بافت فرسوده شهری یک پتانسیل قوی برای تبریز است

به گزارش شهریار ، محمد عزتی در سخنان خود با پایگاه خبری سازه خبر، با بیان اینکه بسیاری از مشکلات شهری با برنامه ریزی و تدوین دستورالعمل های بموقع حل می شود، گفت: زمانی بعلت کمبود هتل در  تبریز دستور العمل هتل آپارتمان تدوین شد که بر اساس آن و به سادگی هرکسی زمین ۲۵۰ متری و بالای شش واحد مسکونی در اختیار دارد، در صورت داشتن استحکام بنا و نبود خلافی، میتواند هتل آپارتمان تاسیس کند؛ در نتیجه در طول ده سال گذشته تعداد تخت های مسافر پذیر تبریز دوبرابر شد که هیچ هزینه ایی هم برای دولت نداشت.

وی ادامه داد: دستور العمل دیگری هم بود که هر فردی در صورت احیای خانه های تاریخی میتواند کاربری های رستوران و ایجاد هتل را با تخفیف یا رایگان اعمال کند. با موافقت شورای شهر، صدور پروانه هتل در بافت تاریخی رایگان شد و چندین هتل هم به این روش درحال احداث است.

عزتی در خصوص دیگر اقدامات مربوط در بافت تاریخی و احیای آن اضافه کرد: در این زمینه علاوه بر برنامه ریزی، سرعت عمل نیز لازم است؛ به همین دلیل جهت تسریع امور کف سازی سنگفرش و احیا نماها و جداره های منطقه بازار در اولویت قرار گرفت. منطقه بازار امیر تا سرای گرجی لر هم شامل طرح تعویض نما شده و این در حالی است که چنین اقدامی وظیفه شهرداری نیست ولی تلاش ما ایجاد انگیزه و الگوسازی است.

معاون معماری و شهرسازی شهردار تبریز در خصوص وضعیت ساخت و ساز به ویژه در بافت فرسوده تشریح کرد: خوشبختانه شهرداری تبریز با تسهیلاتی که برای بافت فرسوده ارائه میدهد، ازجمله بسته تشویقی باز آفرینی که در سطح کشور بعد از تهران در تبریز تصویب و عملیاتی شد ، با دستورالعمل۱۷بندی آن میتوانیم تراکم بیشتر دربرخی بافت های فرسوده اعمال کنیم؛ لذا درطول سه سال اخیر علی غم رکود در ساخت و ساز وارد تراز منفی نشده ایم و عمده ساخت و ساز در تبریز در حومه این شهر صورت می گیرد.

عزتی همچنین با تاکید بر ضرورت نوسازی در این بخش از شهر تصریح کرد: شهرهایی که قدمتشان بالا میرود بافت فرسوده شان هم بیشتر میشود. بافت فرسوده از نظر من در نقاطی می تواند  نماد افتخار و یک پتانسیل محسوب شود. در گذشته برای رفاه مردم آنجا مسیر گشایی شده یا شبکه آب و فاضلاب و شبکه برق در آنجا مستقر شده و مدارسی احداث شده است؛ لذا باید به بافت های فرسوده و نوسازی آنها در کنار احداث مسکن برای اقشار فاقد مسکن به عنوان یک موضوع واحد نگاه کنیم، تعریف نهضت ملی تامین مسکن برای قشر فاقد مسکن است.اگر امروز ظرفیت این نقاط را نادیده بگیریم، نمیتوانیم برای قشر فاقد مسکن که اغلب جوان هستند مسکن تهیه کنیم. اگر قشر جوان که در این مناطق مستاجر و یا در کنار پدرو مادرشان در بافتهای فرسوده زندگی میکنند را از آنجا به پیرامون شهرها منتقل کنیم در واقع نشاط و سرزندگی را از بافتهای فرسوده سلب کرده ایم. هرگاه از بافت سنتی، جوانی جمعیت خارج شود سرزندگی خارج میشود ودر نتیجه کهولت انسان با کهولت بافت همراه میشود. ولی چون نسل تغییر میکند از نظر ما هیچ اشکالی ندارد جوانی، خانه فرسوده پدری را بازسازی و در آن زندگی کند. در حقیقت آماده سازی زمین یکی از گرانترین فعالیتهاست.

وی خاطرنشان کرد: دستور العمل نماهای بافت تاریخی نیز تدوین شده و اکنون در بافت تاریخی شاهد اجرای نماهایی زیبا و حذف نمای شیشه ایی هستیم. دستورالعمل نماهای کلی شهر نیز بدنبال آن تدوین شده. البته تا پیش از حضور بنده در معاونت معماری و شهرسازی شهرداری تبریز تکمیل نشدن نما مشکلی در صدور پایان کار ساختمان ایجاد نمی کرد و الزامی نبود؛ اما به تدریج و پله پله وجود نماها ابتدا در خیابانهای اصلی و سپس کل ساختمانهای شهر الزامی و صدور پایان کار منوط به اجرای نما شد و از آن پس نحوه اجرای نما در بافت تاریخی و بافت جدید کاملا مشخص شد.

لینک اصل خبر در سایت شهرداری تبریز

    منبع خبر

    شهرداری تبریز

    شهرداری تبریز

    شهرداری تبریز یک شهرداری در شهر تبریز می باشد

      نظرات