پایش قوانین شهر‌سازی موجود تا پایان سال به‌اتمام می‌رسد

پایش قوانین شهر‌سازی موجود تا پایان سال به‌اتمام می‌رسد

www.BanaNews.irمعاون شهرسازی و معماری وزیر مسکن با بیان اینکه در کشور یک قانون جامع شهرسازی و معماری وجود ندارد گفت: حک و اصلاح قوانین شهرسازی موجود تمام دستگاه‌ها و نهادهای کشور تا پایان سال جاری به اتمام می رسد.

میرمحمد غراوی در خصوص تهیه قانون جدید جامع شهرسازی افزود: تدوین اصلاحیه قانون جدید جامع شهرسازی و معماری در دست تهیه است که مقدمات اولیه تهیه و نگارش قانون، تنقیح قوانین(پایش) موجود کشور از گذشته تا حال است.

وی ادامه داد: در حال حاضر با یک مشاور حقوقی قراردادی منعقد شده تا تنقیح قوانین را در بخش‌های مختلف انجام ‌دهد، بنابراین تا زمانی که ما اطلاعات قوانین موجود را پایش نکنیم و ندانیم که چه دستگاهی و چه نهادی دارای چه قوانینی هستند و کدام باید حذف و اصلاح شود نمی‌توانیم به متن قانون ورود پیدا کنیم.

وی خاطر نشان کرد: در حال حاضر هر هفته جلسات کمیته‌های شش گانه تهیه قانون جامع شهرسازی و معماری کشور انجام می شود و تصور می‌شود که تا پایان سال موضوع تنقیح قوانین موجود شهرسازی اتمام پیدا کند.

به گزارش بنانیوز به نقل از خبرگزاری فارس، غراوی ادامه داد: به عنوان مثال سازمان میراث فرهنگی دارای یک سری قوانین شهرسازی است که یک بخش آن به شهرسازی و یا یک بخش آن به معماری نزدیک و تداخل دارد که با این قانون جامع این موارد حل خواهد شد.

معاون شهرسازی و معماری وزیر مسکن گفت: به عنوان مثال در قانون توزیع عادلانه آب که حریم و بستر رودخانه‌های واقع در حریم ها یا دورتر از آن را پک سری تکالیف به وزارت نیرو و یک سری تکالیف به شهرداریها داده شده است، بنابراین در این بخش ما کار را نهایی کردیم و تا پایان سال جمع‌بندی خواهد شد.

غراوی خاطر نشان کرد: باید تا پایان سال دید که آن موارد از قوانین که دستگاه‌های بخشی دارند تاکنون کدام یک ضرورت دارد و کدام یک باید حذف شود.

وی افزود: باید ابتدا تمام قوانین وضع شده کشور را پایش و بررسی کنیم و از داخل آنها موارد موازی را درخواست حذف بدهیم.

به گفته وی، نگارش قانون جامع شهرسازی کار سنگینی است و به این سادگی نیست که به پایان برسد.

غراوی گفت: قانون جامع شهرسازی و معماری یعنی تمام این قوانین موجود شهرسازی را بررسی کنیم تا این قانون جامع جایگزین این قوانین موجود شود تا در کشور همه از آن تبعیت کنند.

به گفته وی، در حال حاضر کشور دارای قوانین بخشی است و قانون جامع شهرسازی و معماری ندارد و دستگاه‌ها و و وزارتخانه‌ها هر کدام برای خودشان پیشنهاداتی دادند و آن را تصویب کردند و به قانون تبدیل کرده‌اند.

وی تأکید کرد: با تهیه قانون جامع شهرسازی موازی کاریها به پایان می‌رسد و هر دستگاهی نباید یک طرفه قانون را اعمال کند.

به گفته وی، بعد از تنقیح قانون جامع شهرسازی پیش‌نویس آن تهیه و به دولت ارسال و بعد از آن دولت به کمیسیون‌های مربوطه بوده و بعد از آن تصویب و به مجلس ارائه می‌شود.

 

    نظرات