جذب نیروهای متخصص، راهی برای حل مشکلات میراث فرهنگی باغملک
مسوول انجمن دوستداران میراث فرهنگی باغملک گفت: مشکلات میراث فرهنگی در این شهرستان از طریق نامهنگاری به فرمانداری، استانداری و ادارهی میراث فرهنگی اعلام شده، اما آنطور که باید و شاید در اینباره اقدام نشده و بهنظر میرسد، این مشکلات به یک موضوع عادی تبدیل شده است.
به گزارش بنانیوز (BanaNews.ir) یونس شفیعی در گفتوگو با ایسنا در خوزستان، اظهار کرد: مشکلات میراث فرهنگی باغملک، مشکلات تازهای نیستند؛ حفاریهای غیرمجاز، کمتوجهی نسبت به آثار ثبتشده و ثبتنشده و اختصاص نیافتن بودجهای خاص برای مرمت آثار تاریخی از جمله اتفاقهایی است که در چند سال اخیر رخ داده است.
او ادامه داد: متأسفانه کارشناسان برجستهای را که اطلاعاتی دربارهی تاریخ و آثار باستانی داشته باشند، در ادارهی میراث فرهنگی باغملک نمیبینیم.
وی دربارهی ایرادهای ادارهی میراث فرهنگی باغملک، بیان کرد: نبودن کتابخانه تخصصی در این اداره، نبودن کادر مجرب باستانشناسی، نبودن توجه کافی نسبت به نگاههای دلسوزانهی شهروندان باغملک نسبت به آثار باستانی و نبودن یک نقشهی باستانی در این شهر، از جمله ایرادهای این اداره است.
این دوستدار میراث فرهنگی گفت: متأسفانه در چند سال اخیر، ما بهعنوان تنها NGO فعال در باغملک، هر تلاشی کردیم نتوانستیم از این کارشکنیها و بیبرنامگیهای ادارهی باغملک چیزی را به نفع حقوق شهروندیمان پیش ببریم، چون همیشه تنها بودیم و بودجهای نداشتیم، نتوانستیم با توجه به تلاش اعضای انجمن دوستداران اطلاعرسانی و مردم را از این میراث گرانبها آگاه کنیم.
شفیعی دربارهی راهکارهای رفع این مشکلات، توضیح داد: ایجاد اتاق فکر برای همگرایی و روشن کردن موضوع میراث فرهنگی در باغملک و جذب نیروهای متخصص در رشتههای باستانشناسی و تاریخ ساکن در باغملک برای همفکری و پیشبرد اهداف دلسوزانه نسبت به میراث فرهنگی میتواند به بهتر شدن شرایط کمک کند.
این دوستدار میراث فرهنگی افزود: نکتهی بسیار مهم دیگر دربارهی باغملک، وجود مناطق گردشگری مانند مالآقا، حضرت سلیمان و رباط است و استعداد گردشگری این مناطق بر هیچ کسی پوشیده نیست. بنابراین مسوولان باید بر آنها نظارت کافی داشته باشند و این مناطق را معرفی کنند.
نظرات