با عملياتي شدن سازوكار جديد گردش نقدينگي؛ فرآيند ...

به گزارش پایگاه خبری توانیر، مصطفی رجبی مشهدی در این جلسه هدف از برپایی این نشست را ستقلال مالی شرکتهای توزیع برق و تخصیص بهینه منابع عنوان کرد که از ابتدای اردیبهشت امسال طرح عملیاتی آن آغاز می شود.
مدیر عامل توانیر تصریح کرد: استقلال مالی شرکتهای توزیع، مسوولیت این شرکتها را در قبال وصول مطالبات و خرید برق برای تامین نیاز مصرف برق مشترکان بیشتر می کند.
وی افزود: با اجرای این طرح علاوه بر حساب مربوط به بهره برداری، حقوق پرسنل و هزینه های جاری، شرکتهای توزیع از حسابهای وکالتی خرید برق برخوردار می شوند که می توانند حداقل ٦٠ درصد برق مورد نیاز را از طریق بورس انرژی یا معاملات دوجانبه خریداری کنند.
رجبی مشهدی با تاکید بر نقش مهم مدیران بازار برق شرکتهای توزیع در پیش بینی مصرف و نحوه خرید برق از بورس انرژی گفت: درصورتی که کارایی هر شرکت توزیع در خرید برق مطلوب ارزیابی شود، منابع بیشتری برای توسعه و سرمایه گذاری در اختیار آن شرکت قرار خواهد گرفت.
وی افزود: هزینه طرحهای توسعه شرکتها نیز براساس برنامه های مصوب سالانه و منابع در دسترس شرکتها و در قالب مبادله تفاهم نامه هر شرکت با توانیر، ابتدای اردیبهشت هر سال انجام خواهد شد.
مدیرعامل توانیر در خصوص بیمه خسارت مشترکان برق یادآور شد: در حال حاضر انتخاب و انعقاد قرارداد با بیمه گر بابت پرداخت خسارات مشترکان برق و نیز پرداخت مالیات بر ارزش افزوده شرکتهای توزیع به طور متمرکز به وسیله شرکت توانیر انجام می شود.
رجبی مشهدی وصول مطالبات شرکتها را در سازوکار جدید از اهمیت بالایی برخوردار دانست و افزود سهم هزینه های جاری هر شرکت متناسب با ضریبی از میزان وصول مطالبات ارتباط دارد. سخنگوی صنعت برق یکی دیگر از تغییرات را تاثیر سازوکار جدید در بخش هزینه و درآمد برشمرد به این معنی که شرکتهای توزیع می توانند با کاهش هزینه ها، عملکرد خود را در بخش جاری و پرسنلی ارتقا دهند.
در ادامه میری مدیرکل اقتصاد، سرمایه گذاری و تنظیم مقررات بازار برق و آب وزارت نیرو استقلال مالی شرکتهای توزیع را از کلیدی ترین ارکان اصلاح اقتصادی در صنعت برق برشمرد.
وی از اهداف اصلاح جریان نقدینگی در صنعت برق را استقلال مالی شرکتهای توزیع، تقویت نظام بنگاهداری و نقش آفرینی عملکرد بازرگانی و وصول شرکتها در کسب درآمد مالی عنوان کرد که به طور روزانه از سوی وزارت نیرو رصد و پایش می شود.
سیدعلایی معاون هماهنگی مالی، پشتیبانی و امور مجامع توانیر نیز در این جلسه استقرار نظام حاکمیت شرکتی، استقلال مالی و قابلیت افزایش بهره وری شرکتهای توزیع را از مزایای سازوکار جدید اصلاح روابط مالی و گردش نقدینگی در صنعت برق عنوان کرد که یک جراحی در نظام اقتصادی محسوب می شود و توانیر برای عملیاتی شدن این طرح در کنار شرکتهای توزیع قرار دارد.
وی استقرار نظام منابع و مصارف در صنعت برق را از دیگر مباحث با اهمیت برشمرد و با تاکید بر لزوم تبعیت مصارف از منابع، عملکرد وصول مطالبات را هم سنگ با مباحث پیک سایی شرکتها عنوان کرد و افزود: مصارف باید بر اساس منابعی که ایجاد می شود، تعریف شود و هیچ مصارفی نباید خارج از محدوده منابع شرکت باشد.
باقری معاون بازار برق شرکت مدیریت شبکه برق ایران در تبیین سازوکار جدید خرید برق شرکتهای توزیع به ارایه مقایسه ای از قیمت برق در بازار برق، بورس انرژی و برق تجدیدپذیر پرداخت و به شرکتهای توزیع نیرو توصیه کرد حتی الامکان برق مورد نیاز را از بورس انرژی یا از طریق مبادلات دوجانبه خریداری کنند.
در ادامه خانی مجری طرحهای بهینه سازی شرکت توانیر، چگونگی عملکرد شرکتهای توزیع در فرایند جدید را بر منابع توسعه ای که در اختیار شرکتها قرار می گیرد، اثرگذار دانست و گفت: افزایش وصول مطالبات شرکتها موجب می شود منابع بیشتری نسبت به آنچه پیش بینی شده در اختیار شرکتها قرار بگیرد.
این جلسه با ارائه مهندس داودی معاون مدیرکل دفتر برنامه ریزی توزیع پیرامون رویکرد جدید وصول مطالبات و برنامه های توسعه و تامین نقدینگی سرمایه گذاری در قالب مدل جدید همراه بود و در ادامه نشست پرسش و پاسخ از طریق ارتباط تصویری با مدیران عامل شرکتهای توزیع نیروی استانی برگزار شد.

لینک اصل خبر در سایت شرکت سهامی مادر تخصصی تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران - توانیر

    منبع خبر

    شرکت سهامی مادر تخصصی تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران - توانیر

    شرکت سهامی مادر تخصصی تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران - توانیر

    شرکت سهامی مادر تخصصی تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران - توانیر یک شرکت در شهر تهران می باشد

      نظرات