همزمان با بازديد رييس جمهور از نمايشگاه اقدامات و ...

به گزارش پايگاه خبري توانير به نقل از ايسنا
سيد ابراهيم رئيسي كه صبح امروز دوشنبه چهارم آبان در قالب فرآيند نظارت ستادي بر دستگاه هاي اجرايي در وزارت نيرو حضور يافته است، ضمن بازديد از نمايشگاه اقدامات و دستاوردهاي وزارت نيرو، دستور آغاز اجراي طرح احداث 4 هزار مگاوات نيروگاه انرژي تجديدپذير را صادر كرد.
با بهره برداري از اين طرح ظرفيت توليد برق از منابع تجديدپذير كه در ابتداي آغاز به كار دولت مردمي حدود 870 مگاوات بود و در حال حاضر حدود هزار و 119 مگاوات است به بيش از 5 هزار و 119 مگاوات افزايش خواهد يافت.
وزارت نيرو در دولت مردمي برنامه افزايش 10 هزار و 900 مگاوات ظرفيت توليد انرژي از منابع تجديدپذير را دارد.
به موجب طرحي كه امروز قرارداد اجراي آن به عنوان بزرگترين قرارداد يكجاي ساخت نيروگاه تجديدپذير در غرب آسيا در حضور دكتر رئيسي امضا شد، سرمايه گذاران 4 شركت در قالب چهار سبد شامل 2 سبد 1500 مگاواتي و 2 سبد 500 مگاواتي براي احداث 95 نيروگاه خوشيدي و بادي اقدام و در مجموع ظرفيتي بالغ بر 4 هزار مگاوات برق تجديدپذير را حداكثر تا زمان اوج مصرف سال 1403 به شبكه سراسري متصل خواهند كرد.
با توجه به اهتمام دولت و شخص رئيس جمهور نسبت به رفع ناترازي هاي موجود در كشور به ويژه در بخش انرژي، موانع و مشكلات پيش روي شركت هاي حاضر در اين طرح از جمله تملك زمين ها، نحوه اتصال به شبكه و مشكلات زيست محيطي به صورت ويژه بررسي و مرتفع شده است.
در حال حاضر 381 محل براي ساخت نيروگاه هاي تجديدپذير با ظرفيت حدود 11 هزار مگاوات با محوريت 16 شركت برق منطقه اي در سراسر كشور وجود دارد.
شركتهاي برق منطقه اي استان هاي تهران با 32 درصد، فارس با 10 درصد و سيستان و بلوچستان با 9 درصد از استان هايي هستند كه بيشترين سهم را در احداث 4 هزار مگاوات نيروگاه خورشيدي در كشور دارند.
در اين مراسم همچنين نيروگاه 10 مگاواتي "ساغند" يزد به عنوان بخشي از 260 مگاوات ظرفيت اضافه شده به مجموع توليد برق تجديدپذير كشور از ابتداي فعاليت دولت مردمي تاكنون، با دستور رييس جمهور به طور رسمي افتتاح شد.
رئيس جمهور همچنين از نمايشگاهي كه به منظور ارائه اقدامات و دستاوردهاي اين وزارتخانه در سه بخش آب، برق و فاضلاب در دو سال و نيم گذشته برگزار شده بود، بازديد كرد و با توضيحات دست اندركاران اين بخش ها از جزئيات عملكرد اين وزارتخانه مطلع شد.
براساس گزارش ارائه شده در دوره اوج مصرف سال 1402 با اجراي برنامه هاي رفع ناترازي، براي اولين بار در تاريخ توليد برق كشور، ميزان تامين انرژي صنعت از بخش خانگي پيشي گرفت و 85 درصد انرژي اضافه توليد شده نسبت به 1400، به بخش توليد اختصاص يافت. از ابتداي دولت مردمي تا كنون 8 هزار و 800 مگاوات ظرفيت وارد مدار شده است كه نسبت به زمان طي شده از شهريور 1400 يك ركورد محسوب مي شود.

لینک اصل خبر در سایت شرکت سهامی مادر تخصصی تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران - توانیر

    منبع خبر

    شرکت سهامی مادر تخصصی تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران - توانیر

    شرکت سهامی مادر تخصصی تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران - توانیر

    شرکت سهامی مادر تخصصی تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران - توانیر یک شرکت در شهر تهران می باشد

      نظرات