شهریار تبریز/خاطره میرزایی : بوستان گفتگو در محدوده غربی تهران، محل برپایی نمایشگاه میراث تاریخی، صنایع دستی، خوراک و غذاهای سنتی تبریز، شامل غرفه هایی برای عرضه آثار هنرمندان چیره دست تبریز است.
بازدیدکنندگان از نمایشگاه، غرق در زیبایی های هنر تبریز، ناخودآگاه لب به تحسین می گشایند و اینهمه ظرافت و ریزبینی در خلق یک اثر هنری را تحسین می کنند.
خانم مهسا محصوری، کارشناس نقاشی است و آشنا با عوالم هنر؛ وی میگوید که تاکنون به تبریز سفر نکرده، اما در تمامی نمایشگاه هایی که مربوط به تبریز است، شرکت کرده و با سبقه هنری و فرهنگی تبریز آشناست. این هنرمند در پاسخ این سوال که نمایشگاه را چگونه ارزیابی می کنید، می گوید: مسلما تبریز را با این نمایشگاه نمی شود توصیف کرد؛ اما زیباترین هنرهای دستی را در اینجا مشاهده کردم. فرش تبریز نمود تمام معنای هنر و ظرافت است. استفاده از رنگهای گرم و شاد و نقشه های چشم نواز و برتر از همه، دقت در بافت ریز فرشها، گاه تفاوتی با یک تابلوی نقاش ندارد.
وی اضافه می کند: هرآنچه که در اینجا به نمایش گذاشته شده، صنعت چرم، صنعت نقره سازی، خوراکی ها و غذاهای سنتی تبریز، همه و همه جهانی سخن برای گفتن دارد.
ناصر حاتمی، در امور مربوط به برپایی نمایشگاه ها تخصص دارد؛ از نقطه نظر وی، پتانسیل تبریز در حوزه های مختلف به قدری زیاد است که ظرفیت برپایی نمایشگاهی به مراتب بزرگتر را دارد.
وی آثار ارائه شده در این نمایشگاه را ارزشمند می خواند و می گوید: من اصالتا تبریزی هستم و میدانم که تبریز به ویژه در زمینه صنایع دستی حرف بسیاری برای گفتن دارد؛ آثاری بسیار قوی و در سطح جهانی در تبریز تولید می شود که می توان نمونه های بیشتری را در چنین نمایشگاه هایی عرضه کرد. اما در کل، خوشحالیم که نام تبریز ما را از روزمرگی های تکراری برای اندک زمانی هم شده، جدا کرد.
همسر وی نیز که با تبریز و فرهنگ و هنر این کهن شهر آشنابود، در خصوص تبریز می گوید: سابقه تاریخی تبریز در جای جای ایران و حتی جهان شناخته شده است و مسلما هنردوستان و اصحاب فرهنگ با طیب خاطر از این نمایشگاه دیدار می کنند. با اینهمه من فکر می کنم که تبریز بیش از اینها حرف برای گفتن دارد.
عاطفه حسین زاده، کارشناس ادبیات و اهل شعر و شاعری، تبریز با شهریار سخن می شناسد و بیتی از استاد را زمزمه کرده و می گوید: استاد شهریار تمام مهمان نوازی تبریز را در این بیت خلاصه می کند که: شهرتبریز است و جان قربان جانان می کند
سرمه چشم از غبار چشم مهمان می کند، و این بیت یعنی خاکتبریز پرورش دهنده هنر، ادبیات و فرهنگ است و جای پایش در فرهنگایرانزمین، بسی محکم و استوار.
وی نمایشگاه میراث تاریخی و صنایع دستی تبریز را بسیار زیبا عنوان می کند و می افزاید: بی تعارف بگویم، نشانه های تمدن و فرهنگ تبریز در این نمایشگاه دل هنرمندان و زیبایی پسندشان را میرباید. مگر می شود ظروف نقره، فرش، کیف و کفش چرم را دید و از کنار این کارهای ارزشمند بی تفاوت گذشت؟
حسین فرقانی که همراه خانواده به بازدید از نمایشگاه آمده اند، ضمن توصیف از آثار ارائه شده در این مکان، می گوید: در کنار اینهمه هنرمندی، نمی شود از خوراکی ها، شیرینی ها غذاهای سنتی نبریز سخن نگفت! طعم و مزه خاصی که در این خوردنی ها تجربه کردیم، واقعا بی نظیر است و کام آدمی را به لذتی متفاوت و اصیل مهمان می کند.
انتهای سخن آنکه، تبریز خطه زرخیز است و شنیدن وصف این دیار از هر زبانی و با هر کلامی، برای ما که ریشه در این خاک داریم شیرین و گواراست.
نظرات