به ميزباني برق منطقه اي تهران برگزار شد؛ همايش تخصصي ...

به گزارش پايگاه خبري توانير به نقل از روابط عمومي برق منطقه اي تهران، در اين همايش كه با هدف آشنايي كامل صنايع با ماده 16 قانون جهش توليد دانش بنيان، با موضوع تامين برق تجديدپذير صنايع، مقررات و آيين نامه هاي مربوطه و همچنين راهكارهاي تامين مالي و تسهيلات؛ ضوابط فني، قراردادها و تعرفه و شرايط تابلو سبز برگزار شد، پنلهاي تخصصي قوانين جاري و همچنين مشاوره نحوه سرمايه گذاري و محاسبات درآمد و هزينه و درآمد احداث نيروگاه تجديدپذير برگزار شد.
بنابراين گزارش كماني معاون وزير و رييس سازمان ساتبا به موضوع ناترازي در توليد و مصرف برق اشاره كرد و گفت: تابستان سال گذشته تفاوتهايي با قبل داشت كه از جمله آن تعداد روزهاي گرم زياد به ويژه در حوزه تحت پوشش برق منطقه اي تهران چالشهايي را ايجاد كرد كه با اجراي طرحهاي مهم و تاثيرگذاري مثل پست انتقال قم 2 توانستيم از اين شرايط خارج شويم.
وي پيش بيني كرد براي سال آينده ميزان مصرف برق 5 درصد افزاش يابد كه در كنار ناترازي در حوزه تامين گاز، مي تواند تامين وقت در نيروگاههاي فسيلي را دچار مشكل كند.
كماني با اشاره به مصرف 700 ميليون مترمكعب گاز در زمستان سال گذشته گفت: در دوره زمستان حدود 210 تا 220 ميليون مترمكعب گاز نياز داريم كه با توجه به روند رو به افزايش مصرف گاز در بخش خانگي تنها راه حل آن حكرت به سمت توسعه انرژيهاي تجديدپذير است.
وي توسعه انرژي هاي تجديدپذير را راهكار عملي برون رفت از وضعيت كنوني دانست و بر تلاش براي تحقق ماده 16 قانون جهش توليد دانش بنيان با هدف توسعه نيروگاههاي تجديدپذير در صنايع تاكيد كرد.
حبيب قراگوزلو مديرعامل برق منطقه اي تهران نيز طي سخناني اين همايش را فرصت مناسبي براي آشنايي با نقش سرمايه گذاري در انرژيهاي تجديدپذير و بهره برداري از آخرين فناوريها و مقررات مربوطه ذكر كرد و با تاكيد بر توسعه انرژيهاي تجديدپذير با استفاده از ظرفيتهاي ماده 16 قانون جهش دانش بنيان گفت: صنايع با مصرف برق بيش از يك مگاوات، موظفند معادل يك درصد از برق مورد نياز سالانه خود را از طريق احداث نيروگاههاي تجديدپذير تامين كنند و اين روند تا پايان سال پنجم بايد به پنج درصد برسد.وي برگزاري چنين همايش تخصصي را با اهميت توصيف كرد و حمايت همه جانبه از صنايع استان تهران را با استفاده از ظرفيتهاي ماده 16 قانون جهش توليد دانش بنيان ضروري دانست.
قراگوزلو درباره وضعيت ايران در زمينه انرژيهاي تجديدپذير گفت: سهم انرژيهاي تجديدپذير از ميزان توليد برق ايران بسيار اندك است، اما مطابق برنامه هاي توسعه كشور، دولت مجاز است با حمايت از بخشهاي خصوصي و تعاوني از طريق وجوه اداره شده و يارانه سود تسهيلات، زمينه توليد تا پنج هزار مگاوات انرژي بادي و خورشيدي را در طول برنامه متناسب با تحقق توليد فراهم سازد.
وي درباره توسعه ظرفيت توليد انرژي برق و رشد تجديدپذيرها در كشور اظهار داشت: دسترسي جهاني به برق مطمئن براي تضمين رشد اقتصادي، حفاظت از داراييهاي زيست محيطي و بهبود بهداشت عمومي، ضروري است.
مدير عامل شركت برق منطقه اي تهران، ايران را كشوري با پتانسيل توسعه بالا توصيف كرد و افزود: از اين رو توسعه ظرفيت توليد انرژي برق يكي از اساسي ترين زيرساختها و برنامه هاي كشور است. همين امر فضاي مناسبي را براي رشد و توسعه تجديدپذيرها پديد آورده است.
وي افزود: صنعت برق كشور با تكيه بر سابقه طولاني و همچنين تجربه و دانش متخصصان خود و با برخورداري از مشاوران حرفه اي و مجرب، به دنبال آن است تا ساختار مناسبي را در جهت جذب سرمايه گذاران داخلي و خارجي فراهم كند.
وي درباره قانون جهش توليد دانش بنيان و اقدامات انجام شده گفت: باتوجه به نياز توسعه كشورها، ميزان به كارگيري انرژيهاي تجديدپذير نيز در جهان رو به افزايش است؛ به طوري كه يكي از شاخصهاي توسعه يافتگي مصرف انرژي محسوب مي شود. براساس برنامه ريزيهاي به عمل آمده اين نوع انرژي روز به روز سهم بيشتري در سيستم تأمين برق ايجاد مي كند. در كشور ما نيز با توجه به قانون جهش توليد دانش بنيان به اين موضوع توجه شده است. درخصوص (تامين برق صنايع)، صنايع با مصرف برق بيش از يك مگاوات، موظفند معادل يك درصد از برق مورد نياز سالانه خود را از طريق احداث نيروگاههاي تجديدپذير تامين كنند و اين روند تا پايان سال پنجم بايد به 5 درصد برسد.
قراگوزلو افزود: در اين قانون امكان احداث نيروگاه در خارج از محل استقرار واحد صنعتي وجود دارد؛ خريد تضميني برق توليدي مازاد از سوي سازمان انرژيهاي تجديد پذير و بهره وري برق ايران صورت مي گيرد، امكان اخذ اراضي از طريق جهاد كشاورزي و وزارت راه و شهرسازي براي متقاضيان فراهم شده و صنايع مي توانند با احداث نيروگاه خورشيدي به ميزان يك درصد مصرف برق سالانه خود را تامين كنند و البته در صورت استفاده نكردن از برق تجديدپذير توسط واحدهاي صنعتي مذكور، اين واحدها مشمول اعمال جريمه و اخذ هزينه برق مصرفي با نرخ تجديدپذير خواهند شد.
در پايان اين همايش، از مشاركت صنايع همراه در عبور موفق از دوره اوج بار تابستان 1402 تقدير شد.

لینک اصل خبر در سایت شرکت سهامی مادر تخصصی تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران - توانیر

    منبع خبر

    شرکت سهامی مادر تخصصی تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران - توانیر

    شرکت سهامی مادر تخصصی تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران - توانیر

    شرکت سهامی مادر تخصصی تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران - توانیر یک شرکت در شهر تهران می باشد

      نظرات