تاكيد سخنگوي صنعت برق: هيچ يك از نيروگاههاي تهران ...
به گزارش
پايگاه خبري توانير
به نقل از روابط عمومي شركت مديريت شبكه برق ايران، مصطفي رجبي مشهدي در گفت وگو با راديو اقتصاد با اشاره به اينكه مصرف برق در اين دوره از سال (زمستان) نسبت به تابستان 60 درصد كاهش مي يابد، افزود: در دوره سرد سال به دليل اينكه از وسايل سرمايشي كه پرمصرف هستند و برق زيادي را به خودشان اختصاص مي دهند استفاده نمي شود، مصرف برق كاهش مي يابد.
وي افزود: 140 نيروگاه در كشور مشغول توليد و تامين برق هستند كه كمتر از 10 درصد از آنها كه تعداد 9 يا 10 نيروگاه است را شامل مي شود كه در محدوده كلان شهرها نيز نيستند و اين در حالي است كه در شرايط اضطرار و در شرايطي كه سوخت گاز در بخش هاي تجاري و خانگي افزايش پيدا كند، اين نيروگاهها به اجبار از سوخت دوم به عنوان سوخت پشتيبان استفاده مي كنند.
رجبي مشهدي تصريح كرد: در كلان شهرها و مراكز جمعيتي به خصوص تهران كه در چند روز اخير آلايندگي هوا بسيار بالا بود و قطعا شرايط خاص براي هموطنان ايجاد شد، اولويت با سوخت گاز و بعد گازوئيل استاندارد است و از مازوت استفاده نمي شود.
سخنگوي صنعت برق تاكيد كرد: از 5 نيروگاهي كه در تهران وجود دارد هيچ كدام از سوخت مازوت استفاده نمي كنند و تنها نيروگاه بعثت قابليت استفاده از سوخت مازوت را دارد كه آن هم از سال 1391 پلمپ شده و حتي قبلتر و از سال 88 هم از سوخت مازوت براي توليد برق در اين نيروگاه استفاده نمي شده است.
مديرعامل شركت مديريت شبكه برق ايران در خصوص توليد برق توسط نيروگاههاي تجديد پذير در كشور اظهار داشت: با دستور رييس جمهور كه تاكيد و پشتيباني بسياري بر بحث توسعه نيروگاههاي تجديد پذير داشتند و همچنين در شوراي عالي انرژي نيز مطرح شد، موافقت شد 4500 مگاوات واحد نيروگاه خورشيدي جديد احداث و راه اندازي شود كه خوشبختانه مناقصات آن ها انجام شده و شركتهاي برنده هم مشخص و تضامين لازم را هم ارائه كردند و اميدواريم كه بتوانيم طي 4 سال آينده ظرفيت قابل ملاحظه اي را به ظرفيت توليد نيروگاههاي تجديدپذير بيافزاييم.
سخنگوي صنعت برق ادامه داد: هم اكنون مجوز شوراي اقتصاد اخذ شده و بيش از 11 هزار مگاوات نيروگاه اعم از نيروگاه تجديد پذير كه عمدتا خورشيدي هستند و اميدواريم ظرف 4 سال آينده بتوانيم برق توليدي اين نيروگاهها را در مدار توليد قرار دهيم و تا دو سال آينده حداقل 50 درصد آن را به سبد توليد برق كشور بيافزاييم.
وي ادامه داد: تشريك مساعي و همكاري بسيار خوبي در صندوق توسعه ملي براي استفاده از وام يا تسهيلات صندوق بوجود آمده و ساير اركان نظام به ويژه مقام محترم رييس جمهور و وزير نيرو پشتيباني خوبي از آن دارند .
رجبي مشهدي افزود: در شروع دولت سيزدهم وزير نيرو توليد 10 هزار مگاوات برق توسط نيروگاههاي تجديد پذير را برنامه ريزي كردند و هم اكنون 1200 مگاوات آن محقق شده و اميدواريم كه تاپيك سال آينده كه زمان زيادي نمانده، بتوانيم به 2000 مگاوات دست يابيم.
سخنگوي صنعت برق ضمن تشكر از صنايع بزرگ كه تا اين لحظه همكاري بسيار خوبي را با وزارت نيرو در ساخت نيروگاه داشتند افزود: شركت فولاد مباركه 600 مگاوات ساخت نيروگاه را دستور كار خودش قرار داده و تا اوج بار سال آينده 120 مگاوات را در مدار توليد قرار خواهد داد و اميدواريم اين اقدامات سرعت بگيرد و ما شاهد سهم بيشتر تجديد پذيرها در توليد برق كشور باشيم كه كمك موثري در كاهش آلايندگي هوا خواهد بود .
سخنگوي صنعت برق با اشاره به عدم فضاي كافي براي احداث نيروگاه تجديد پذير در كلان شهرها گفت: متاسفانه در كلان شهرها براي توسعه و ساخت نيروگاههاي تجديد پذير فضاي كافي وجود ندارد و تقريبا براي توليد هر يك كيلو واتساعت برق به وسيله نيروگاه تجديد پذير، 5 مترمربع فضا نياز داريم كه حتي با افزايش ميزان سرمايه گذاري در اين بخش مشكل اختصاص فضاي كافي براي احداث نيروگاه داريم .
نظرات