مولفه‌های رقابت بین شهرها برای رهبری آینده جهان

مولفه‌های رقابت بین شهرها برای رهبری آینده جهان

شهریار تبریز/رضا عالش‌زاده : بر این اساس، پاریس، ونکوور و سنگاپور از جمله شهرهایی هستند که در شرایط فعلی در سه قاره مهم جهان بهترین عملکرد را داشته‌اند.

گزارشی بر اساس یافته‌های اخیر این شرکت نشان می‌دهد که شهرها برای موفقیت در آینده باید بیشتر بر موضوعاتی مانند اقدامات آب و هوایی و تغییرات جمعیتی تمرکز کرده و فراتر از شاخص‌های سنتی مانند عملکرد اقتصادی و زیرساخت‌های حمل‌ونقل برای جذب سرمایه‌گذاری فکر کنند.

شرکت مشاوره توسعه پایدار آروپ در آخرین گزارش جهانی خود نشان داد که کدام شهرها برای موفقیت بلندمدت بهترین موقعیت را دارند. این شرکت ۶۳ شهر را از منظر ۳۷ شاخص موفقیت در آینده اندازه‌گیری می‌کند - که حدود یک چهارم آن بر اقدامات آب و هوایی متمرکز است. در کل، این شاخص‌ها چهار حوزه ارزیابی کلیدی برای رقابت شهر را شامل می‌شوند: جذابیت سرمایه‌گذاری، دارایی‌ها و زیرساخت‌ها، زیست‌پذیری و در نهایت مدیریت شهری و حکمرانی.

پاریس فرانسه، ونکوور کانادا، و سنگاپور کشور سنگاپور به دلیل اقدامات روشن و امیدبخش در مورد عوامل حیاتی تاثیرگذار بر روی موفقیت بلندمدت، مانند خطر سیل و دسترسی به انرژی های تجدیدپذیر، درکنار سایر مسائل مهم مانند تغییرات جمعیتی و زیست‌پذیری، رتبه "بهترین شهرها در کلاس جهانی" را دریافت کردند. شهرهای دیگر بر اساس آمادگی برای موفقیت در آینده به عنوان «رهبر»، «مدعی»، «در حال ظهور» یا «مشتاق» طبقه‌بندی شدند.

این تجزیه و تحلیل با تکمیل و به روزرسانی برخی از مفروضات سنتی در مورد شهرهای رقابتی جهانی نشان می‌دهد که چگونه رهبران فردا می توانند به طور کامل  از شهرهای موفق امروز متفاوت باشند. لیما پیشتاز جذابیت سرمایه‌گذاران بوده و پتانسیلی عظیمی برای به چالش کشیدن شهرهای قدرتمند سنتی را بروز می‌دهد و پرو را به عنوان یک رهبر منطقه‌ای در امور مالی سبز مطرح می‌کند.

شهرهایی مانند سئول، ملبورن و بوئنوس‌آیرس در کنار پشتیبانی از اقدامات اقلیمی و انعطاف‌پذیری، پیشتاز جذابیت برای سرمایه‌گذاران هستند. بارسلونا، برلین و تورنتو، اقدامات قوی برای ترویج فراگیری و برابری - عامل اصلی موفقیت در آینده - نشان دادند. اما تنها ۲۹ درصد از شهرها امتیاز خوبی در فراگیر بودن کسب کردند که نشان دهنده نیاز به بهبود عمده در سطح جهانی است.

این شرکت بیان می‌کند که چگونه شهرها در حال حاضر در مواجهه وسیع با خطرات تغییرات آب و هوایی هستند. بانک جهانی تخمین می‌زند که در جهان کنونی، تعداد افراد آسیب‌پذیر در برابر سیل به ۱.۸ میلیارد نفر رسیده است و همچنین تعداد شهرهایی که در معرض دمای شدید - ۳۵ درجه سانتیگراد و بالاتر - قرار دارند تا سال ۲۰۵۰ سه برابر خواهد شد.

بر اساس توصیه‌های نویسندگان این گزارش، ارتباط رو به رشدی بین شهرهایی با تاب‌آوری آب و هوای قوی و طرح‌های مدیریت ریسک از یک طرف و پتانسیل آن‌ها برای جذب و حفظ سرمایه‌گذاری، کسب‌وکار و استعداد وجود دارد. بر این اساس، ۷۶ درصد از شهرهای مورد مطالعه دارای برنامه‌های راهبردی آب و هوایی توسعه‌یافته هستند که باید آن‌ها را عملی کنند زیرا عدم مدیریت ریسک‌های آب و هوایی می‌تواند برای رقابت جهانی شهر مضر باشد.

در این مطالعه نشان داده شده است  که میامی یکی از شهرهایی است که که اقدامات اثربخشی برای مدیریت قرار گرفتن در معرض خطرات آب و هوایی انجام داده است. این شهر یک  بودجه ثابت سالانه ۴۰۰ میلیون دلاری برای تامین مالی اقدامات تاب‌آوری اقلیمی راه‌اندازی کرد و به ساخت پمپ‌های آب بیشتر، سیستم‌های دفاع در برابر سیل و دیگر زیرساخت‌های حیاتی پرداخت.   در حالی که تقریباً نیمی از شهرهای مورد مطالعه دارای مدیران ارشد پایداری یا تاب‌آوری هستند، میامی با استخدام اولین مدیر ارشد گرما در جهان یک قدم فراتر رفت.

اندی هاجسون، مدیر خدمات مشاوره جهانی در شرکت آروپ، گفت: «شاخص‌های سنتی اقتصادی و زیرساختی دیگر برای سنجش رقابت درازمدت شهر کافی نیستند، بلکه شهرها باید در هر جنبه‌ای از برنامه‌ریزی و عملیات از تغییر اقلیم گرفته تا امنیت انرژی و آب انعطاف‌پذیری ایجاد کنند، در غیر این صورت با خطر عدم جذابیت برای سرمایه‌گذاران و شهروندان روبرو خواهند شد.

شهرهایی که این در این راستا حرکت کنند با محافظت از مردم و دارایی‌های خود و در عین حال جذب سرمایه‌گذاری، در بلندمدت موقعیت بهتری خواهند داشت. البته شهرهای جدید و نوظهوری وجود دارند که در ایجاد انعطاف‌پذیری در برابر آب و هوای وخیم مانند امواج گرمای شدید و سیل و به چالش کشیدن عملکرد نیروگاه‌های سنتی پیشرو هستند.

گفتنی است که آروپ یک شرکت خدمات مهندسی چندملیتی واقع در انگلستان است، که در زمینه برنامه‌ریزی ، مدیریت پروژه ، خدمات مشاوره‌ای، طراحی سازه ، معماری و مهندسی عمران فعالیت می‌کند. این شرکت دارای ۹۲ دفتر فنی-مهندسی، در ۴۲ کشور جهان است که بالغ بر ۱۱ هزار کارمند در این دفاتر اشتغال دارند.

منبع:

https://www.smartcitiesworld.net/climate-action/which-cities-will-be-the-leaders-of-the-future-10824

لینک اصل خبر در سایت شهرداری تبریز

    منبع خبر

    شهرداری تبریز

    شهرداری تبریز

    شهرداری تبریز یک شهرداری در شهر تبریز می باشد

      نظرات