رفع خطر ۴۱ مورد از نقاط حادثه‌خیز ترافیکی تبریز/ فرهنگ‌سازی و کاهش آمار حوادث با پویش "نه به تصادف"

رفع خطر ۴۱ مورد از نقاط حادثه‌خیز ترافیکی تبریز/ فرهنگ‌سازی و کاهش آمار حوادث با پویش "نه به تصادف"

به گزارش شهریار ، اکبر پورخردمند در نشست پیوستن به پویش ملی ایمنی و سلامت سفر با شعار «نه به تصادف» که با حضور سرهنگ فریدون قنبرزاده رئیس پلیس راهور آذربایجان شرقی، معاونین ترافیک مناطق دهگانه شهرداری و جمعی از کارشناسان حوزه ترافیک بزرگزار شد،اظهار کرد: در ایام نوروز سال گذشته به صورت روزانه ۵۳ نفر فوتی و ۷۸۰ نیز مصدوم در تصادفات ثبت شده است و امیدواریم به مدد همراهی مردم در پویش نه به تصادف و پای کار بودن تمامی ارگان های دخیل در نوروز امسال هیچ خانواده‌ای داغدار نشود.

وی با بیان اینکه آذربایجان شرقی جزو هشت استان پر تصادف کشور است، افزود: مطابق با آمار اعلامی ۳۰ درصد تصادفات در نقاط حادثه خیز رخ می‌دهد.

معاون حمل و نقل ترافیک شهردار با اشاره به شناسایی ۶۳ نقطه حادثه خیز در تبریز تصریح کرد: این نقاط با کمک پلیس راهور شناسایی شده و ۴۱ مورد آن رفع شده است.

اکبر پورخردمند ادامه داد: بهبود زیرساخت‌ها و اعمال قوانین سخت‌گیرانه راهنمایی رانندگی، نصب تابلوهای راهنما در کنار توجه ویژه به بحث‌های شهروندی حوزه ترافیک از مهمترین عوامل کاهش تصادف است و شهرداری نیز توجه ویژه ای به حوزه ترافیک و حمل ونقل شهری دارد.

پورخردمند افزود: تبدیل شدن این کلیدواژه به هشتک"نه به تصادف "می تواند در فرهنگ سازی و کاهش آمار حوادث موثر باشد بر همین اساس و از شهروندان نیز تقاضا دارم به پیوستن به این پویش و رعایت احتیاط در رانندگی به حفظ سلامت خود و دیگر اعضای جامعه کمک کنند.

سرهنگ جهانگیر جهانگیری رییس پلیس راهور تبریز نیز در این نشست ضمن قدردانی از تمامی افرادی که در نظم دهی ترافیک شهر دخیل هستند، یادآور شد: شاهد تحول چشمگیری در حوزه نصب و تکمیل اعلام راهنمایی رانندگی  شهر هستیم و امیدواریم ثمره تلاش های شبانه نوروزی همکاری شهرداری و پلیس راهور در کاهش تصادف درون شهری تبریز در سال آینده نمایان شود.

جهانگیری با بیان اینکه میانگین سرعت رانندگی تبریز از نُرم کشوری بالاتر است، خاطر نشان کرد: در یازد ماهه سال جاری ۱۲۶ نفر در تصادف درون شهری تبریز جان خود را از دست داده اند و نزدیک به ۵۰ درصد تصادفات تبریز در مسیرهای اتوبان پاسداران، جاده تهران، چایکنار، کمربندمیانی، دیزل آباد، بلوار خلبان و مسیر اتوبوس‌های تندرو اتفاق افتاده است.

وی با بیان اینکه در یازده ماهه امسال ۲۴ نفر از فوتی تصادفات در اتوبان پاسداران رخ داده است، تصریح کرد: کاهش استفاده از تلفن در حین رانندگی، حرکت با سرعت مطمن، توسعه آموزش‌های شهروندی نقش بسزایی در کاهش تصاف دارد و همکاری تنگاتنگ تمامی ارگان های دخیل در این معضل مسیر حل آن را هموارتر خواهد کرد.

محبوب عبداله پور مدیرعامل سازمان مهندسی و شبکه حمل و ترافیک شهرداری نیز در نشست پویش ملی "نه به تصادف" اظهار کرد: شهرداری تبریز در حوزه هوشمندسازی طی سال جاری اقدامات متعددی از افزایش دوربین های ترافیکی تا آموزش های شهروندی گسترده ای انجام داده است.

وی بر ضرورت نگاه واقع‌بینانه و علمی به حوزه حمل‌ونقل و ترافیک تاکید کرد و گفت:  از ۲۴ دستگاه اجرایی دخیل در این حوزه، تنها شهرداری تبریز و پلیس راهور به‌صورت فعال در میدان هستند و عدم همکاری سایر دستگاهها، باعث بروز نواقص بسیاری شده است.

عبداله پور  با اشاره به اهمیت برنامه‌ریزی اصولی در مدیریت شهری، افزود: در کشورهای توسعه‌یافته، مطالعات حمل‌ونقل و ترافیک اساس و پایه توسعه ی شهری است. به‌عنوان‌مثال، پلاک خودرو در قبال ارائه سند مالکیت پارکینگ مشخصی تعریف می‌شود، اما در کشور ما قسمتی از شبکه به عنوان پارکینگ مورد استفاده قرار می‌گیرد که این موضوع مشکلات زیادی در حوزه ترافیک ایجاد کرده است.

مدیرعامل سازمان مدیریت و مهندسی شبکه حمل‌ونقل شهرداری تبریز همچنین بر ضرورت آموزش فرهنگ ترافیکی در مدارس و اصلاح قوانین تاکید کرد و گفت: زمانی که درس ترافیک و ایمنی در مدارس نهادینه شود و قوانین به‌درستی تدوین و همه ی دستگاههای اجرایی پایکار باشند شاهد روان و ایمن و پاک بودن ترافیک خواهیم بود.

وی با اشاره به هزینه‌های بالای تصادفات رانندگی افزود: باید بدانیم هر حادثه فوتی حدود ۲۰ میلیارد تومان هزینه به کشور تحمیل می‌کند و تبعات روحی، روانی و خانوادگی این حوادث قابل ارزیابی مالی نیست.

عبداله پور  با بیان اینکه تامین ایمنی در کنار روان بودن ترافیک یکی از موضوعات مهم این حوزه است، گفت: شهر تبریز حدود ۱۵۰ کیلومتر شبکه اصلی ترددی دارد که تطبق آمار آبان سال گذشته، ۱.۹ ترافیک سنگین و ۲۳ درصد نیز ترافیک نیمه سنگین در شبکه وجود داشت این درحالی است که در اسفند سال جاری این ارقام به ترتیب به ۱.۲ درصد و ۱۲ درصد کاهش یافته است.

مدیرعامل سازمان مهندسی و شبکه حمل و ترافیک شهرداری از همکاری شهرداری در تشکیل پلیس بزرگراه در پاسداران به جهت کاهش تصادفات در ایام نوروز خبر داد و افزود: از شهروندان و تمامی هموطنان با سرعت مطمن و رعایت قوانین رانندگی به پویش "نه به تصادف" ملحق شوند.

لینک اصل خبر در سایت شهرداری تبریز

    منبع خبر

    شهرداری تبریز

    شهرداری تبریز

    شهرداری تبریز یک شهرداری در شهر تبریز می باشد

      نظرات