به گزارش شهریار ، مسعود حسننژاد با بیان اینکه در ساختمانهای بلند مرتبه غیر استاندارد، احتمال آسیبهای مالی و جانی ناشی از حوادث به مراتب بیشتر خواهد بود، خاطرنشان کرد: رعایت نکردن اصول استاندارد ساخت و ساز و نظارت ضعیف بر پروژهها، احتمال وقوع حوادث و آسیب های مختلف ناشی از وقوع آن را افزایش میدهد.
حسننژاد، با اشاره به حادثه سال گذشته انفجار در کوی بهشتی، تاکید کرد: افزایش تراکم و طبقات ساختمانها در شهرها بدون توجه به عرض معابر محلات، امدادرسانی و نجات در هنگام وقوع حوادث را به شدت دشوار میسازد.
وی همچنین بر اهمیت پیروی از آییننامه ۱۸۰۰ در ساخت و سازها تاکید کرد : " هر چه تراکم و ارتفاع ساختمانها بیشتر شود، در زمان بروز حادثه، عملیات امداد و نجات پیچیدهتر و زمانبرتر خواهد شد. در حادثه کوی بهشتی به دلیل ارتفاع ساختمان و عرض کم کوچهها، عملیات آواربرداری و نجات چند روز طول کشید. در حالی که اگر این ساختمان یک طبقه بود، این عملیات در زمان بسیار کمتری انجام میشد."
مدیر بحران شهرداری تبریز در پایان اظهارات داشت: توسعه شهری بدون توجه به اصول ایمنی و استانداردهای ساخت و ساز، میتواند عواقب جبرانناپذیری در هنگام بروز حوادث داشته باشد. لذا، ضرورت دارد که مسئولین شهری و شهروندان به این موضوع توجه ویژه داشته باشند و در جهت کاهش مخاطرات ناشی از توسعه شهری اقدامات لازم را انجام دهند.
ایجاد مدیریت یکپارچه در امر پیشگیری، سیاست گذاری، برنامه ریزی، پژوهش، ایجاد هماهنگی و انسجام در زمینه های اجرایی و عملیاتی، اطلاع رسانی متمرکز و نظارت بر مراحل مختلف مدیریت بحران و ساماندهی و بازسازی مناطق آسیب دیده شهر براساس وظایف شهرداری ها و نیز استفاده از همه امکانات و لوازم در مواجهه با حوادث طبیعی و سوانح پیش بینی نشده از اهداف شکل گیری مدیریت بحران شهرداری تبریز است.
نظرات