيروگاه خورشيدي در مراكز صنعتي و 310 كيلووات در مراكز خدماتي و رفاهي و 375 كيلووات نيز در منازل مسكوني نصب و بهره برداري شده است، گفت: در راستاي معرفي تكنولوژي فتوولتاييك در ساختمان ها و فرهنگ سازي و تشويق استفاده از نيروگاه هاي تجديدپذير و پاك نيز در ساختمان ستادي شركت توزيع، 4 مسجد و 8 مدرسه، نيروگاه هاي خورشيدي به مجموع 125 كيلووات نصب شده است.
مديرعامل شركت توزيع نيروي برق استان همدان عنوان كرد: همچنين براي رفاه حال خانواده هاي عشاير استان و دسترسي به انرژي برق، تاكنون تعداد 530 سامانه قابل حمل خورشيدي به ايشان تحويل شده است.
وي با بيان اينكه با توجه به ظرفيت كل نيروگاه هاي تجديدپذير و پاك بهره برداري شده در كشور، حدودا 5 درصد از كل نيروگاه هاي تجديدپذير بهره برداري شده در كشور سهم استان همدان است، گفت: سهم نيروگاه خورشيدي استان همدان نيز نسبت به كل نيروگاه هاي خورشيدي بهره برداري شده در كشور برابر 11 در صد است.
سهرابي بيدار با اشاره به اينكه با توجه به همزماني پيك توليد نيروگاه هاي خورشيدي با پيك بار شبكه سراسري، اين نيروگاه ها نقش بسزايي در توليد برق در پيك بار شبكه دارند، عنوان كرد: در استان همدان بيش از 2.1 درصد از كل انرژي مصرفي در 6 ماه اول سال 1402 توسط نيروگاه هاي خورشيدي تامين و در زمان پيك روز همزمان استان همدان در تابستان امسال، 4.6 درصد از توان مصرفي كل استان، از طريق نيروگاههاي خورشيدي تامين شد.
مديرعامل شركت توزيع نيروي برق استان همدان اضافه كرد: از اين تعداد، هزار و 385 متقاضي واجد شرايط بوده و تعداد 990 متقاضي نيز در سامانه مهرسان ثبت نام شده اند و تعداد 322 قرارداد خريد تضميني برق نيز با متقاضيان منعقد شده است.
سهرابي بيدار همچنين اضافه كرد: تاكنون 4 نيروگاه مقياس كوچك گاز سوز(DG,CHP) با محوريت تامين بار مراكز صنعتي با مجموع ظرفيت 17.7 مگاوات در سطح استان تاسيس و بهره برداري شده است.
وي با بيان اينكه چشم انداز ما بر افزايش بهره وري، توسعه نيروگاههاي خورشيدي و تجديدپذير تمركز دارد، خاطرنشان كرد: با ادامه اين تلاش ها و با همت همه كاركنان و همكاري با سرمايه گذاران در اين حوزه، اعتقاد داريم كه مي توانيم به اهداف پايدار و موفقيت آميزي براي توسعه پايدار انرژي خورشيدي در استان برسيم.
در ادامه اين همايش كه با هدف آشنايي واحدهاي صنعتي استان با چگونگي سرمايه گذاري در بخش توليد برق و مزاياي استفاده از انرژيهاي خورشيدي و... برگزار شد، نماينده ساتبا نيز به ارائه گزارشي از اقدامات انجام و در دستور كار اين شركت در حوزه نيروگاههاي خورشيدي پرداخت.

لینک اصل خبر در سایت شرکت سهامی مادر تخصصی تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران - توانیر

    منبع خبر

    شرکت سهامی مادر تخصصی تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران - توانیر

    شرکت سهامی مادر تخصصی تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران - توانیر

    شرکت سهامی مادر تخصصی تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران - توانیر یک شرکت در شهر تهران می باشد

      نظرات