آخرین شمار قربانیان ومجروحان زلزله بوشهر/ پارس جنوبی وشمالی در شرایط عادی/ بازسازی تاسیسات
استاندار بوشهرشمار کشتهشدگان زلزله روز گذشته کاکی را ۳۷ تن اعلام کردوگفت: در این زلزله ۸۵۰ تن نیز مجروح شدهاند که ۷۵۰ نفربه صورت سرپایی توسط تکنیسینهای اورژانس درمان شدند.
به گزارش بنانیوز (BanaNews.ir) حسنوند همچنین اطمینان خاطر داد که با توجه به فاصله ۱۵۰ کیلومتری نیروگاه بوشهر از کانون زلزله، خوشختانه آسیبی به این نیروگاه وارد نشده است.
برپایی بیمارستان صحرایی در مناطق زلزله زده
وی با بیان اینکه بر اساس آخرین گزارشات دریافتی این زمین لرزه ۸۵۰ مصدوم بر جای گذاشته است که تنها ۱۰۰ تن از این افراد در بیمارستان بستری شدهاند گفت: حال عمومی این مصدومان مساعد گزارش شده و ۷۵۰ نفر دیگر نیز به صورت سرپایی توسط تکنیسینهای اورژانس درمان شدند.
وی با اعلام خبر برپایی بیمارستان صحرایی در مناطق زلزله زده گفت: شب گذشته عملیات آواربرداری نیزبه پایان رسید و امدادگران توانستند تعدادی از افراد محبوس شده را نجات دهند.
حسنوند با اعلام خبر تخریب ۷۰۰ واحد مسکونی در مناطق زلزله زده گفت: بیش از ۱۰۰ واحد مسکونی نیز حدود ۵۰ درصد تخریب شدهاند.
استاندار بوشهر همچنین با اشاره به پایان عملیات امداد و نجات از آغاز بازسازی تاسیسات و شبکه های آب، برق و مخابرات مناطق زلزله زده خبر داد.
به گفته وی امروز معاون اول رییس جمهور، وزیر کشور و جمعی از اعضای هیات دولت از مناطق زلزله زده بازدید خواهند کرد.
وقوع ۶۰ پس لرزه بالای ۲٫۵ ریشتر در بوشهر/ پارس جنوبی و شمالی آسیبی ندیده است
همچنین رییس مرکز اطلاعات سازمان مدیریت بحران کشور با اعلام آخرین وضعیت امدادرسانی در مناطق زلزله زده، گفت: تا کنون ۶۰ مورد پس لرزه بالای ۲٫۵ ریشتر در این مناطق رخ داده است.
به گزارش خبرنگار «حوادث» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، ایرانمنش با اشاره به اینکه از شب گذشته تا صبح امروز ۲۰ پس لرزه بیش از ۴ ریشتری نیز در مناطق زلزله زده رخ داده است، گفت: عملیات امداد و نجات از لحظات اولیه زلزله در منطقه آغاز شد.
به گفته وی، عوامل امدادی استانهای هرمزگان، چهارمحال و بختیاری، بوشهر، خوزستان و فارس به مناطق زلزله زده اعزام شدهاند و کل منطقه را برای جستوجو و اکتشاف تحت پوشش قرار دادند.
رییس مرکز اطلاعات سازمان مدیریت بحران کشور خاطر نشان کرد: شمار تلفات این زلزله تا کنون ۳۷ نفر بوده و ۸۵۰ نفر نیز آسیب دیدهاند که به مراکز درمانی منتقل شدهاند.
ایرانمنش با بیان اینکه اسکان موقت زلزله زدگان شب گذشته به اتمام رسید، افزود: کار اکتشاف اجساد نیمه شب گذشته به اتمام رسید و تا این لحظه اطلاعاتی از افراد دیگری که ممکن است زیر آوار باقی مانده باشند، نداریم.
وی با بیان اینکه امدادرسانی همچنان ادامه دارد، یادآور شد: نیازهای اولیه هموطنان شامل چادر، پتو، آب آشامیدنی و مواد غذایی به مناطق زلزله زده ارسال شده است.
پارس جنوبی و شمالی آسیبی ندیده است
به گزارش ایسنا، مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی پارس جنوبی نیز، اعلام کرد: تاسیسات پارس جنوبی و شمالی بر اثر زمینلرزه شهرستان دشتی از توابع استان بوشهر هیچ آسیبی ندیده است.
قطع آب در مناطق زلزلهزده بوشهر/ آشپزخانههای سیار در راه است
رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر از توزیع ۲۵ هزار بطری آب معدنی میان زلزله زدگان بوشهر خبر داد و گفت: امدادگران در مرحله اسکان و تغذیه اضطراری قرار دارند.
وقوع زلزله در شهر شنبه - بوشهر
محمود مظفر در گفت و گو با خبرنگار «حوادث» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در تشریح آخرین اقدامات صورت گرفته از سوی امدادگران این سازمان در مناطق زلزله زده بوشهر با بیان اینکه در حال حاضر امدادگران با اتمام عملیات جستجو و نجات، وارد فاز تغذیه و اسکان اضطراری شدهاند گفت: از شب گذشته اسکان اضطراری و توزیع چادر میان زلزله زدگان آغاز شده است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر اقلامی همچون چادر، موکت و پتو میان زلزله زدگان توزیع شده است گفت: همچنین از صبح امروز توزیع بستههای غذایی شامل برنج، ماکارونی، قند، چای و کنسرو میان زلزله زدگان آغاز شده است.
رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر با اشاره به قطع آب در مناطق زلزله زده گفت: شب گذشته ۵۰۰۰ بطری آب معدنی از شهرکرد به این منطقه ارسال شد و صبح امروز نیز ۲۰ هزار بطری آب معدنی از هرمزگان به این شهرها ارسال خواهد شد.
به گفته مظفر در حال حاضر چند دستگاه تانکر حامل آب برای تامین آب آشامیدنی مناطق زلزله زده در صحنه حضور دارد اما برای تامین آب مصرفی بطریهای آب معدنی میان زلزله زدگان توزیع شده است.
مظفر از اعزام سه دستگاه آشپزخانه سیار به مناطق زلزلهزده خبر داد، گفت: این آشپزخانهها قابلیت تامین غذای گرم برای ۵۰۰ نفر را دارند و از این پس زلزله زدگان غذای گرم مصرف میکنند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا به مانند زمین لرزه آذربایجان با مشکل سرویسهای بهداشتی روبرو هستید گفت: چادر اسکان اضطراری زلزله زدگان در کنار منازل آنان دایر شده است و مردم از سرویسهای بهاشتی خانههایشان، مدارس و مساجد استفاده میکنند.
اتمام عملیات جست و جو در مناطق زلزلهزده
هلال احمر
رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر باشاره به اتمام عملیات جست و جو و نجات در مناطق زلزله زده بوشهر با حضور و فعالیت بیش از ۵۰۰ امدادگر این سازمان، گفت: در پی وقوع زمین لرزه ۶٫۱ ریشتری در منطقه کاکی استان بوشهر بلافاصله اقدامات این سازمان در راستای جست و جو و نجات، اسکان و تغذیه اضطراری آغاز شد.
وی در حالی که در مناطق زلزله زده حضور داشت و از نزدیک مدیریت عملیات را بر عهده گرفته است، با بیان اینکه هفت تیم آنست (سگهای زنده یاب) و دستگاههای زنده یاب به محل حادثه اعزام شدهاند گفت: شب گذشته ۲۰ نفر از محبوس شدگان آوار توسط امدادگران نجات یافتند.
رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر با بیان اینکه عملیات جست و جو و نجات به اتمام رسیده است؛ گفت: با این حال بالگردهای جمعیت هلال احمر وظیفه رصد هوایی این مناطق را بر عهده دارند.
مظفر با بیان اینکه آخرین آمار مجروحان به ۸۵۰ تن رسیده است، گفت: ۱۰۰۰ تخته چادر نیز میان زلزله زدگان توزیع شده است و همچنان نیز کار اسکان و تغذیه اضطراری زلزله زدگان ادامه دارد.
به گفته وی، جمعیت هلال احمر امکانات خود را برای امدادرسانی به ۳۰۰۰نفر در منطقه مستقر کرده است.
تحویل ۳۳جسد به پزشکی قانونی تاکنون
همچنین دکتر رضایی مدیر کل پزشکی قانونی استان بوشهر با بیان اینکه تاکنون ۳۳ جسد تحویل پزشکی قانونی شده است، گفت: سه تیم از کارشناسان پزشکی قانونی نیز به منطقه اعزام شدهاند تا کار بررسی و صدور جواز دفن به سرعت پیگیری شود.
همچنین دکتر فقیه رییس جمعیت هلال احمر شب گذشته از طریق ویدئو کنفرانس با مرکز مدیریت و کنترل هماهنگی امداد و نجات و جمعیت هلال احمر استان بوشهر ارتباط برقرار کرد و در جریان آخرین روند امدادرسانی به زلزله زدگان بوشهری قرار گرفت.
حال مجروحان زلزله بوشهر مساعد است
خسارات زلزله در دشتی
مسئول ستاد حوادث عملیات بحران دانشگاه علوم پزشکی بوشهر ضمن تشریح آخرین وضعیت مصدومان حادثه زلزله روز گذشته این استان از انتقال ۱۱۱ تن از مجروحان به بیمارستانهای شهر بوشهر خبر داد.
سیدمجید حسینی در گفت و گو با خبرنگار «حوادث» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان اینکه پس از وقوع زلزله عمده حادثه دیدگان به بیمارستان زینبیه خورموج منتقل شدند گفت: پس از بستری شدن این افراد در این بیمارستان اقدامات اورژانس برای انتقال مصدومان به بیمارستانهای دیگر آغاز شد.
وی با اشاره به انتقال حادثه دیدگان زلزله روز گذشته بوشهر به بیمارستانهای شهر بوشهر اظهار کرد: در مجموع ۱۱۱ تن از حادثه دیدگان از بیمارستان زینبیه به بیمارستان های بوشهر منتقل شدند که از این میان ۶۶ تن به بیمارستان شهدای خلیج فارس بوشهر، ۵۳ تن به بیمارستان سلمان فارسی و سه تن دیگر نیز به بیمارستان خاتم الانبیاء نیروی دریایی بوشهر منتقل شدند.
به گفته مسئول ستاد عملیات بحران دانشگاه علوم پزشکی بوشهر همچنین ۱۰ تن دیگر از حادثه دیدگان نیز همچنان در بیمارستان زینبیه خورموج هستند که این افراد طی امروز یا فردا ترخیص خواهند شد.
حسینی با بیان اینکه عملیات انتقال مصدومان به اتمام رسیده است، درباره عمده آسیبهای وارد شده به حادثه دیدگان در زلزله روز گذشته نیز به ایسنا گفت: اغلب مصدومان به دلیل تروما و ضربه در بیمارستان هستند.
مسوول ستاد هدایت عملیات بحران دانشگاه علوم پزشکی بوشهرهمچنین درباره برخی اظهارات مبنی بر وخیم بودن حال ۱۰۰ تن از حادثه دیدگان زلزله اخیر نیز گفت: چنین چیزی صحت ندارد و این افراد اگرچه دچار صدمات و آسیبهایی شدهاند اما وضعیت عمده آنان مساعد است.
استقرار خدمات و امکانات درمانی مورد نیاز در منطقه زلزله زده
دکتر غلامرضا حیدری رییس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: خدمات و امکانات درمانی مورد نیاز برای حادثه دیدگان زلزله زده بخشهای کاکی و شنبه و طسوج در شهرستان دشتی فراهم شده است.
وی افزود: همه اکیپهای درمانی و معاونتهای بهداشتی شهرستانهای همجوار و دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در منطقه زلزله زده حضور دارند و کماکان خدمات رسانی به زخمیان و افرادی که زیرآور ماندهاند را انجام می دهند.
وی تصریح کرد: برخی مصدومان به صورت سرپایی درمان و افرادی نیز که به خدمات تخصصی نیاز دارند به بیمارستان زینبیه خورموج و شهدای خلیج فارس بوشهر اعزام می شوند.
دکتر حیدری اضافه کرد: در زمینه دارو، تجهیزات پزشکی، شیرخشک و دیگر اقلام مورد نیاز در مرکز بهداشتی درمانی شهید فاریابی شهر زلزله زده شنبه فراهم شده و روند خدمات رسانی به مصدومان نیز ادامه دارد.
وی یادآورشد: اقدامات گروه های بهداشتی برای خدمات ضدعفونی، بهداشت محیط و مواد غذایی، آب و جلوگیری از انتشار بیماریهای شایع پس از عملیات نجات انجام می شود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: همچنین آمبولانس و نیروهای خدمات درمانی از منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس، شرکت عمران ساحل سپاه، نیروی دریایی سپاه و سایر ارگان های دیگر درمنطقه زلزله زده حضور دارند.
وی بیان کرد: دانشگاههای علوم پزشکی استانهای فارس و کهکیلویه و بویراحمد برای امداد رسانی به مصدومان اعلام آمادگی کردهاند ولی تاکنون توانستهایم از توان استان برای امداد رسانی به مصدومان استفاده کنیم.
بسیج نیروهای امدادی استان بوشهر در مناطق زلزله زده
رستمی معاون عمرانی استاندار بوشهر با بیان اینکه امکانات استان بوشهر برای کمک به زلزلهزدگان بسیج شده است، همچنین گفت: چهار استان فارس، کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان و چهارمحال بختیاری که در مجاورت بوشهر بودهاند، نیروهای امدادی خود را به سمت مناطق زلزلهزده اعزام کردند.
وی در عین حال اظهار کرد: ستاد بحران استان بوشهر تشکیل شده و بسیج امکانات نیز صورت گرفته است .
زلزله ۶٫۱ ریشتری بوشهر روز گذشته در ساعت ۱۶:۲۲:۴۹ در منطقه کاکی از توابع شهرستان دشتی استان بوشهر رخ داد که طی آن تاکنون ۳۷ تن کشته و ۸۵۰ تن مجروح شدهاند.
نظرات