گلستان باغی، یادگاری از دوران شهرداری محمدعلی تربیت که ماندگار شد

گلستان باغی، یادگاری از دوران شهرداری محمدعلی تربیت که ماندگار شد

به گزارش شهریار ، واحد پژوهش و افکارسنجی این اداره کل با هدف افزایش اطلاعات تاریخی – گردشگری شهروندان از هویت شهری تبریز اقدام به طرح سوال در خصوص زمان و دوره مدیریت شهری ساخت پارک گلستان به عنوان اولین پارک شهری تبریز از طریق شبکه‌های مجازی کرد.

در این سوال، که همزمان با شروع مشخص کردن محدوده گلستان باغی توسط شهرداری انجام شد در مجموع ۲۳ هزار و ۸۰۵ نفر شرکت کردند و ۳۴ درصد گزینه صحیح یعنی زمانی که محمدعلی تربیت در سال ۱۳۰۸ در مسند شهردار تبریز بود را انتخاب کردند. این باغ در محل گورستان گجیل ساخته شد.

پارک‌ها در تمامی جوامع به عنوان یکی از نقاط مهم برای استفاده عمومی شهروندان محسوب می شوند که فرصت دورهمی‌ها و تعامل بین مردم را فراهم می‌سازد. فرصتی که گاه به محلی برای گذران اوقات فراغت تبدیل می‌شود و گاه محلی برای استفاده از فضای سبز و پارک گلستان از این قاعده مستثنی نبود. البته در تبریز قدیم که تعداد خودروها و کارخانه ها انگشت شمار بود و اندک، تنفس ها هم آسوده تر می‌شد و کارکردهای زیست محیطی پارک‌ها مثل امروز مدنظر نبود. امروز ولی باغ گلستان با درختان پرشمار خود، یکی از تنفس‌گاه‌های مرکزی تبریز هم خوانده می‌شود.

با این وجود، طی سالیان گذشته توسعه و گسترش شهری تبریز برای گلستان باغی خوش یوم نبود ، چندان طولی نکشید که با احداث پارک‌های مدرن و بی‌شمار در اقصی نکات شهر رفته رفته این پارک ابهت فرهنگی خود را از دست داد و گوشه گوشه آن به مرور عجین شد با کلماتی چون مواد مخدر، دست فروشی، وسایل به سرقت رفته، کتاب‌های کهنه که مشتری آنچنانی ندارند و تمامی کارکردهایی که چنان هارمونی با هویت باغ ندارند.

شهرداری تبریز برای احیای هویت تاریخ و احیای روح شهری این کهن باغ در طی سال‌های اخیر دست به یک سری اقدمات عمرانی و فرهنگی اساسی زد. برپایی نمایشگاه های محصولات فرهنگی، نصب المان‌های هویتی، شروع به کار خانه محیط زیست شهرداری در باغ، اقدامات عمرانی از قبیل کفسازی کل باغ، فعال‌سازی آبنماها، توسعه فضای سبز، نصب مبلمان شهری منحصر بفرد، گلکاری‌های زیبا، احداث مرکز همایش کودک، اصلاح سیستم روشنایی باغ گلستان  نصب میز و صندلی‌های شطرنج و... از جمله این اقدامات بود که در راستای افزایش رضایت مردم از پارک شد.

با وجود این اقدامات، همچنان مدیریت شهری به هدف مدنظر خود در ساماندهی پارک نرسید تا اینکه ۲۵ دی ماه ۱۴۰۲ با هدف بازگشت به هویت تاریخی باغ، شهردار منطقه ۸ تبریز جهت حفظ و صیانت از نخستین پارک شهری تبریز از آماده سازی نرده‌های قابل استفاده برای حفظ حریم این مجموعه خبر داد.

حسین منیری‌فر با اعلام این خبر اظهار کرد: طی سال‌های گذشته با حذف دیوارها و حریم این پارک شهری شاهد آسیب‌های اجتماعی متعدد و نبود امنیت کافی برای حضور اقشار مختلف مردم بوده‌ایم؛ این در حالی است که این پارک با دارا بودن ویژگی‌های «باغ ایرانی» می‌تواند بار دیگر به عنوان یکی از اصلی‌ترین نماد و نقاط گردشگری این شهر مورد استفاده قرار گیرد.

صفحات اینستاگرامی و کانال‌های تلگرامی آذرانجمن، شهریار، یازاکو، تبریزیم، تبریزیمیز، تبریز سیاست، اخبار اول، عصر تبریز، آوای تبریز، سون خبر، فصل نیوز، چالش روز، صنعت خبرلری، اخبار فردا، نگاه آذربایجان و احرار سوال نظرسنجی را به اشتراک گذاشته بودند.

لینک اصل خبر در سایت شهرداری تبریز

    منبع خبر

    شهرداری تبریز

    شهرداری تبریز

    شهرداری تبریز یک شهرداری در شهر تبریز می باشد

      نظرات