به گزارش شهریار ،این کارگاه با هدف بهبود عملکرد و افزایش کارایی در عملیات زمستانی و کاهش آسیبهای زیستمحیطی برگزار شد.
در ابتدای این جلسه، یعقوب غیور، جانشین معاون محیط زیست و خدمات شهری شهردار تبریز گفت: در راستای سیاستهای مدیریت شهری، حوزه خدمات شهری علاوه بر ارائه خدمات شبانهروزی به شهروندان، مسئولیت حفظ محیط زیست را نیز بایستی در دستور کار قرار دهد،استفاده از روشهای نوین و سازگار با محیط زیست، مانند محلولپاشی به جای نمکپاشی، نمونهای از این رویکرد است که هم به بهبود کیفیت خدمات و هم به کاهش تخریبهای زیستمحیطی کمک میکند.
وی همچنین تاکید کرد: جایگزینی محلولپاشی بهجای نمکپاشی سنتی یک ضرورت است، نمکپاشی که در گذشته برای بازگشایی معابر و تسهیل عبور و مرور در زمان بارش برف استفاده میشد اثرات منفی متعددی بر زیرساختهای شهری و محیط زیست داشت و علاوه بر آن هزینههای نگهداری شهری را نیز افزایش می داد.
در ادامه جلسه، ذوالفقاری کارشناس و استاد دانشگاه به تشریح موضوع پرداخت و جزئیات مربوط به اصول علمی محلولپاشی و مزایای آن نسبت به روشهای سنتی را توضیح داده و به اهمیت زمانبندی دقیق و اجرای صحیح محلولپاشی در شرایط زمستانی و بارش برف مورد تاکید قرار گرفت.
استفاده از نمک برای بازگشایی معابر، اگرچه در گذشته متداول بود، اما به مرور زمان، اثرات مخربی بر محیط زیست و زیرساختهای شهری داشته است و موجب تخریب فضای سبز، فرسایش جداول، و آسیب جدی به آسفالت معابر میشود و اثرات منفی آن بر خاک و منابع آبی غیرقابل انکار است.
گفتنی است این کارگاه در راستای رویکردهای جدید مدیریت شهری برای حفظ محیط زیست و ارتقای کیفیت خدمات شهری برگزار شد و انتظار میرود تاثیرات مثبتی در مدیریت زمستانی شهر تبریز داشته باشد.
نظرات