دي ماه جاري و به ميزباني برق منطقه اي تهران؛ نخستين ...
به گزارش
پايگاه خبري توانير
به نقل از روابط عمومي برق منطقه اي تهران، علي اصغر فراستي مدير دفتر برنامه ريزي فني و برآورد بار اين شركت ضمن اعلام اين خبر، با اشاره به مفهوم ادوات FACT گفت: اين ادوات با مجهز بودن به سامانه كنترلي مبتني بر الكترونيك قدرت و ايستا مي توانند منجر به افزايش كنترل پذيري و افزايش ظرفيت انتقال شوند. اين تجهيزات داراي انواع مختلفي هستند كه مي توانند به صورت سري يا موازي در شبكه قدرت مورد استفاده قرار گيرند.
وي با اشاره به نيم قرن سابقه استفاده دنيا از مزاياي اين ادوات در شبكه قدرت گفت: متاسفانه نصب اين تجهيز در شبكه برق ايران وضعيت مناسبي ندارد. نكته قابل توجه اين است كه صنايع فولاد به رغم اين كه متولي صنعت برق نيستند، اما به طور گسترده و در ظرفيت هاي بالا در حال بهره برداري از SVC و يا STATCOM هستند.
وي با اشاره به موضوع زمينه سازي جهت توسعه ادوات FACTS در شبكه برق ايران، درباره هدف از برگزاري اين همايش و اهميت آن تسريح كرد: اهميت اين همايش در ايجاد يك فضاي مناسب جهت تبادل نظر پيرامون ضرورت استفاده از اين ادوات در شبكه برق ايران و ايجاد يك بستر مناسب جهت همگرايي فكري به منظور توسعه اين ادوات در سيستم قدرت كشور است. از طرفي ديگر اين سمينار به بررسي توانمنديهاي داخلي كشور در زمينه ساخت و نصب و راه اندازي SVC و همچنين دانش بهره برداري و تعميرات اين تجهيز مي پردازد.
حفظ پايداري ولتاژ و ارتقاء سطح امنيت و قابليت اطمينان شبكه تهران
فراستي درباره فوايد برگزاري اين همايش براي شبكه برق تهران افزود: در حال حاضر مساله افت ولتاژ در شبكه برق تهران به عنوان يك تهديد براي امنيت شبكه محسوب مي گردد. دليل اصلي آن عدم كفايت منابع توليد توان راكتيو در شبكه متناسب با رشد تقاضاي انرژي است، از اين رو برق منطقه اي تهران به منظور حفظ پايداري ولتاژ و ارتقاي سطح امنيت و قابليت اطمينان شبكه تحت پوشش خود اقدام به مطالعه و جانمايي جهت استفاده از ادوات FACTS در برنامه هاي توسعه آتي خود كرده است. از آنجايي كه نصب اين تجهيزات نيازمند اخذ مجوز از مراجع بالادستي است، اين همايش مي تواند به نوعي پاسخگوي سوالات و ابهامات اين مراجع باشد و با شفاف سازي مسائل و چالشهاي فني و راهكارهاي موثر جهت توسعه اين ادوات، زمينه تصميم گيري براي مسوولان را تسهيل خواهد كرد. در نتيجه برق منطقه اي تهران مي تواند با سرعت بيشتري نسبت به اخذ مجوز از اين مراجع اقدام كرده و اين ادوات را در شبكه خود نصب و راه اندازي كند.
ايجاد فضاي مناسب سوال و جواب به منظور رفع ابهامات
مدير دفتر برنامه ريزي فني برق تهران در پايان تاثير اين گونه همايشها در صنعت برق را موثر ارزيابي كرد و خاطرنشان ساخت: همايشهاي تخصصي در اين سطح مي تواند با ايجاد فضاي مناسب سوال و جواب منجر به رفع ابهامات و پاسخگويي به سوالاتي شود كه هريك از اين سوالات مي تواند يك مانع جدي در مسير تصميم گيري مديران ارشد صنعت برق باشد. از طرفي مي تواند فضا را براي شناخت دست اندركاران اين صنعت مهيا نمايد. الگوسازي و بهره مندي از تجارب و دانش هر يك از نهادهاي مرتبط در اين حوزه نيز يكي از دستاوردهاي اين نوع همايشها براي صنعت برق خواهد بود.
نظرات