جزئیات بودجه ۹۰ شهرداری اصفهان
شهردار اصفهان گفت: لایحه تدوین برنامه اصفهان ۹۵ دو ماه پیش به شورای شهر تقدیم شد که در حال حاضر در کمیسیونها در حال بررسی است و ضرورت دارد هرچه سریعتر به تصویب برسد؛ چرا که مبنای بودجه سال ۹۰، برنامه ۵ساله شهراست.
به گزارش بنانیوز (BanaNews.ir) به نقل از دنیای اقتصاد، سید مرتضی سقائیان نژادافزود: براساس مطالعات و برنامهریزیهای انجام شده با اجرای قانون هدفمندی یارانهها باید بودجه شهرداری بالای ۵۷۰میلیارد تومان یعنی با ضریب ۸۶/۱ در نظر گرفته میشد؛ اما شهرداری سعی کرده تنها در جایی که ضرورت دارد این بودجه را افزایش دهد که در نهایت با ۴۷۰میلیارد تومان تدوین شد.
وی گفت: ۸/۳۲درصد این بودجه صرف هزینههای جاری و۲/۶۷ درصد به فعالیتهای عمرانی اختصاص دارد.
دکتر سقائیان تصریح کرد: ۴۲درصد از این بودجه؛ یعنی ۱۹۷میلیارد تومان از طریق عوارض و مازاد تراکم، ۴/۶درصد معادل ۲۹میلیارد تومان از طریق عوارض بر پروانههای ساختمانی، ۷/۵ درصد معادل ۲۷میلیارد تومان از محل فروش اموال غیر منقول، ۹/۴درصد یعنی ۲۳میلیارد تومان از جریمه کمیسیون ماده ۱۰۰و۵/۴درصد معادل ۲۱میلیارد تومان از طریق وام تامین میشود.
وی با تاکید بر اینکه ۶۱درصد بودجه ۹۰ مربوط به بخش درآمدهای ساختمانی است، خاطرنشان کرد: اگر نگاهی به بودجه سالهای گذشته داشته باشیم، سهم درآمدهای ساختمانی شهرداری رو به کاهش است؛ چراکه این سهم در سال ۸۸ ، ۷۴درصد و در سال ۸۹، ۶۸درصد بوده است.
دکتر سقائیان نژاد اظهار کرد: در بودجه سال ۹۰ ، ۲/۵۳ میلیارد تومان از محل درآمدهای پایدار تامین میشود.
وی با اشاره به اینکه ۴/۱۹درصد ازبودجه عمرانی به فعالیتهای فرهنگی اختصاص دارد، ادامه داد: بودجه فعالیتهای فرهنگی با احتساب فعالیتهای جاری ۴/۳۲درصد است که به فعالیتهایی نظیر آموزش فرهنگ شهروندی ، کمک به مساجد و ورزش و غیره میپردازد.
شهردار اصفهان با تاکید بر اینکه بودجه سال آینده با رشد ۴/۱۴درصدی نسبت به سال ۸۹ تدوین شد، تصریح کرد: شهرداری در نظر دارد به سمت حسابداری نیمه تعهدی حرکت کند، از این رو بودجه غیر نقدی در این بودجه درنظر گرفته نشده است.
شهردار اصفهان با اشاره به اینکه بودجه سال ۹۰براساس داشتهها و واقعبینانه تنظیم شده است، ادامه داد: با توجه به اجرای قانون هدفمندی یارانهها ضمن تاکید بر اصلاح الگوی مصرف و بهینهسازی و کاهش مصارف به ویژه در بخش انرژی و آب، بخشی از اثرات مستقیم این قانون در هزینههای شهرداری در حد امکان در نظر گرفته شده است.
وی با اشاره به ویژگیهای بودجه سال ۹۰ بیان کرد: در تدوین این بودجه توجه به عدالت محوری در توزیع منابع و امکانات در سطح شهر و تخصیص اعتبارات جهت کمک و محرومیتزدایی به مناطقی با برخورداری کم نیز لحاظ شده است.
دکتر سقائیاننژاد با اشاره به وجود ۱۹ لکه محرومیت در مناطق ۱۴ گانه اصفهان اضافه کرد: ۵/۳میلیارد تومان از بودجه شهرداری مرکزی و ۱۰میلیارد تومان از ردیف متمرکز محرومیتزدایی در بودجه به مناطق محروم اختصاص داده شده است.
شهردار اصفهان با اشاره به پروژههای محله محوری در سال آینده تصریح کرد: محله محوری از جمله حرکتهایی است که در هر منطقه پیش بینی شده ، همچنین برای هرمنطقه یک پروژه شاخص نیز تعریف گردیده است.
دکتر سقائیان نژاد با بیان اینکه در پروژههای محله محوری سال آینده دو موضوع آسفالت و پیادهروسازی در دستور کار قرار میگیرد، خاطرنشان کرد: برای آسفالت معابر سعی شده به مناطق فشار وارد نشود؛ به طوری که تنها ۳۰درصد آن را به صورت نقدی بپردازند و ۴۰درصد آن به صورت تراکم سیار و ۳۰درصد به صورت معوض پرداخت شود.
وی در ادامه با تاکید بر رویکرد تحقق شهرداری الکترونیکی و توسعه کاربرد فناوری اطلاعات و ارتباطات در مدیریت شهری در بودجه سال ۹۰ تصریح کرد: در تدوین بودجه به حملونقل و ترافیک شهری در زمینه ایجاد زیرساخت، مدیریت و مهندسی ترافیک و تکمیل به روز رسانی تجهیزات توجه ویژه شده است.
شهردار اصفهان با تاکید بر اینکه بودجه به صورت انقباضی تدوین شده است، ادامه داد: سال آینده به تقویت و توسعه حمل و نقل عمومی به ویژه اتوبوسرانی، قطار شهری و تراموا نگاه ویژه ای خواهد شد.
دکتر سقائیان نژاد در ادامه با اشاره به ارتقا و توسعه کمی و کیفی فضای سبز از طریق پارکهای جدید شهری و محلی، توسعه کمربند سبزشهر و درخت کاری اضافه کرد: با توجه به افزایش آلودگی هوا در سالجاری جایگاه فضای سبز در توسعه پایدار بسیار مهم است، بنابراین تکمیل و ساماندهی فضای سبز موجود و افزایش بهرهوری و کارآیی آنها در دستور کار قرار گرفته است.
وی همچنین به تکمیل شبکههای آبیاری و آبرسانی و توجه به آبیاری تحت فشار اشاره کرد و بیان داشت: براساس برنامهریزیهای انجام شده شهرداری در نظر دارد از انرژی خورشیدی در روشنایی پارکها، چراغهای ترافیکی تقاطعها و روشنایی فضاهای شهری استفاده نماید.
دکتر سقائیان نژاد با تاکید بر اینکه ۲۵پروژه شاخص در شهر اصفهان در سال ۹۰ درنظر گرفته شده است، افزود: ۱۴ پروژه در مناطق ۱۴گانه و ۱۱پروژه شاخص در کل شهر اصفهان از طریق شهرداری مرکزی انجام میشود.
وی تصریح کرد: فاز دوم احیای میدان تاریخی امام علی(ع)، احیای بافت فرسوده همت آباد در منطقه ۶، ادامه روند بدنهسازی شرق چهارباغ، زیرگذر شهید لاوی، پروژه باغ گلدسته، احداث بزرگترین شهر بازی، اتمام خیابانهای ابوذر، گلزار و جنوب میدان امام(ره) همچنین پروژه قطارشهری و تراموا و از همه مهمتراحداث سالنهای اجلاس برای برگزاری اجلاس سران کشورهای غیرمتعهد از پروژههای شاخص شهرداری در سال آینده است.
نظرات