استفاده از انرژی خورشیدی در عشایر استان تهران ۳ برابر شده است
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران گفت: با توجه به اهمیت استفاده از انرژی خورشیدی، استفاده آن در جامعه عشایری و روستاهای استان تهران امسال ۳ برابر رشد داشته است.
به گزارش بنانیوز (BanaNews,ir) به نقل از فارس، سید محمد موسوی در نشست خبری به مناسبت ایام دهه فجر در جمع خبرنگاران اظهار داشت: استفاده از انرژی خورشیدی در جامعه عشایری رشد پیدا کرده و در سال جاری ۷۴۱ کالکتور (جمع کننده انرژی خورشیدی) بین روستاییان توزیع شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳ برابر رشد داشته است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان، مشکل بوتهکنی از جانب روستاییان به ویژه با اجرای هدفمندی یارانهها را از مشکلات مهم عنوان کرد و گفت: استفاده از انرژی خورشیدی علاوه بر صرفه اقتصادی که دارد در رفع این مشکل کمک مؤثری خواهد کرد.
موسوی همچنین از احداث اولین واحد تولید اسپونت قارچ با ظرفیت ۱۰۰ هزار لیتر در سال آینده خبر داد و گفت: با افتتاح این واحد کل وابستگی تولید قارچ کشور به خارج منتفی میشود.
وی همچنین از آغاز عملیات اجرای کشت بافت تولید پایه مادری گیاهان زینتی که معمولا از کشور هلند وارد میشد با ظرفیت ۳ میلیون اصله پایه مادری خبر داد و گفت: با راهاندازی این واحد تولید نیاز کشور به پایههای مادری گیاهان زینتی برطرف شده و در این مورد به خودکفایی خواهیم رسید.
موسوی افزود: در اجرای قانون هدفمندی یارانهها ۲۲ میلیون و ۷۳۴ هزار لیتر نفت گاز حمایتی در دی ماه بین کشاورزان توزیع شد و علاوه بر آن ۷۱ میلیون لیتر نیز برای توزیع در اسفند ماه تدارک دیده شده است.
وی همچنین از در شرف اجرا بودن وام تأمین سوخت کشاورزان که بین۵۰۰ هزار تومان تا ۵ میلیون تومان است خبر داد و گفت: حدود ۱۰ درصد کشاورزان بین آنها گازوئیل ارزان توزیع شده وام تأمین سوخت را نیز دریافت کردهاند.
موسوی همچنین از توزیع ۸۷ هزار تن گندم و جوی ارزان بین مرغداران خبر داد و گفت: ۳۰ هزار تن دیگر هم بین کشاورزان برنامهریزی شده که به زودی توزیع خواهد شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران همچنین از بهینهسازی مصرف سوخت ۱۲۲ واحد مرغداری، ۱۵ گلخانه و ۴۵ واحد تسهیلاتی خبر داد و گفت: با انجام این عملیات میزان مصرف انرژی در این واحدهای تولیدی کاهش مناسبی یافته است.
موسوی با تأکید بر اجرای برنامههای کشاورزی همسو با اهداف برنامه پنجم توسعه خاطر نشان کرد: این سازمان برنامهریزی کرده تا آخر برنامه پنجم توسعه ۳۰ درصد تولیدات کشاورزی افزایش پیدا کند. همچنین اراضی مجهز به آبیاری تحت فشار به ۱۰۰ هزار هکتار رسیده و تجهیز و نوسازی نیز به ۳۵ هزار و ۲۰۰ هکتار و همچنین ظرفیت صنایع تبدیلی به ۳٫۵ میلیون تن، ظرفیت سردخانه ۴۸۷ هزار تن رسیده و تعداد ۵۰ مرکز عرضه محصولات کشاورزی هم راهاندازی شود.
وی همچنین افزود: قرار است تا ۲ سال اول اجرای برنامه پنجم توسعه در جهت رسیدن به خودکفایی در اسپونت قارچ تولید پایه مادری گلها اندامهای رویشی، انواع نهال باغبانی انجام شده و شناسنامهدار کردن ۱۴ هزار واحد کشاورزی و فعال سازی ۴ هزار واحد فعال و نیمه فعال و نیز توسعه مبارزه تلفیقی با آفات به میزان ۲۵ درصد سطح کل کشت استان برسد.
موسوی همچنین گفت: طبق برنامهریزی قرار است میزان بیمه کشاورزی تا ۵۰ درصد کل زمینهای استان اجرایی شود که شامل باغات دیم نیز خواهد بود.
وی همچنین از رشد ۲ برابری صادرات محصول تا آخر برنامه پنجم و ارتقاء ضریب نفوذ مکانیزاسیون از ۱٫۱ به ۱٫۵ اسب بخار خبر داد.
موسوی در زمینه افزایش راندمان مصرف آب در بخش کشاورزی از ۲ استراتژی مهم خبر داد و گفت: قرار است با تصفیه فاضلابها و استفاده آن در بخش کشاورزی و همچنین گسترش آبیاری بارانی میزان راندمان مصرف آب را افزایش دهیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی همچنین از آزادسازی ۳۸۵ هکتار اراضی تصرف شده خبر داد و گفت: مهمترین مشکل در استان تهران تغییر کاربریهای اراضی کشاورزی است و با اقداماتی که انجام شده در این زمینه توفیق خوبی دست یافتیم و میزان آزادسازی این اراضی تا ۵۷ درصد رشد داشته است.
موسوی در بخش دیگری از صحبتهای خود از ادامه سیاست خرید تضمینی در سال آینده و احتمال افزایش قیمت خبر داد و گفت: یارانه پرداختی به نهادههای کشاورزان طبق قانون کاهش نخواهد یافت و اما با هدفمندی مصرف درصدد هستیم میزان مصارف اضافی در این بخش را کاهش دهیم.
موسوی در این زمینه اضافه کرد: قرار است ۱۰ درصد از یارانه کود به بخش مطالعه و ارزیابی خاک در نظر گرفته شود و درصدد هستیم میزان مصرف کود بخش کشاورزی را متناسب با مطالعات و آزمون خاک انجام دهیم.
موسوی همچنین از انعقاد قرارداد با مؤسسه تحقیقات گیاهپزشکی و مؤسسه استاندارد برای تولید محصول سالم خبر داد و گفت: در این تفاهمنامهها مبارزه تلفیقی آفات و همچنین آموزش گلخانهداران و کشاورزان برای افزایش توان کارشناسی آنها پیگیری میشود تا به تولید محصول سالم دست یابیم.
وی همچنین افزود: طبق برنامه قرار است تا پایان سال دوم برنامه پنجم توسعه تمام گلخانههای استان تهران تحت پوشش این برنامه قرار گیرد.
موسوی در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس مبنی بر اینکه با اجرای هدفمندی یارانهها و تأکید تولید نان با کیفیت برنامه شما برای تولید گندم با کیفیت چیست با توجه به اینکه لحاظ کردن ارزش غذایی و خاصیت نانوایی هر دو مشکل است، گفت: ارقام بسیار مناسبی در این زمینه تدارک دیده شده و کارشناسانی که بحث بهنژادی را دنبال میکنند ارقامی تولید کردهاند که هم ارزش غذایی و هم خاصیت نانوایی در یک جا قابل جمع است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران همچنین با مقایسه میزان تولیدات با ۳ دهه قبل خاطر نشان ساخت: تولیدات زراعی ۳ برابر ، باغی ۲٫۷ برابر، دامی ۳٫۲ برابر، احداث سدها ۱۸ برابر، احداث کانالهای زهکشی ۳۸۳ برابر و احیای قنوات ۱۹ برابر افزایش یافته. همچنین تجهیز و نوسازی ۱۵ هزار و ۲۰۰ هکتار زمین و اجرای آبیاری تحت فشار در ۱۲۰ هزار هکتار اجرایی شده که قبل از انقلاب میزان آن در این استان صفر بود.
موسوی همچنین از افتتاح ۹۲ طرح و پروژه ایام مبارک دهه فجر با اعتبار ۵۰۰ میلیارد ریال خبر داد و گفت: با احداث این طرحها برای ۲ هزار و ۴۰۰ نفر ایجاد اشتغال خواهد شد.
وی همچنین ۵۰ درصد این پروژهها را مربوط به آب و خاک، ۱۰ درصد مربوط به تولیدات گیاهی، ۱۵ درصد تولیدات دامی، ۱۰ درصد برای صنایع تبدیلی، تکمیلی ، فرآوری و بستهبندی و ۸ درصد منابع طبیعی و آبخیزداری عنوان کرد.
وی با اشاره به طرحهایی که قرار است در دهه فجر افتتاح شود، گفت: احداث کشتارگاه طیور در فیروزکوه با ۴٫۸ میلیون قطعه در سال با اعتبار ۵۱٫۴ میلیارد ریال سرمایهگذاری و احداث صنایع تبدیلی فیروزکوه با ۵۷ هزار تن و ۷۵ میلیارد ریال سرمایه، گلخانه ورامین با ۲ میلیون شاخه بریده و ۴۰ میلیارد ریال سرمایه، گلخانه باغ ورامین ، سردخانه دماوند، مرغ گوشتی واوان خبر داد.
نظرات