نگاه تجاری و سوداگرانه در ساخت و سازهای شهری حاکم شده است

نگاه تجاری و سوداگرانه در ساخت و سازهای شهری حاکم شده است

http://www.bananews.ir/یک کارشناس مسکن تصریح کرد: به جای دیدگاه منطقی، نگاه تجاری و گاهی سوداگرانه در ساخت و سازهای شهری حاکم شده که در پی این امر مسائلی همچون سلامت، مصرف بهینه انرژی و حفاظت از جامعه در مرحله آخر قرار می‌گیرد که حل این مشکل به عهده مردم نیست.

به گزارش بنانیوز (BanaNews.ir) جلال ایرانمنش در گفت‌وگو با ایسنا ضمن اشاره به اینکه ساخت و سازهای نامناسب در نقاط مختلف منجر به اتلاف مصالح ساختمانی و کاهش عمرمفید ساختمان به ۱۰ سال می‌شود اظهار کرد: طی چند سال اخیر بیشتر ساخت و سازها در خطه شمال کشور متناسب با آب و هوا و رطوبت منطقه نبوده که این امر به ضرر محیط زیست است.

وی افزود: با درنظر گرفتن ساخت و ساز نسبت به منطقه آب و هوایی به طول عمر ساختمان کمک می‌شود و این کاهش طول عمر ساختمان‌ها به ویژه در خطه شمالی کشور به دلیل زنگ‌زدگی مصالح ساختمانی و کاهش طول عمر ساختمان به ۱۰ سال به منافع ملی کشور ضرر وارد می‌شود.

به اعتقاد این کارشناس ساختمان در ساخت‌وسازهای این چنینی و بدون رعایت آب و هوا که به مشکلی همچون مصرف بی‌رویه مصالح ساختمانی در کشور منجر می‌شود که لازم است به جای کاهش مصرف مصالح ساختمانی، به سمت علمی‌تر شدن کاربرد مصالح و همچنین نظارت بر مدیریت کلان‌شهری پیش رویم.

 

وی مهمترین مشکل ساخت و ساز شهری را مشکلات ساختاری دانست و گفت: پایین بودن هماهنگی میان سازمان‌های تصمیم‌گیرنده بیش از هر موضوع دیگری به چشم می‌خورد.

ایرانمنش اظهار کرد: با توجه به اینکه ارتباط علمی چندانی میان سازمان‌های درگیر ساخت و ساز شهری وجود ندارد و در صورت ارتباط میان آن‌ها، این امر بیش‌تر به رقابت میان‌ آن‌ها منجر شده است.

این کارشناس مسکن افزود: نبود تعامل میان این سازمان‌ها مانع رسیدن به نتیجه مطلوب در زمینه ساخت و ساز و حفاظت از منافع مردم و منافع ملی می‌شود که این موضوع نیز گاهی به مشکلات وزارت راه و شهرسازی و شهرداری هم برمی‌گردد. علاوه بر اینکه این موضوع نه تنها در بحث کلان شهری اجرا نشده بلکه گاهی به نظر می‌رسد تعریفی هم نداشته است.

ایرانمنش نظارت شهری و رسیدگی به چنین مشکلاتی را تنها برعهده مدیریت کلان شهری عنوان و اظهار کرد: در ساختار اجرایی وزارت راه و شهرسازی به عنوان ناظر و برنامه‌ریز که در این زمینه فعالیت می‌کند، بهتر است برنامه‌ریزی ساختاری بیشتر شده و وظایف مدیریتی تعریف شوند.

وی تاکید کرد: از دانش پژوهان و متخصصان جوان و کارآمد در زمینه ساخت و سازهای شهری بیشتر کمک گرفته شود تا اطلاعات در این زمینه به روز باشد.

    نظرات