نحوه برخورد با قیمت‌های کاذب مسکن

نحوه برخورد با قیمت‌های کاذب مسکن

www.BanaNews.irاین روزها برخی فروشنده‌ها و مشاوران املاک در برخی مناطق اقدام به ارائه قیمت‌های پیشنهادی فوق‌العاده گران می‌کنند تا بلکه در بازار رونق گرفته، بتوانند ملک را با قیمت غیرواقعی به مشتری عرضه کنند.

ظاهرا هشدارهای اتحادیه مشاوران املاک به برخی از بنگاه‌های مسکن هنوز نرسیده یا اینکه رسیده، اما به آن بی‌توجهی می‌شود. بررسی قیمت‌های پیشنهادی در آگهی‌های مربوط به فروش آپارتمان در تهران و اطراف تهران نشان می‌دهد درحالی‌که قیمت پیشنهادی باید حداکثر ۱۰ تا ۱۵ درصد بالاتر از نرخ واقعی باشد، اما این فاصله تا ۳۰ درصد هم رسیده است.

قیمت‌ پیشنهادی نرخی است که فروشنده یا بنگاهی برای ملکی تعیین می‌کند، اما این نرخ در میز مذاکره و با اصرار خریدار کاهش پیدا می‌کند و به سطح واقعی می‌رسد؛ اما در این روزها نرخ پیشنهادی در برخی مناطق آن‌قدر حبابی شده که برخی خریداران امکان تشخیص آن را ندارند.

از آنجا که هر روز سطح قیمت مسکن در بازار را رصد می‌کند، توصیه می‌شود خریداران مسکن قبل از اقدام به خرید، حتما از قیمتی که بر سر آن توافق کرده‌اند، مطمئن شوند. راه اطمینان از واقعی بودن قیمت‌ها، پرسش و جست‌وجوی زیاد در بازار است. در حال حاضر در همه مناطق شهر بنگاه‌هایی وجود دارد که منصف هستند و متناسب با سطح واقعی بازار، قیمت‌های پیشنهادی را تعیین می‌کنند.

شنبه گذشته در همین ستون، قیمت آپارتمان در شهرک اندیشه به نقل از فروشنده‌ها نوشته شده بود و دیروز (یکشنبه) یکی از اهالی این شهرک که به تازگی آپارتمان نوسازی را در این منطقه خریداری کرده با خبرنگار دنیای‌اقتصاد تماس گرفت و گفت: درحالی‌که فروشنده‌ها قیمت متری ۹۰۰ هزار تومان را اعلام کرده‌اند، من موفق شده‌ام آپارتمانی با قیمت متری ۷۰۰ هزار تومان خریداری کنم. وی افزود: فروشنده‌ها قیمت‌های بالا می‌دهند، اما اگر خریدار مطلع باشد و مسلط به قیمت مسکن باشد، می‌تواند ملک را با قیمت واقعی خریداری کند.

قیمت‌های پیشنهادی الزاما به معنی نرخ واقعی نیستند، بلکه قیمت‌های پیشنهادی معمولا ۱۰ تا ۲۰ درصد بالاتر از قیمت معاملاتی ارائه می‌شوند.

دنیای اقتصاد

 

    نظرات