وزير نيرو در تبيين دستاوردهاي وزارت نيرو پس از ...

به گزارش پایگاه خبری توانیر، علی اکبر محرابیان در این مراسم انقلاب اسلامی ایران را الهام بخش آزادگان جهان و به ویژه کشورهای اسلامی دانست که برکات فراوانی را در حوزه های علم ،فن آوری ،توسعه و اقتصاد به ارمغان آورده است.
وزیر نیرو در تبیین پیشرفتهای صنعت آب و برق پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی، متوسط رشد جمعیت کشور از سال ٥٧ تاکنون را ٢.٣ درصد اعلام کرد و خاطرنشان ساخت: تاسیسات صنعت آب و برق در این مدت به طور متوسط ٢٣ برابر رشد داشته که ١٠ برابر متوسط رشد جمعیت کشور از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی است.
وی با قدردانی از تمامی مدیران و دست اندرکاران صنعت آب، برق و آبفا، مجموع هدف گذاری وزارت نیرو در بخش برق طی ٤ سال دولت سیزدهم را حدود ٧٥٧ هزار میلیارد تومان ذکر کرد که با احتساب بخشهای آب و آبفا به بیش از ١٢٠٠ هزار میلیارد تومان بالغ می شود.
وی با اشاره به بهره برداری از بیش از ٤٠٠ هزار میلیارد تومان پروژه آب و برق تاکنون، از پیشرفت قابل توجه طرحهای در حال اجرا خبر داد و ارزش طرحهای باقیمانده تا پایان عملکرد دولت را حدود ٨٢٠ هزار میلیارد تومان اعلام کرد.
وزیر نیرو در تبیین دستاوردهای بخش تولید برق در دولت سیزدهم، به ٣٠ هزارمگاوات ظرفیت نیروگاهی جدید در هدف گذاریها اشاره کرد که از ١٠هزار مگاوات سهم وزارت نیرو حدود ٨ هزار مگاوات نیروگاه حرارتی تاکنون به بهره برداری رسیده و با توجه به نیروگاههای در دست تکمیل عملکرد وزارت نیرو در این بخش فراتر از برنامه خواهد بود.
وی با اشاره به پیش بینی احداث ١٠ هزار مگاوات نیروگاه خود تامین صنایع بزرگ که برای نخستین بار با وضع بسترهای قانونی در کشور آغاز شد، اظهار داشت: این روند در ابتدا که بستر قانونی وجود نداشت در قالب توافقنامه بین وزارتخانه های صمت و نیرو پیگیری شد و سپس به عنوان بند مستقل در ماده ٤ قانون مانع زدایی از صنعت برق لحاظ شد که حداقل ٩ هزار مگاوات نیروگاه حرارتی و هزار مگاوات تجدیدپذیر از سوی صنایع احداث شود.
وزیر نیرو افزود: تاکنون عملیات اجرایی برای احداث ٦٤٠٠ مگاوات نیروگاه حرارتی از سوی صنایع شروع شده و بیش از ٩٠٠ مگاوات نیروگاه نیز به بهره برداری رسیده و تعداد قابل توجهی نیز تا تابستان ١٤٠٣ با شبکه سنکرون می شوند.

اصلاح اقتصادی و توسعه برق تجدیدپذیر به ١١هزار مگاوات
وزیر نیرو اقتصاد انرژی در کشورمان را طی ٦٠ سال گذشته کاملا حمایتی و یارانه ای عنوان کرد که با عرضه سوخت رایگان به نیروگاهها و فروش برق به نرخ غیر واقعی همراه بود و در مورد تجدیدپذیرها که سوختی مصرف نمی کنند باید اصلاحات اقتصادی انجام می شد.
محرابیان اظهارداشت: در سیستم قبل که حدود ٦٠٠ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر عمدتا با ظرفیتهای کوچک اجرا شد،سیاست خرید تضمینی برق تجدیدپذیر با نرخهای بالا حاکم بود که ارقام بالایی را برای صنعت برق در پی داشت و توسعه این واحدها درمقیاسهای چند کیلوواتی انجام می شد.
وی با اشاره به اصلاح اقتصادی دو سال اخیر وزارت نیرو در این بخش گفت: برای توسعه تجدیدپذیرها اصلاحاتی در قوانین انجام شد که باعث شد تقاضای خوبی در این بخش ایجاد شود و بازار عرضه را کاملا مجزا کردیم و امروز به میزان تولید نیروگاههای تجدیدپذیر ،تقاضا وجود دارد و این بخش به طور خودگردان و بدون حمایت دولت در فعالیت تولید و فروش برق فعال است.
وزیر نیرو با اشاره به گذار وزارت نیرو از نیروگاههای مقیاس کوچک و چند کیلوواتی به ظرفیتهای ٢٥٠ ،٤٠٠ و ٦٠٠ مگاواتی نیروگاههای تجدیدپذیر، این موفقیت را حاصل جراحی اقتصادی در این بخش عنوان کرد و از آغاز احداث حدود ١١٠٠٠ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر تاکنون در سایه سیاست جدید وزارت نیرو خبر داد.

توسعه پستهای انتقال؛ بیش از٢ برابر برنامه
مهندس محرابیان هدفگذاری برنامه پیشنهادی وزیر نیرو به مجلس شورای اسلامی در سال نخست دولت سیزدهم را اجرای ٨ هزار کیلومتر خط انتقال و فوق توزیع برق عنوان کرد که تاکنون ٤ هزار و ١٠٠ کیلومتر اجرا و به بهره برداری رسیده و پیش بینی می شود با اجرای ٥٧ طرح راهبردی خط و شبکه تا تابستان آینده، توسعه خطوط و شبکه، فراتر از میزان تعیین شده اجرا شود.
وزیر نیرو برنامه تقدیمی به مجلس شورای اسلامی در خصوص توسعه پستهای انتقال نیرو را افزایش ١٣٥٠٠ مگاولت آمپر به ظرفیت این بخش عنوان کرد که تاکنون ٣٠٠٠٠ مگاولت آمپر اجرا شده که از پیشرفت ٢.٢ برابری برنامه ٤ ساله طی ٢ سال اخیر حکایت دارد و همچنان این میزان رو به افزایش است.
وی با اشاره به ٥٧ طرح راهبردی شبکه در استانها، بر لزوم اجرای دقیق طرحها مطابق زمانبندی تعیین شده در جهت جلوگیری از حبس تولید و افت ولتاژ برخی مناطق تاکید کرد و اظهار داشت: روند اجرای این امور در کمیته های مختلف و به طور هفتگی در حال بررسی و پایش است و علاوه بر کنترل فنی و مهندسی طرحها، کنترل مالی نیز برای ١٨٠ برنامه پیش بینی شده صنعت برق در تابستان ١٤٠٣ انجام می شود.

تاکید بر اجرای به موقع طرحهای اولویت دار
مهندس محرابیان با ابراز قدردانی و تشکر از تمامی دست اندرکاران و تلاشگران صنعت برق در داخل و خارج وزارت نیرو اعم از کارگران، کارمندان، مشاوران، پیمانکاران و مدیران و راهبران صنعت آب و برق که در اجرای طرحهای حیاتی و خدمت رسانی به هم میهنان تلاش می کنند، به مدیران ارشد صنعت آب و برق کشور تاکید کرد: طبق میثاقی که با هم داریم، مهمترین کار مدیران، اجرای دقیق طرحهای اولویت دار صنعت آب و برق طبق برنامه است که از اهمیت حیاتی برخوردار است و رتبه بندی استانها بر اساس اجرای به موقع طرحها و رعایت زمان بندی و کیفیت اجرا خواهد بود.
محرابیان رمز موفقیت مدیران را "پیگیری موثر" عنوان کرد و اظهار داشت: دانش، اعتبارات و امکانات در اختیار مدیران هست اما آنچه یک مدیر موفق را از یک مدیر ناموفق را متمایز می کند پیگیری مستمر و موثر است و مدیر موفق علاوه بر آنکه خودش خوب تلاش می کند، سازمان را نیز همپای خود به پیش می برد و با اخلاص در کار، می تواند معجزه بیافریند.

لزوم رفع مشکلات پیمانکاران و مشاوران
یکی دیگر از توصیه های مدیریتی وزیر نیرو به مدیران صنعت آب و برق در این نشست به لزوم رفع مشکلات مجریان، پیمانکاران و مشاوران اختصاص داشت محرابیان یکی از کارهای پراهمیت مدیران را رفع چالشهای اقتصادی و اختلاف نظرها در برخی طرحها و قراردادها عنوان کرد که باید مدیران با استفاده از ظرفیتهای قانونی در این چالشها ورود کنند و سرعت اجرای کار را افزایش دهند و این موضوع ناظر بر عملکرد تمامی همکاران و همسو با میثاق وزارت نیرو برای اجرای کامل و سریع طرحها در جهت خدمت رسانی به مردم است.





لینک اصل خبر در سایت شرکت سهامی مادر تخصصی تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران - توانیر

    منبع خبر

    شرکت سهامی مادر تخصصی تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران - توانیر

    شرکت سهامی مادر تخصصی تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران - توانیر

    شرکت سهامی مادر تخصصی تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران - توانیر یک شرکت در شهر تهران می باشد

      نظرات