سطح فرسوده تهران افزایش یافت

سطح فرسوده تهران افزایش یافت

http://www.bananews.ir/قیمت املاک مستقر در لکه‌های جدید بافت‌فرسوده کاهش می‌یابد یا افزایش؟
سازمان نوسازی شهر تهران نقشه حاوی بافت‌فرسوده فعلی و بافت‌فرسوده جدید کلان‌شهر تهران را برای تصویب در شورای‌ عالی شهرسازی و معماری کشور، تحویل شورای‌شهر داد.
مساحت بافت‌فرسوده شهر تهران براساس نقشه جدیدی که شهرداری از روی سه ویژگی املاک تهیه کرده، ۶۶ درصد افزایش پیدا کرده و از ۳ هزار و ۲۶۸ هکتار به ۵ هزار و ۱۰۰هکتار رسیده است.

به گزارش بنانیوز (BanaNews.ir) در این نقشه، لکه‌های فرسوده تازه‌ شناسایی شده، تقریبا در همه مناطق ۲۲گانه حتی در شمال‌شهر نیز دیده می‌شود اما بیشترین سطح فرسوده به نقاط مرکزی و جنوب پایتخت تعلق دارد.
املاک موجود در سطح جدید بافت‌فرسوده دارای سه ویژگی توام ناپایداری، ریزدانگی و نفودناپذیری هستند و عمر بنای اغلب آنها حداقل بیش از ۵٫ ۱دهه تخمین زده می‌شود.
 درباره تصویب نقشه جدید بافت‌فرسوده در شورای عالی شهرسازی و معماری کشور تردیدهایی وجود دارد از جمله اینکه گفته می‌شود: ممکن است بار مالی ناشی از افزایش مساحت فرسوده پایتخت برای دولت بابت تامین مالی نوسازی املاک، مانع تصویب کامل این نقشه شود. با این حال در صورت اعلام آدرس نقاطی از تهران که در جریان تدقیق نقشه بافت‌فرسوده، به عضویت این بافت درآمده‌اند، املاک مستقر در لکه‌های جدید دارای ارزش‌افزوده خواهند شد.
کارشناسان شهری درباره تاثیر نقشه جدید بافت‌فرسوده تهران بر قیمت مسکن، معتقدند: در نقاطی که جزو بافت‌فرسوده جدید محسوب می‌شوند، مالکان اجازه تخریب و نوسازی با امتیاز «معافیت در پرداخت عوارض ساخت و تراکم و همچنین استفاده از وام بانکی بدون سپرده» را پیدا می‌کنند ضمن اینکه در جریان نوسازی تعداد طبقات بیشتری از وضع فعلی ملک، نصیب مالکان می‌شود که مجموعه این مزایا، رشد ارزش‌ این املاک نسبت به قبل را در پی خواهد داشت.
این در حالی است که دلالان بازار مسکن، اطلاق بافت‌فرسوده به یک محله را با کلنگی قلمدادکردن املاک آن محله و در نتیجه شکست قیمت املاک برابر عنوان می‌کنند.

در حال حاضر در برخی محله‌های تهران مالکان آپارتمان‌های چند طبقه ۲۰سال ساخت با اطلاع از تراکم‌های اضافی در طرح تفصیلی قصد تخریب و ساخت از نو را دارند، اما شهرداری منطقه صدور مجوز ساخت را به ابلاغ نقشه جدید بافت‌فرسوده و وجود این محله در نقشه منوط کرده است.
مدیر عامل سازمان نوسازی شهر تهران با اعلام افزایش حدود دو هزار هکتار به مساحت بافت فرسوده، از زیاد شدن تعداد لکه‌های بافت فرسوده در برخی مناطق شمالی تهران در پیش‌نویس نقشه‌های طرح تدقیق بافت فرسوده خبر داد و عنوان کرد: با توجه به حجم بالای فرسودگی روند نوسازی هنوز قابل‌قبول نیست، اما قطعا در این مناطق رونق ساخت وساز به وجود خواهد آمد. به گزارش «دنیای اقتصاد» پس از گذشت چند ماه پیش نویس طرح تدقیق نقشه‌های بافت فرسوده به شورای شهر تهران ارسال و برای بررسی به کمیسیون توسعه و عمران شورا فرستاده شد. طبق اطلاعات این پیش نویس مساحت بافت فرسوده به پنج هزار و ۱۰۰ هکتار رسیده است اما مساحت بافت ناپایدار همچنان در مرز ۱۵ هزار هکتار باقی مانده است.
علیرضا جعفری مدیر عامل سازمان نوسازی با اشاره به آماده شدن طرح تدقیق نقشه‌های بافت فرسوده به «دنیای اقتصاد» گفت: با توجه به اصلاحاتی که در بخشی از اراضی بافت ناپایدار صورت گرفته است مساحت بافت ناپایدار در این طرح همچنان در مرز ۱۵ هزار هکتار قرار دارد.
او به افزوده شدن مساحت بافت فرسوده اشاره و تاکید کرد: تا پیش از تهیه نقشه‌های تدقیق مساحت بافت فرسوده تهران در شورای عالی شهرسازی و معماری کشور سه هزار و ۲۶۸ هکتار ثبت شده بود، که پس از انجام گرفتن طرح تدقیق در سازمان نوسازی در طرح‌های تدقیقی که توسط کارشناسان سازمان تهیه شده، این رقم به ۵ هزار و ۱۰۰ هکتار رسیده است.
جعفری با بیان اینکه بافت فرسوده در تمامی مناطق شهر تهران گسترده شده است، اظهار کرد: درست است که بافت فرسوده تمامی پهنه جنوبی پایتخت را در بر گرفته است، اما این‌طور نیست که در مناطق شمالی شهر با بافت ناپایدار و فرسوده مواجه نباشیم. او ادامه داد: لکه‌های بافت فرسوده در تمامی مناطق تهران قابل رویت است اما در طرح تدقیق نقشه‌های بافت فرسوده تعداد لکه‌های بافت فرسوده در مناطق شمالی شهر بیشتر شده است. جعفری در پاسخ به این سوال که افزایش پهنه‌های بافت فرسوده در قیمت مسکن چه تاثیری خواهد گذاشت، تصریح کرد: این اتفاق به رونق ساخت‌و‌ساز در نقاطی از شهر که در نقشه جدید به عنوان بافت ناپایدار یا فرسوده شناسایی شده‌اند منجر می‌شود. جعفری در خصوص علت رونق ساخت وساز در مناطقی که به بافت اضافه شده اند توضیح داد: چون مالکانی که قصد نوسازی دارند ممکن است با موانع مالی روبه‌رو باشند اما با اطلاع از این موضوع که ملک آنها در پهنه بافت فرسوده قرار گرفته، می‌توانند از مزایا و تسهیلات تشویقی اختصاص یافته به بافت فرسوده استفاده کنند.

    نظرات