ضرورت مدرن کردن معماری سنتی برای استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر

ضرورت مدرن کردن معماری سنتی برای استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر

http://www.bananews.ir/مدیر دفتر انرژی خورشیدی سازمان انرژی‌های نو ایران گفت: معماری سنتی ما پشتوانه قوی دارد اما نتوانسته‌ایم آن را مدرن کنیم در حالی که گذشتگان ما از انرژی‌های تجدیدپذیر خورشیدی به خوبی استفاده کرده‌اند.

به گزارش بنانیوز (BanaNews.ir)، پیمان کنعان در دومین همایش محیط زیست و کاربرد انرژی‌های تجدیدپذیر که در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: پیش‌بینی می‌شود در سال ۲۱۰۰ منابع انرژی که امروز استفاده می‌کنیم با چالش جدی روبرو شوند؛ از همین رو انرژی‌های نو باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

وی با بیان اینکه امید بشریت برای تأمین انرژی به انرژی خورشیدی وابسته شده است، افزود: تابش‌های خورشیدی منبع انرژی‌های مختلفی است که بشر می‌تواند از تک تک آنها به نحو احسن استفاده کند و آن را در راستای اهداف خود به کار بگیرد.

مدیر دفتر انرژی خورشیدی سازمان انرژی‌های نو کشور ادامه داد: ایران یکی از کشورهایی است که می‌تواند از انرژی خورشیدی به خوبی استفاده کند.

کنعان به فتوولتاتیک (صفحه‌های خورشیدی) اشاره و اظهار کرد: فتوولتاتیک‌ها دارای دو سیستم مستقل و متصل به شبکه هستند که در سیستم‌های مستقل، می‌توان آنها را در مناطق محروم و روستاهای دور از شبکه به کار گرفت و ۵۰ تا ۶۰ درصد هزینه‌های اضافی را کاهش داد چراکه برای روشنایی مناطق دور از شبکه‌های سراسری برق باید خیل عظیم باتری‌ها را هر پنج تا هفت سال تعویض کنیم اما با استفاده فتوولتاتیک این هزینه از دوش ما برداشته می‌شود.

 

وی به تولید یک و نیم مگاواتی برق از سال ۸۸ تا ۸۹ در روستاهای دور افتاده اشاره کرد و گفت: اگر بتوانیم فتوولتاتیک‌ها را در مناطق محروم ترویج دهیم هزینه‌های تولید حتی از هزینه‌های امروز نیز کمتر خواهد شد.

مدیر دفتر انرژی خورشیدی سازمان انرژی‌های نو کشور تاکید کرد: فتوولتاتیک‌های متصل به شبکه نیز امروز در کشور ۴۶۰ کیلووات برق تولید می‌کنند که این در شرایط اقتصادی فعلی عدد مطلوبی است و در ادامه نیز با ترویج مجوزهای احداث شده در جهت انجام مطالعات سنجی می‌توانیم بگوییم که ۱۱۴۰ مگاوات برق در سال‌های آتی توسط فتوولتاتیک‌ها می‌تواند در کشور تأمین شود.

کنعان به مقایسه کشور ایران و ترکیه در زمینه استفاده از فتوولتاتیک‌ها پرداخت و افزود: در کشور ترکیه ۱۸ میلیون مترمربع انرژی گرمایی به انرژی خورشیدی تبدیل می‌شود در حالی که در کشور ما که این انرژی کاربرد بسیار بیشتری دارد فقط ۱۳۰ هزار متر مربع فتوولتاتیک وجود دارد که باید در این راستا تلاش بیشتری کرد.

وی به پسیوهای خورشیدی اشاره کرد و گفت: در کشورما با این معماری غنی نشان داده‌ایم که از هزاران سال قبل پسیوهای خورشیدی را استفاده می‌کردیم. اگر به معماری سنتی‌مان دقت کنیم، استفاده از بادگیر، فواره‌های میان منازل، طاق هشتی‌ها و امثال آن‌ها نشان می‌دهد که ایرانیان هزاران سال است که از پسیوهای خورشیدی استفاده می‌کنند اما معماری سنتی خود را مدرن نکرده‌ایم و هم اکنون باید تلاش کنیم این معماری غنی با پشتوانه فکری را مدرن کنیم.

مدیر دفتر انرژی خورشیدی سازمان انرژی‌های نو کشور گفت: ۳۰ درصد از انرژی کشور در ساختمان‌ها مصرف می‌شود و اگر بتوانیم این انرژی را توسط انرژی‌های تجدیدپذیر پوشش دهیم، آنگاه توانسته‌ایم قدم مؤثری برداریم.

    نظرات