لذّت کویرنوردی در دمای زیرصفر آذربایجان!

لذّت کویرنوردی در دمای زیرصفر آذربایجان!

به گزارش شهریار به نقل از خبرگزاری فارس - فائزه زنجانی: چشمانتان را ببندید و تصور کنید که وسط یک کویر ایستاده‌اید. در یک آن، چشم برگردانده و برف روی کوه‌های اطراف برایتان جلوه‌نمایی می‌کند. ترکیب کویر و کوهستان برفی؟ شاید فکر کنید این تصویر بخشی از یک فیلم یا داستان علمی تخیلی است.حق هم دارید. طبیعی است که هر زمان اسم «کویر» به میان می‌آید در ذهن همه‌مان آفتابی سوزان و منطقه‌ای گرم و خشک مجسم شود اما کیست باور کند که در دل یکی از سردترین و کوهستانی‌ترین استان‌های کشور، کویری نهفته شده است به نام «قوم تپه». استان آذربایجان‌شرقی که بیشتر به‌خاطر سرمای هوا و برف و کوه‌های سر به فلک کشیده خود معروف است، این جاذبه عجیب طبیعی را در دل خود دارد؛ جاذبه‌ای که طی سال‌ها ناشناخته مانده است.

مکانی جذاب برای عاشقان کویر و مشتاقان کویرنوردی

کویر «قوم تپه» در هر چهارفصل سال و در دل سرمای سوزناک و وحشتناک و در دمای زیر صفر و برف و یخ‌بندان آن گرفته تا تابستان و بهار و پاییز مطبوع این استان دوام آورده و زیبایی‌های خاص خود را در هر چهارفصل دارد. قوم تپه در نزدیکی شهر تبریز و در فاصله حدود ۳۰ کیلومتری آن قرار دارد که توانسته توجه عاشقان کویر و مشتاقان کویرنوردی در دل یک استان سردسیر را به خود جلب کند. این کویر تماشایی به شکل طبیعی و در اثر فرسایش خاک‌ها ایجاد شده است.

ثبت تصویری زیبا از غروب را اینجا امتحان کنید

اگر نزدیکی‌های ظهر و در روزهای گرم در این کویر قدم بردارید، حس و حالی شبیه به‌تمامی کویرهای بزرگ کشور برایتان تداعی خواهد شد. البته زیبایی کویر تنها به این ساعات ختم نمی‌شود.تصویر شگفت دیگری که می‌توانید در این منطقه ثبت کنید، تصویری است از کویر و کوهستان‌های برفی اطراف در یک قاب که شگفتی منطقه را برایتان به یادگار می‌گذارد.همچنین اگر خواستار ثبت تصاویری یادگاری از غروب زیبای خورشید هستید، بهترین مکان را انتخاب کرده‌اید.

«قوم تپه» چگونه به وجود آمده است؟

باید دانست که تپه‌های قوم تپه در اثر وزش بادهای منطقه و تجمع گردوغبار و خاک در این قسمت از روستایی به همین نام، ایجاد شده‌اند. در واقع وزش بادهای تند باعث غربالگری در ذرات شده و با جابه‌جا شدن ذرات ریز، ذرات درشت روی‌هم انباشته شده و این تپه‌های ماسه‌ای را پدید آورده است. تپه‌های شنی کویر در ابتدا به‌صورت پراکنده بودند که تعداد آن‌ها به هفت تپه می‌رسید و در وسط آن، نمکزار کوچکی بود ولی حالا فقط یک تپه از آن باقی‌مانده است.

سابقه تشکیل «قوم تپه» شاید به ۳ هزار سال برسد

هادی محمدی، زمین‌شناس در خصوص نحوه تشکیل این کویر و تاریخچه آن بیشتر توضیح می‌دهد. «از لحاظ زمین‌شناسی، قوم تپه بر اثر وزش بادهای جنوب شرقی به شمال غربی در طی ۲ الی ۳ هزار سال تشکیل شده است.» این زمین‌شناس که در حوزه قوم‌تپه تحقیقات فراوانی انجام داده، مدعی است که در روزگاری حدود دو یا سه هزار سال پیش، این کویر حاشیه دریاچه ارومیه به‌حساب می‌آمد.

کویری کوچک اما زیبا در چشم هر گردشگر!

مساحت تقریبی قوم تپه به ۶ کیلومترمربع می‌رسد و به‌عنوان تنها کویر منطقه آذربایجان شناخته شده است. اگر چه وسعت این کویر شاید آن‌چنان زیاد هم نباشد؛ اما دیدن کویر و کوهستان برفی در یک قاب قطعاً برای هر گردشگری لذتی توامان دارد.
لینک اصل خبر در سایت شهرداری تبریز

    منبع خبر

    شهرداری تبریز

    شهرداری تبریز

    شهرداری تبریز یک شهرداری در شهر تبریز می باشد

      نظرات