مالکیت سوله‌های مدیریت بحران پایتخت، بحرانی‌ ماند/ بوستانی به نام پدر پارک‌های تهران

مالکیت سوله‌های مدیریت بحران پایتخت، بحرانی‌ ماند/ بوستانی به نام پدر پارک‌های تهران

http://www.bananews.ir/شورای شهرتهران یک فوریت طرح « واگذاری سوله های بحران به سازمان مدیریت بحران» ، « طراحی و احداث بوستان دانش و طبیعت » و همچنین نامگذاری بوستانی به نام علی محمد مختاری - مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز را تصویب کرد.

به گزارش بنانیوز (BanaNews.ir) در ابتدای پانصد و شصت و چهارمین جلسه شورای شهر تهران مهدی چمران - رئیس شورا با اشاره به آغاز دوره یازدهم ریاست جمهوری برای رئیس جمهور جدید آرزوی موفقیت کرد و گفت: امیدوارم خداوند ایشان و تمام همکارانشان و مسولین را در مسیر حق و عدالت هدایت بفرمایند.

وی همچنین به ۱۴ مرداد سالروز صدور فرمان مشروطیت در سال ۱۲۸۵ هجری شمسی اشاره کرد و افزود: آغاز حرکت در کشورمان از مشروطیت آغاز شد که متاسفانه هیچ گاه مشروطیت واقعی نداشتیم و جزء در سالهای ۱۳۳۰ تا ۱۳۳۲ حکومت مشروطه در ایران بنا نشد و همواره تحت استبداد پهلوی و قاجار کشور اداره شد که نتایج نامناسبش هم همواره مشهود است.

وی ابراز امیدواری کرد که خداوند کمک کند تا جمهوری اسلامی که آغازگر یک حکومت مردمی در ایران بوده است بتواند به آن جایگاه و اهداف والایی که برای آن ترسیم شده است برسد و کشوری آباد ، آزاد مستقل و نمونه در دنیا داشته باشیم.

حمزه شکیب: تعدادی از سوله های بحران به بخش خصوصی واگذار شده است

اولین موضوع مورد بررسی در این جلسه طرح دوفوریتی بود که براساس آن تمام سوله های بحران مناطق ۲۲ گانه شهر تهران در اختیار سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران قرار گیرد و حمزه شکیب - رئیس کمیسیون توسعه و عمران شورای شهر تهران در توضیح این طرح با یادآوری سیاست ساخت سوله های بحران در شهرتهران گفت: این سوله‌ها با هدف بهره‌برداری در مواقع بحرانی ساخته شد و آن زمان به ناچار بدلیل کمبود فضاهای ورزشی بانوان اجازه داده شد تا درمواقع عادی از سالن‌های آن جهت ورزش بانوان استفاده شود که این تصمیم درستی بود اما متاسفانه اکنون این سیاست به بی‌راهه رفته است. به طوری که تعدادی از این سالن‌ها به پیمانکاران ورزشی و بخش خصوصی واگذار شده که این امر موجب می‌شود از لحاظ حقوقی این سالن‌ها در اختیار سازمان پیشگیری و مدیریت بحران نباشد.

شکیب همچنین به این موضوع اشاره کرد که از حدود ۱۰۲ سالن فعال در شهر، حدود ۷۲ سالن در اختیار سازمان وزرش است و سازمان مدیریت بحران هیچ مدیریتی بر آن ندارد که این موضوع در مواقع بحرانی بسیار خطرناک است.

رئیس کمیسیون توسعه و عمران شورای شهرتهران درادامه به بازدیدهای خود از سوله‌های بحران اشاره کرد و گفت: در برخی مواقع برای بازدید از این سوله‌ها ساعت‌ها منتظر پیدا شدن کلید مانده‌ایم که این موضوع هم در زمان خطر توجیه ندارد.

وی افزود: براساس این طرح، پیشنهاد داده‌ایم که مدیریت این سالن‌ها باید در اختیار سازمان مدیریت بحران باشد و از سالن‌های آن همچنان برای ورزش بانوان اما تحت مدیریت سازمان بحران استفاده شود.

معصومه آباد - عضو کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران درمخالفت با این طرح گفت: آوردن این موضوع به عنوان یک طرح ضرورتی ندارد چرا که ۵۴ سالنی که به عنوان مجموعه‌ الزهرا در اختیار ورزشی بانوان است در اختیار بخش خصوصی قرار نگرفته است و این سالن‌ها تنها به دلیل کمبود فضای ورزشی بانوان و نیز مسقف بودن مورد استفاده بانوان قرار می‌گیرند.

آباد با اشاره به صحبت‌های شکیب درخصوص معطل ماندن برای کلید گفت: این موضوع برای خانم‌های که از این سالن ها استفاده می‌کنند نیز وجود دارد چرا که آنها نیز صبح‌ها باید منتظر باشند تا درب سالن ها باز شود.

وی ابراز نگرانی کرد که با این طرح دو فوریتی کاربری ورزشی سوله‌های بحران از بانوان گرفته شود که این برای جمعیت بانوان مشکل‌زا است.

احمدی‌نژاد: مشکل سر کلید است

پروین احمدی‌نژاد نیز در موافقت با این طرح دوفوریتی گفت: مشکل همین کلید است. چرا که صبح‌ها خانم‌ها برای استفاده از سالن ورزشی منتظر کلیدند و درزمان وقوع بحران نیز همین مشکل خواهد بود.

احمدی‌نژاد اظهار داشت: در تمام دنیا سوله‌های مدیریت بحران تعریف خاص خود را دارند و این سالن‌ها تمام تجهیزات آنها باید به روز باشد تا بتوان در مواقع بحران از آنها استفاده کرد.

وی افزود: سالن این سوله‌ها که اکنون بانوان درآن ورزش می‌کنند نباید پر از تجهیزات باشد و حالت انبار به خود بگیرد. ما نمی‌خواهیم بانوان را از ورزش محروم کنیم فقط می‌خواهیم این سالن ها در اختیار مدیریت بحران باشد تا در زمان حادثه همه گردن هم نیندازند.

احمدی‌نژاد با اشاره به اینکه تهران یک شهر زلزله خیز است خاطرنشان کرد: تمام امید شهر به این سوله‌های بحران است که در زمان لازم به فوریت به مردم خدمات دهند پس نباید مشکل برای این سوله ها ایجاد کرد.

دبیر : طرح ناپخته است

علیرضا دبیر - عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران با اشاره به اینکه این گزارش مدیریتی است و نباید به صورت دو فوریتی مطرح شود گفت: بهتر بود مسوولین سازمان ورزش نیز در این جلسه حضور داشتند و گزارشی از سالن‌های الزهرا می‌دادند.

دبیر با اشاره به اینکه این طرح ناپخته است اظهار داشت: در هر منطقه یک سوله به طور کامل برای بحران تجهیز شده است و مدیریت آن نیز در اختیار سازمان بحران است اما متاسفانه برخی از سوله های بحران را مناطق شهرداری گرفته‌اند و آنها نیز به دلیل کمبود فضا به مدیریت محله واگذار کرده‌اند.

رئیس کمیته ورزش شورا بااشاره به اینکه در این سالن از ورزش توپی استفاده می شود تاکید کرد: وسایل و تجهیزات ورزشی در این سالن به کار نرفته است تا در زمان بحران بتوان از این سوله‌ها به راحتی استفاده کرد.

چمران : برخی از سوله های بحران تبدیل به انبار شده است

مهدی چمران نیز با اشاره به اینکه این سوله ها برای مواقع بحرانی ساخته شده است اظهار داشت: اصل کاربرد این سالن ها بحران است اما به خاطر اینکه بلااستفاده نباشند مصوب کردیم که سالن‌های آن چند عملکردی باشند که بسیار خوب است. اما این شرایط نباید به گونه‌ای باشد که متعلق بودن به شرایط بحران بودن آن از بین برود.

چمران با اشاره به اینکه طبق این طرح اصلا به ورزش خانمها ایرادی گرفته نشده است و من معتقدم هر ۱۱۰ سوله در اختیار ورزش بانوان قرار بگیرد افزود: ما تنها می‌خواهیم متولی این سوله ها مشخص شود و بدانیم کلید دست چه کسی است.

به گفته چمران برخی از این سالن ها تبدیل به انباری شده است که این اشتباه است و باید ساماندهی شود.

هادی ساعی: چرا از ۱۱۰ سالن تنها ۵۴ سالن الزهرا در اختیار ورزش بانوان است

هادی ساعی - عضو هیات رئیسه شورای شهرتهران با اشاره به مصوبه قبلی شورای شهرتهران مبنی بر استفاده بانوان از سوله های بحران جهت ورزش گفت: سوال من این است که چرا مصوبه شورا اجرایی نشده است و از ۱۱۰ سالن تنها ۵۴ سالن آن در اختیار ورزش بانوان است.

ساعی تاکیدکرد: با حفظ کاربری سوله های بحران باید متولی آنها نیز مشخص شود تا در زمان لازم افراد پاسخگوی عملکرد خود باشند.

مرتضی طلایی: دستور العمل بهره برداری از سوله های بحران راتدوین کنیم

مرتضی طلایی - رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران با اشاره به مصوبه قبلی شورا مبنی بر استفاده از این سوله ها جهت ورزش بانوان اظهار داشت: ما اکنون می بایستی دستورالعمل نحوه بهره برداری از سوله های بحران را با همکاری مدیریت بحران و سازمان ورزش تدوین کنیم و آن را به عنوان یک سند ابلاغ کنیم تا مشکلات موجود حل شود.

معصومه ابتکار: در سوله های بحران پیوند بین ورزش و گروههای دوام ایجاد شود

معصومه ابتکار - رئیس کمیته محیط زیست شورای شهرتهران نیز با تایید پیشنهاد طلایی خاطرنشان کرد: مسئله اصلی این است که این سوله ها باید آمادگی کامل برای پاسخ در شرایط بحران را داشته باشند و هیچ عاملی نیز نباید بهانه عدم آمادگی سازمان بحران شود و این سازمان کاملا باید مسوولیت آن را بپذیرد.

وی افزود: مسئله دوم ورزش بانوان است که این فضاها باید در اختیار آنها قرار گیرد اما این شرایط نباید بهانه‌ای برای سازمان مدیریت بحران ایجاد کند که از مسوولیت خود شانه خالی کند.

ابتکار در نهایت پیشنهاد داد: با توجه به اینکه اکثر اعضای گروههای دوام از خانمهای خانه‌دار هستند بهتر است پیوند بین سالن های ورزش با گروههای دوام در دستورالعمل پیشنهادی آقای طلایی آورده شود تا سالن های ورزشی به تداوم ورزش گروههای دوام کمک کند.

حسن بیادی - نایب رئیس شورای شهر تهران با این سوال که آیا مصوبه شورای شهر را می‌توانند تغییر دهند، گفت: آن چیزی که مهم است این است که بدون اجازه شورای شهر کاربری سوله‌های بحران را تغییر می دهند و آنها را تبدیل به انبار می کنند یا به بخش خصوصی واگذار می‌کنند.

بیادی با اشاره به طرح دوفوریتی مطرح شده افزود: خواهشم این است اگر باز هم می خواهید این سالن ها را تغییر کاربری دهید با مصوبه شورا باشد تا در زمان ایجاد مشکل کسی پاسخگو باشد.

قائم مقام سازمان مدیریت بحران:از نظر اجرا کاربری سوله های بحران به انحراف رفته است

در ادامه جلسه نادی - قائم مقام سازمان مدیریت پیشگیری بحران با توضیح مصوبه شورا، گفت: در مصوبه شورا قرار بود در هر یک از نواحی یک سوله بحران ساخته شود و ۲۲ سوله فرماندهی نیز در مناطق ایجاد شود که سرجمع ۱۵۰ سوله بحران در سطح شهر تهران خواهیم داشت.

وی افزود: تقریبا ۲۲ سوله فرماندهی ساخته شده است و طبق مصوبه شورا این ۲۲ سوله به هیچ وجه کارکرد غیر بحرانی نداشته است وتمام سوله‌ها به شهرداری‌های مناطق واگذار شده است.

وی افزود: از نظر آماری ۹۹ پایگاه فعال در سطح شهر وجود دارد که ۷۴ سالن آن پایگاه چند منظوره برای ۳۰ کارکرد تعریف شده است که مهمترین آنها ورزش بانوان است.

نادی خاطرنشان کرد: طبق بخش نامه ابلاغی در سال ۸۸، مقرر شد که هرگونه دخل و تصرف در کاربری پایگاه های ۲۲ گانه که به عنوان ستاد فرماندهی مناطق جهت وقوع بحران در نظر گرفته شده است ممنوع باشد و همچنین طبق توافق سازمان مدیریت بحران و سازمان ورزش استفاده از سوله های چندمنظوره در زمان های عادی بلامانع است.

نادی اظهار کرد: متاسفانه در برخی از مناطق سوله ها تبدیل به انبار شده است که از نظر اجرا کاربری این سوله ها به انحراف رفته است.

وی تاکید کرد سوله های بحران باید در اختیار سازمان مدیریت بحران باشد تا بتواند این مشکلات را مدیریت کند و کاربری آنها را به دستورالعمل اولیه برگرداند.

احداث بوستان دانش و طبیعت در محدوده منطقه ۱۹ شهرداری

به گزارش ایسنا، دومین موضوع مورد بررسی در این جلسه شورا لایحه «طراحی و احداث بوستان دانش و طبیعت» بود که پس از بحث و بررسی و اصلاحاتی به تصویب رسید.

براساس ماده واحده این لایحه به شهرداری تهران اجازه داده می شود ملک واقع در حد فاصل بزرگراه آزادگان و بلوار شقایق محدوده منطقه ۱۹ شهرداری تهران به مساحت ۶۰هکتار را که در پهنه ۱۱۲G قرار دارد را به احداث بوستان شهر دانش و طبیعت اختصاص دهد و ظرف ۲۴ ماه آن را به بهره برداری برساند.

همچنین براساس پیشنهاد کمیسیون توسعه و عمران شورا تبصره ای به این مصوبه اضافه شد که براساس آن پیشنهاد شد شهرداری منطقه ۱۹ تملک اراضی بوستان دانش و طبیعت را جزء پروژه های اولویت دار خود در سال ۹۲ قرار دهد.

نامگذاری بوستانی به نام علی محمد مختاری

همچنین در این جلسه اعضای شورای اسلامی شهرتهران ، به پاس قدردانی از خدمات طولانی مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز تهران درجهت گسترش فضای سبز شهر، طرح نامگذاری بوستان فاقد نامی واقع در محدوده منطقه ۳ را مورد بررسی قرار دادند.

خسرو دانشجو - سخنگوی شورای اسلامی شهرتهران این اقدام شورا را قدمی درجهت ترویج فرهنگ قدردانی دانست و خاطرنشان کرد: بیش از ۳۰ سال است که آقای مختاری در مجموعه سازمان پارکها و فضای سبز تهران فعالیت می کند و خدمات قابل تقدیر و شایسته‌ایی را نیز انجام داده اند و بنابراین اقدام در جهت قدردانی از افراد و مدیرانی که لایق هستند کار پسندیده‌ایی است.

وی افزود: البته این اقدام شورا نیز بسیار قابل تقدیر است چرا که قدردانی در زمان حیات افراد بسیار خوشایندتر از زمانی است که فرد در قید حیات نباشد.

معصومه ابتکار - رئیس کمیته محیط زیست شورا نیز بااشاره به اینکه علی محمد مختاری بیشتر عمر خود را وقف توسعه و حفظ فضای سبز شهر تهران کرده است گفت: یکی دیگر از نکات مورد توجه و قابل تقدیر در وی ، سلامت نفس ایشان است ، مدیراجرایی که در حین کار و مسوولیت ، خودش را حفظ می کند حتی اگر کارش ایرادهایی هم داشته باشد باز جای تقدیر و سپاس دارد.

براساس این گزارش اعضا شورا نامگذاری بوستان مذکور به نام علی محمدمختاری- مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرتهران را به تصویب رساندند.

از سوی دیگر در این جلسه احمد مسجد جامعی به عنوان نماینده شورا جهت عضویت در هیات امنای « کمک به احداث و تاسیس مرکز فرهنگی مرحوم دکتر علی شریعتی انتخاب شد.

    نظرات