چادر سرپناه زلزله زدگان در سرما/ مسئولان به فکر مسکنی گرم باشند

چادر سرپناه زلزله زدگان در سرما/ مسئولان به فکر مسکنی گرم باشند

http://www.bananews.irبا گذشت یک هفته از وقوع زلزله در مناطقى از استان خراسان جنوبی و شروع فصل سرما مشکلات زلزله زدگان دوچندان شده و رسیدگى بیشترى را طلب می کند.

به گزارش بنانیوز (BanaNews.ir) دستهایش را ها می ‌کند، سردی هوا به قدریست که دیگر، ها کردن هم نمی ‌تواند دستانش را گرم کند، نگاهش را به آسمان می ‌دوزد و می‌گوید: انگار هوا ابریست؛ خدایا چه می ‌شود برف و باران نیاید.

آری این آرزوی کودکان زلزله زده روستاهای زهان و زیرکوه با آغاز باران پس از بی سر پناه شدنشان است. برف و باران نعمت الهی است، اما فرق دارد برای کسی که در کنار بخاری نشسته و کسی که در چادر است...

سرمای طاقت فرسای یکی دو شب گذشته مشکلی است که با آغاز فصل سرما زلزله زدگان زهان را می لرزاند.

بارش باران در شب گذشته موجب شد تا آب در چادر های زلزله زدگان نفوذ کرده و مشکلات و درد و رنجشان را دو برابر کند اگر چه امدادگران پر تلاش هلال احمر تلاش های زیادی کردند که مردم کمتر دچار مشکل شوند اما هنوز به همت بسیار نیاز است تا مشکلات زلزله زدگان کمتر تنشان را به لرز در آورد.

مشکلاتی که با شروع فصل سرما رنگ تازه تری به خود می گیرند و با توجه به آنکه ممکن است تحویل منازل برای زلزله زدگان در فصل سرما امکان پذیر نشود باید در این خصوص تدابیر جدی اتخاذ کرد تا مشکلات آنها در فصل سرد به حداقل برسد.

کانکس مهم ترین نیاز زلزله زدگان در سرما

یکی از اهالی روستای شاج با اشاره به اینکه خانه های بیشتر اهالی این روستا از زلزله تخریب شده است، گفت: با آغاز بارش باران و برف دیگرچادر جایی برای زندگی کردن نیست و نمی توانیم کودکان خود را در این چادر ها از سرمای شدید زمستان حفظ کنیم.

وی انتقال کانکس برای روستائیان را یکی از خواسته های زلزله زدگان از مسئولان اعلام کرد و ادامه داد: برخی از خانواده های ۶ و یا ۹ نفر در یک چادر گذران امور می کنند و این مشکلات زیادی را برای آنها به وجود آورده است.

وی افزود: یک خانواده شش نفری زلزله زده علاوه بر اثاثیه باقی مانده اش، کیف و کتاب دانش آموز و برخی مایحتاج اولیه، دیگر جایی برای استراحت و خوابیدن در چادر برایش باقی نمی ماند.

یکی از اهالی روستای زلزله زده حسین آباد نیزبا اشاره به باراندگی اخیر در این روستا گفت: شدت بارندگی اخیر به حدی بود که آب به داخل چادرها نفوذ کرد وسایل مان خیس شد و همه مردم و امدادگران مشغول جلوگیری از نفوذ آب به داخل چادرها شدند.

وی با بیان اینکه ادامه این روند بسیار مشکل ساز برای خانواده ها است، ادامه داد: باید هر چه سریع تر کانکس به منطقه انتقال یابد تا این مشکل تکرار نشود و از سرما هم در امان باشیم.

وی اضافه کرد: چون چادرها داخل خرمن ها نصب است آب داخل خرمن وارد چادرها شد و وسایل مان زیر آب رفت.

برودت هوا مهم ترین مشکل زلزله زدگان زهان

فرهاد فلاحتی در گفتگو با مهر، با بیان اینکه تمام اقلام مورد نیاز گرمایشی از جمله پتو، چراغ والور و سوخت مورد نیاز در اختیار زلزله زدگان قرار دارد، اظهارداشت: مشکل اصلی زلزله زدگان بردوت هوا و دشواری زندگی در چادرها است.

 وی با اشاره به اینکه زلزله زدگان برای گرم شدن از منقل برقی و کرسی استفاده می کنند، افزود: استفاده از این وسایل برای گرم شدن، مسئولان را از نظر تامین امنیت و جلوگیری از آتش سوزی ها دچار دغدغه کرده بود، که خوشبختانه تاکنون مشکلی ایجاد نشده است.

فلاحتی از استقرار سه ماشین آتش نشانی برای تامین امنیت در این منطقه خبر داد و گفت: همچنین ۱۰ کپسول آتنش نشانی سیار نیز در این منطقه مستقر شده است.

وی با اشاره به اینکه تاکنون حدود ۲۳ واحد مسکونی آورابرداری شده است، بیان کرد: با اتمام آواربرداری ها کار ساخت واحدهای مسکونی آغاز می شود.

فلاحتی خواستار مشارکت مردم برای ساخت واحدهای مسکونی شد و گفت: همچنین در این زمینه کمک های بنیاد مسکن و شرایط جوی هوا نیز در زمان ساخت مسکن زلزله زدگان تاثیرگذار خواهد بود.

فرماندار شهرستان زیرکوه همچنین از وجود دو کانکس ویژه استقرار نیروهای انتظامی در مناطق زلزله زده زیرکوه خبر داد و گفت: در زمینه تامین امنیت این منطقه نیز هیچ مشکلی وجود ندارد.

اسکان چهار هزار و ۶۲۷ نفر در مناطق زلزله زده

مدیرکل مدیریت بحران استاندار خراسان جنوبی نیز به آخرین وضعیت زلزله زدگان زهان شهرستان زیرکوه اشاره کرد و بیان داشت: بالغ بر چهار هزار ۶۲۷ نفر در مناطق زلزله زده استان اسکان موقت یافتند.

محمد علی آخوندی با بیان اینکه تاکنون یک هزار و ۶۷۸ چادر در مناطق زلزله زده توزیع شده است، افزود: همچنین یک هزار و ۱۹۲ خانوار بی خانمان در زلزله زهان در چادرها اسکان داده شده اند.

وی به سایر خدمات ارائه شده به زلزله زدگان اشاره کرد و ادامه داد: در این راستا سه هزار و ۴۷۰ پتو، ۸۴۵ موکت، ۴۵۱ چراغ والور و ۱۲۶ ست بهداشتی در مناطق زلزله زده توزیع شده است.

آخوندی همچنین از نصب ۲۲ مورد حمام و سرویس بهداشتی در منطقه زلزله زده خبر داد و گفت: همچنین نصب شش سرویس پیش ساخته دیگر در دستور کار قرار دارد.

مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی با بیان اینکه ایجاد جایگاه نگهداری دام در روستاهای زلزله زده ضروری است، یادآور شد: در این راستا جایگاه نگهداری دام در روستای شاج زهان ایجاد شده و در سایر روستاهای زلزله زده نیز در دست اقدام است.

توزیع دو هزار تخته چادر در مناطق زلزله زده

مدیرعامل جمعیت هلال احر خراسان جنوبی از آخرین فعالیت های هلال احمر در مناطق زلزله زده خبر داد و گفت: تا کنون هلال احمر استان بیش از دو هزار تخته چادر در این مناطق زده است.

محمد رحیم شهریاری با اشاره به اینکه تا کنون پنج هزار و ۵۰۰ تخته پتو در بین آسیب دیدگان توزیع شده است، گفت: توزیع ۴۰۰ ست انواع ظروف، ۴۰۰ عدد والر، ۴۳۵ بسته بهداشتی از سوی امدادگران و جوانان جمعیت هلال احمر در این مناطق نیز از دیگر فعالیت های این مجموعه تا امروز بوده است.

وی یادآور شد : بیش از هشت هزار و ۵۰۰ کیلوگرم مواد غذایی از جمله برنج، روغن، شکر، چای، حبوبات، قند، پنج هزار قرص نان و ۱۰ هزار ۳۳۶ عدد قوطی انواع کنسروجات نیز در بین آسیب دیدگان توزیع شده است.

مدیرعامل جمعیت هلال احر خراسان جنوبی گفت: در پی تماس های مکرر مردم خیر و نوع دوست از سراسر کشورمبنی بر ارائه کمک های نقدی به زلزله زدگان منطقه زهان شهرستان زیرکوه، جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی صبح امروز شماره حساب ۹۹۹۹۹ بانک ملت به منظور جمع آوری کمک های نقدی مردمی را اعلام کرد.

شهریاری اظهار کرد: مردم خیر و نوع دوست استان و سراسر کشور می توانند به منظور کمک به آسیب دیدگان زلزله زهان کمک های نقدی خود را از شعب بانک ملت سراسر استان به این شماره حساب به نام جمعیت هلال احمر واریز کنند.

وی افزود: پایگاه های ثابت داوطلبی سراسر استان خراسان جنوبی واقع در مساجد و شعب جمعیت هلال احمر نیز صرفا آماده دریافت کمک های نقدی مردم خواهند بود.

زمان می‌ گذرد و روزهای سردتر نزدیک می‌ شوند، بی‌ انصافی است اگر بگوییم مسئولان دغدغه مردم مناطق زلزله‌ زده را ندارند، چرا که همگی شاهد تلاش‌های روزافزون آنها هستیم، ولی امیدواریم با تدابیر و مدیریت بهتر روند امور را تسریع یابد.

روستائیان آسیب ‌دیده از زلزله در مناطق شاج، حسین آباد و نخ رود و چندین روستای دیگر بخش زهان همچنان پس از گذشت یک هفته از وقوع زلزله ناباورانه به خسارات ناشی از زلزله می ‌نگرند و در کنار خانه‌ های مخروبه در چادرهایی که هر لحظه بیم از جا کنده شدن آنها به واسطه وزش باد وجود دارد چشم انتظار حمایت‌ها و کمک‌های دولت و مردم نوعدوست کشورمان هستند.

 

 

 

    نظرات