به گزارش شهریار به نقل از ایسنا، مسعود جعفرنژاد در گفتوگو با خبرنگاران سطح زیرکشت گردو در استان را ۱۸ هزار و ۵۰ هکتار اعلام کرد و گفت: در استان آذربایجان شرقی میزان سطح بارور گردو ۱۷ هزار و ۴۶۳ هکتار و سطح غیربارور ۵۸۷ هکتار است.
وی از تولید ۳۴ هزار تن گردو در سالجاری خبر داد و افزود: این میزان تولید در حالی است که تولید سال گذشته ۲۸ هزار تن بوده است.
وی همچنین با اشاره به اینکه متوسط عملکرد گردو در استان آذربایجان شرقی ۱.۶ تن در هکتار برآورد شده و در باغات شاخص به ۶.۸ تن در هر هکتار میرسد ادامه داد: آذربایجان شرقی رتبه دوم تولید گردو در کشور را دارد.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان با بیان اینکه تولید این محصول در اکثر شهرستانهای استان انجام میگیرد مطرح کرد: شهرستان عجبشیر با سه هزار و ۴۳۳ هکتار باغات گردو رتبه اول را دارد. شهرستانهای مراغه، اسکو و آذرشهر به ترتیب در رتبههای دوم، سوم و چهارم قرار دارند.
وی عمده ارقام کشت شده گردو را در استان ارقام بذری، چندلر، فرنور، فرانکت، هاوارد، خوشه و ژنوتیپهای برتر منطقه دانست و خاطرنشان کرد: خاک حاصلخیز، آب وهوای سرد و کوهستانی و غالباً هوای برفی و بارانی با فصول سرد زیاد و ارتفاع از سطح دریا و محدوده دمائی از جمله عوامل مستعد کشت گردو در استان هستند. کیفیت بالای مغز گردوهای استان، طعم خاص و درصد روغن بالا، این محصول را در مقایسه با سایر استانها متمایز کرده است.
وی مطرح کرد: حدود ۸۰ درصد از گردوهای استان به صورت تازهخوری و ۲۰ درصد در صنایع تبدیلی مصرف میشود که به دلیل کیفیت بالا و طعم ممتاز، صادرات مغز گردو به استانهای همجوار و کشورهای خلیج فارس، آسیای میانه و روسیه انجام میگیرد.
جعفرنژاد بیان کرد: گردو به علت خشک بودن محصول آن و امکان نگهداری و فروش محصول در زمانهای مناسب و در بازارهای هدف و نیز مصرف در صنایع تبدیلی، استفاده در کیک و شیرینی، غیره و همچنین استفاده به عنوان میوههای آجیلی، خشک و نیز ارزآوری و صادرات آن از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وی تشریح کرد: تغییرات شرایط آب و هوایی، بروز خشکسالی و افت شدید سطح آبهای زیرزمینی به ویژه در حاشیه دریاچه ارومیه و به دنبال آن عدم دسترسی ریشه درختان گردو به آبهای تحت الارضی در سالهای اخیر ضعف عمومی درختان گردو را موجب شده و شرایط را بیشتر برای جلب و افزایش جمعیت آفت پروانه کرم خراط فراهم میکند.
وی اضافه کرد: طرح سرشاخهکاری درختان گردو با ارقام اصلاح شده در حدود یک هزار هکتار از باغات استان اجرا شده و در سال جاری در ۱۵۷ هکتار با ارقام چندلر، فرنور، فرانکت و سایر ژنوتیپهای محلی ادامه دارد.
نظرات