چطور مبلغ قبض برق خود را پیش بینی کنیم

به گزارش شهریار به نقل از ایسنا، هرچند در فصول گرم مقدار مصرف برق الگو (مقداری از مصرف برق که با تعرفه عادی محاسبه می‌شود.) از ۲۰۰ کیلووات‌ساعت در ماه‌های سرد به ۳۰۰ کیلووات‌ساعت می‌رسد، اما مصرف بالای سیستم‌های سرمایشی که برعکس وسایل گرمایشی، تنها با برق کار می‌کنند باعث درج ارقام بزرگ در قبوض می‌شود. گفتنی است اعداد بزرگ مندرج در قبض‌های برق تنها نشان‌دهنده میزان مصرف وسایل سرمایشی نیستند بلکه شیوه محاسبه پلکانی هزینه برق باعث می‌شود با عبور از سقف مصرف، حتی مقادیر جزئی مصرف نیز تاثیری بزرگ داشته باشند که با گذر از هر پله مصرف این تاثیر بیشتر و بیشتر می‌شود.

با این تفاسیر، طبیعی است که قادر نباشیم به‌درستی مقدار هزینه‌ای که در نتیجه روشن بودن هر وسیله برقی به مبلغ قبضمان اضافه می‌شود را تخمین بزنیم و این‌گونه عملاً مدیریت مصرف و هزینه غیرممکن خواهد شد. برای رفع این مشکل وزارت نیرو از سامانه‌ای به نام باانرژی رونمایی کرده‌ که با استفاده از آن امکان محاسبه تقریبی مبلغ قبض برق برای مشترکان فراهم شده است.

نحوه پیش بینی و محاسبه مصرف برق خانگی

«باانرژی» نام پویشی است که از اواسط اردیبهشت آغاز شده و تا پایان ماه شهریور ادامه خواهد داشت. جزئیات این پویش را که برای راهنمایی مشترکان بخش خانگی در موضوع مدیریت مصرف برق آغاز شده می‌توان در سایت باانرژی به آدرس https://ba-energy.ir مشاهده کرد. یکی از بخش‌های این سایت که در اپلیکیشن آن نیز موجود است بخش «شبیه‌ساز مصرف» نام دارد. در این بخش پس از انتخاب محل زندگی و ماهی که در آن قرار دارید، لوازم برقی مورد استفاده در منزل خود و مدت استفاده از آن‌ها را مشخص می‌کنید و پس از آن تخمینی از مبلغ مندرج در قبض برق مربوط به آن ماه را در سه بازه زمانی کم‌بار، میان‌بار و اوج بار مشاهده خواهید کرد.

چطور مبلغ قبض برق خود را پیش بینی کنیم

چطور مبلغ قبض برق خود را پیش بینی کنیم

چطور مبلغ قبض برق خود را پیش بینی کنیم

۳ نمونه‌ از پیش بینی برق مصرفی شهروندان در خرداد ماه

در این رابطه نمونه‌ای از مصرف برق خانگی شهروندان را در نظر گرفته‌ایم که برای مثال قبض برق تخمینی این مشترکان برق با استفاده از شبیه‌ساز  سایت باانرژی به‌صورت زیر محاسبه شده‌ است:

مقادیر ثابت قبوض برق

لازم به ذکر است که در هر قبض برق مبلغی ثابت مندرج است که در این اپلیکیشن به آن پرداخته نمی‌شود. این مبلغ ثابت از بیمه خسارت (به مبلغ ۳۰۰ تومان)، بیمه صندوق بلایای طبیعی (۷۵۰۰ تومان)، آبونمان (۱۳۴۷ تومان)، مالیات (۱۵۵ تومان) و عوارض (مقدار پایه آن ۱۵۵ تومان است و با افزایش مصرف افزایش می‌یابد) تشکیل شده که بین یک چهارم تا یک پنجم مبلغ قبض برق هر مشترک را برحسب مصرف، دربرمی‌گیرد.

هشدار به مشترکان پرمصرف

همان‌طور که ذکر شد، در نتیجه محاسبه پلکانی هزینه برق، هر مقدار جزئی از مصرف می‌تواند اثری چشمگیر و خلاف انتظار در قبض برق داشته باشد. تعرفه پلکانی برق در ماه‌های گرم (از ابتدای خرداد تا پایان شهریور) به این‌صورت است که در مناطق غیرگرمسیر، مصرف تا سقف ۳۰۰ کیلووات هزینه‌ای مطابق با تعرفه عادی مصرف دارد اما با عبور از این عدد هزینه برق نیز با ضریبی غیر از یک، محاسبه خواهد شد.

این ضریب تا سقف ۴۵۰ کیلووات ‎ساعت، برابر با ۱.۵ است؛ یعنی هر هزینه‌ای که استفاده از یک دستگاه مشخص در زمانیکه مجموع برق مصرف‌شده هنوز به ۳۰۰ کیلووات‌ ساعت نرسیده‌، داشته باشد، در بازه ۳۰۰ کیلووات‌ ساعت تا ۴۵۰ کیلووات‌ ساعت به ۱.۵ برابر آن مقدار خواهد رسید. با عبور از عدد ۴۵۰ و رسیدن به ۶۰۰ کیلووات‌ ساعت این ضریب از ۱.۵ به ۲.۵ و پس از عبور از ۶۰۰ کیلووات‌ ساعت، ضریب مذکور به عدد ۳.۵ می‌رسد. یعنی برای مثال هزینه استفاده از اتو زمانی که برق مصرف شده در آن ماه، ۷۰۰ کیلووات‌ ساعت باشد، ۳ و نیم برابر زمانی که هنوز به عدد ۳۰۰‌ کیلووات‌ساعت نرسیده‌اید هزینه خواهد برد. علاوه‌براین مصرف در زمان کم‌بار، میان‌بار و اوج بار نیز با تعرفه‌های متفاوتی محاسبه خواهند شد.

مقدار الگوی مصرف برای نواحی گرمسیری ۱ تا ۴ به‌ترتیب برابر با ۳۰۰۰ کیلووات‌ساعت، ۲۰۰۰ کیلووات‌ساعت، ۱۰۰۰ کیلووات‌ساعت و ۴۰۰ کیلووات‌ساعت تعیین شده که مصرف بیشتر آن منجر به صدور قبض‌های نجومی خواهد شد.

لینک اصل خبر در سایت شهرداری تبریز

    منبع خبر

    شهرداری تبریز

    شهرداری تبریز

    شهرداری تبریز یک شهرداری در شهر تبریز می باشد

      نظرات