به گزارش شهریار ، روح الله رشیدی رییس مرکز پژوهش های شورای اسلامی شهر در این نشست اظهار کرد: تمرکز مدیریت شهری و مرکز پژوهش هادر دوره جدید بر تدوین طرحهای پژوهشی بنیادی است.
رشیدی با بیان اینکه هدف مرکز پژوهش های شورای اسلامی شهر تبریز، محوریت قرار دادن موضوعات اساسی شهر است، افزود: در بعضی از موضوعات شهری در مرحله اول، ماموریت مرکز پژوهش ها طرح درست یک مسئله شهری و سپس چاره اندیشی برای رفع چالش است.
این عضو شورای اسلامی شهر تبریز ادامه داد: در ادوار گذشته شورای اسلامی شهر در حوزه نماها و معماری آشفتگی زیادی وجود داشت بر این اساس، مستند نگاری آجرکاریهای بافت تاریخی تبریز در اولویت کاری مرکز پژوهش قرار گرفت چرا که هدف نهایی ما عملی سازی پژوهشها در شهر است.
معاون شهرسازی و معماری شهردار تبریز نیز در این نشست با بیان اینکه دستور العمل نماهای تبریز ملاک عمل شهرداری است، اظهار کرد: وجود این دستور العمل موجب کاهش نماهای سنگی در بافت تاریخی تبریز و بهبود شرایط نماها شده است.
محمد عزتی با اشاره به اینکه دستور العمل شامل جزییات و دیتیل های طراحی و الگو سازی در سال های گذشته به صورت مصداقی مطرح نشده است، افزود: سال گذشته مرکز پژوهش های شورا یک طرح پژوهشی در حوزه جزییات نگری در نماها در دستور کار خود قرار داد و اجرای این طرح پژوهشی موجب پرداختن به جزئییات در دستور العمل اجرای نما شهرداری شد.
وی گفت: در صورتی که از طریق نتایج پژوهش ها، دستور العمل نمای شهرداری در بافت تاریخی تکمیل و بروز رسانی شود، در اولین فرصت این مورد به مناطق مربوطه ابلاغ خواهد شد.
احد نژادابراهیم عضو هیات علمی دانشگاه هنر اسلامی تبریز نیز به عنوان مجری طرح مستند نگاری آجرکاری های بافت تاریخی تبریز اظهار کرد: طبق اظهاراتکارشناسان ارشد معماری، در شهر تبریز بیش از ۲۳۰ نوع آجرکاری وجود دارد و غنای تاریخی شهر موجب تنوع آجرکاری ها در بافت تاریخی شده است.
وی با بیان اینکه در این طرح مقرر شده، ۲۰۰ نوع آجرکاری بافت تاریخی از سطح شهر به سفارش مرکز پژوهش ها مستندنگاری کنیم، یادآور شد: اجرای این طرح و مستند سازی آجرکاری های بافت تاریخی تبریز توسط دانشجویان دانشگاه هنر های اسلامی تبریز انجام شده است.
نژاد ابراهیم با بیان اینکه این پژوهش ها موجب شد که الگو ها را هم مستند سازی کنیم، گفت: ۲۰۰ مورد مستند سازی الگو از جدارههای شهری تبریز در بافت تاریخی شامل معابری چون ششگلان، خاقانی، بارون آواک، خیابان تربیت و ... انجام شده است.
در این نشست تخصصی موسی زارع شهردار منطقه ۱۰ و حسین منیری فر شهردار منطقه ۸ تبریز باتوجه به واقع شدن در بافت تاریخی حضور داشتند.
نظرات