چرا قیمت پیشنهادی مسکن در آگهی‌ها گران است؟

چرا قیمت پیشنهادی مسکن در آگهی‌ها گران است؟

www.BanaNews.irیک واحد مسکونی ۹۰ متری نوساز در خیابان سهروردی جنوبی به قیمت متری ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان در قسمت آگهی‌های یکی از روزنامه‌های کثیرالانتشار برای فروش پیشنهاد شده است؛ اما این نرخ اعلام شده در برابر قیمت واقعی این ملک از سوی کارشناسان مسکن گران تر از نرخ واقعی ارزیابی شده می‌شود؛ چراکه آنها دامنه قیمت ملک مشابه در این خیابان را بین یک میلیون و ۶۰۰ هزار تا ۲ میلیون و ۴۵۰ هزار تومان تعیین کرده و قیمت حقیقی واحد مذکور را متری یک میلیون و ۹۰۰ هزار تومان برآورد کرده‌اند.

این آگهی نمونه‌ای از نرخ‌های بالایی است که برخی از مالکان به دلیل عدم بررسی قیمت‌های پیشنهادی در آگهی روزنامه‌ها توسط مسوولان، ارائه می‌کنند و با یک بررسی می‌توان به راحتی به این مساله پی برد که تعداد این دسته از فروشنده‌ها که قیمت‌های گزاف برای فروش واحدهای خود اعلام می‌کنند، کم نیست.

رییس اتحادیه مشاوران املاک کشور در گفت‌وگو با دنیای‌اقتصاد در رابطه با این مساله که آیا ضوابط خاصی توسط اتحادیه املاک در خصوص برخورد با این دسته از آگهی‌ها وجود دارد یا خیر؟ گفت: اگرچه قانون مطبوعات قوانین خاص خود را دارد؛ اما در برخی از روزنامه‌ها آگهی خرید و فروش املاک منتشر می‌شود و به میزان قیمت‌های پیشنهادشده از سوی مالکان از لحاظ گرانی یا ارزانی (هر قیمتی به جز نرخ واقعی) اهمیتی نمی‌دهند.

مصطفی قلی خسروی در ادامه افزود: در گذشته برخی از بنگاهداران املاک فایل‌های فروش یا حتی اجاره خود را در پشت شیشه مغازه در معرض دید عموم قرار می‌دادند و این مساله باعث می‌شد تا بازار مسکن از بابت قیمت دچار التهاب شود، زیرا برخی از مالکان هنگامی که نرخ فروش یا اجاره ملک مشابه خود را در بنگاهی با قیمت بیشتری نظاره می‌کردند، تصمیم می‌گرفتند که نرخ واحد عرضه شده خود به بازار را تغییر دهند و با قیمتی بالاتر به خریدار یا مستاجر واگذار کنند.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: این مساله بعد از گذشت مدتی به یکی از دلایل افزایش بیهوده قیمت تبدیل شد و اتحادیه املاک و مستغلات برای مقابله با نرخ‌های حبابی به تمام بنگاه‌های املاک اعلام کرد که هیچ یک از آنها نباید مشخصات فایل‌های فروش یا اجاره خود را با اعلام قیمت در معرض دید عموم قرار دهند در غیر این صورت با متخلفان برخورد جدی خواهد شد، حال آگهی‌های آن دسته از روزنامه‌هایی که نرخ‌های پیشنهادی فروشنده‌ها یا موجران را اعلام می‌کنند جا پای بنگاه‌های املاک گذاشته‌اند.

رییس اتحادیه مشاوران املاک و مستغلات کشور تاکید کرد: از روزنامه‌ها خواسته شده تا آگهی‌های مربوط به معاملات املاک را بدون قید قیمت چاپ کنند؛ اما به دلیل آنکه آنها تنها برای جذب درآمد چنین صفحاتی را طراحی کرده‌اند طبق نظر اعلام شده اتحادیه عمل نمی‌کنند.

مصطفی قلی خسروی در پایان با هشدار به مسوولان چاپ آگهی در روزنامه‌ها اظهار کرد: همچنان به مسوولان چاپ آگهی‌های مربوط به املاک هشدار می‌دهیم که قیمت‌های پیشنهادی مالکان را در آگهی‌ها ذکر نکنند؛ چراکه این نرخ‌ها واقعی نیستند و از طرف دیگر معتقد هستیم که نرخ فروش یا اجاره در لحظه عقد معامله تعیین می‌شود و از سوی دیگر «چشم و همچشمی» باعث می‌شود تا عده‌ای از مالکان با اعلام قیمت‌های گران از سوی برخی از فروشنده‌ها وسوسه شوند نرخ‌های واقعی خود را تا حد قیمت‌های گزاف تغییر دهند.

دنیای اقتصاد

 

    نظرات