رفع مشکلات بورکراسی و فنی و قانونی جهت بهینه شدن پروژه مسکن مهر
براین اساس در حالی که قراردادهای مسکن مهر در قالب قیمت تمام شده با انبوه سازان منعقد می شود اما از دیگر سو متر مربعی ۷ هزار تومان به عنوان هزینه بیمه محاسبه شده و از ارزش قرار داد کسر شده است.
یک تولید کننده ساختمان در حوزه مسکن مهر با برشمردن تجربیات حضور در مسکن مهر خواستار رفع مشکلات بورکراسی و فنی و قانونی جهت بهینه شدن پروژه مسکن مهرشد.
به گزارش بنانیوز (BanaNews.ir)به نقل از ایلنا، آرش بازیار، یک سازنده فعال در طرح مسکن مهر کسب تجربههای بزرگ اجرایی، فنی، مهندسی و مدیریتی را به عنوان دستاوردهای بزرگ پروژه مسکن مهر برای انبوهسازان برشمرد و افزود: گستردگی حجم کار مسکن مهر باعث شد تا شرکتهای فعال در این پروژه به تجربیات خاصی دست پیدا کنند که در سایر پروژهها قابل کسب نبود.
آرش بازیار شفاف نبودن قوانین مرتبط با مسکن مهر را به عنوان عاملی برشمرد که به گفته وی باعث شده مسوولان مربوطه در استانهای مختلف برداشتهای سلیقهای متفاوتی ازآن داشته باشند. بازیارتاکید کرد: ابهام درقوانین مربوط به نحوه پرداخت عوارض، بیمه، مالیات و... در مسکن مهر مشکلات فراوانی پیش روی سازندگان قرار داده است که با توجه به انعکاس این نوع معضلات به دولت امیدواریم که در دور جدید ساخت و سازهای مسکن مهر این مسایل مرتفع شوند. بر این اساس در حالی که قراردادهای مسکن مهر در قالب قیمت تمام شده با انبوهسازان منعقد میشود اما از دیگر سو متر مربعی ۷ هزار تومان به عنوان هزینه بیمه محاسبه شده و از ارزش قرارداد کسر شده است.
مدیر عامل شرکت تک ایستا اظهار داشت: در واقع مخارج مربوط به محضر، نظارت نظام مهندسی،اجاره زمین، عوارض شهرداری ،بیمه و کسورات باعث می شود تا قبل از اجرای پروژه به انبوه ساز هزینه تحمیل شود.به طور مثال جمع هزینه های مذکور در یک پروژه ۵۰۰ واحدی ۳۰۰ میلیون می شود که انبوه ساز می تواند این رقم را برای فرآیند ساخت هزینه کند.این درحالی است که قانون نیز درا ین زمینه سکوت کرده است و مشخص نیست که درنهایت مسوولیت بازپرداخت این هزینه ها چه کسی است.
بازیار با انتقاد از بوروکراسی حاکم بر پرداخت تسهیلات مربوط به مسکن مهر تصریح کرد: پیچیدگی روند اداری مربوط به بانک باعث شد تا تعاونی متبوع ما در پروژه فاز ۶ پرند از دریافت وام عاجز شود که این مساله باعث توقف اجرای این پروژه شد.این در حالی است که این پروژه با صرف هزینه یک میلیاردو ۸۰۰ میلیون تومان از مرز اجرای فونداسیون نیز عبورکرده است و توقف و اجرای مجدد یک پروژه مشکلات و هزینه های هنگفتی را به دنبال دارد.
این تولید کننده مسکن مهر ضمن اینکه اجرای پایلوت ۱۱۰۰ واحدی صنعتی سازی توسط مپسا را تحولی مهم در نهادینه کردن صنعتی سازی مسکن در کشور دانست در عین حال تصریح کرد: تحمیل هزینه های اضافی شامل کمد،سرامیک،کابینت و .. در پرژه مپسا به انبوه ساز باعث شد که در هر متر مربع ۳۰ هزار تومان به شرکتهای ساختمانی طرف قرارداد هزینه تحمیل شود این در حالی است که موارد مذکور در قرارداد اولیه مسکن مهرپیش بینی نشده بود که این امر باعث دلسردی تولید کنندگان مسکن مهر شد .
بازیار با بیان اینکه نهادینه کردن صنعتی سازی مستلزم بکارگیری ماشین آلات نوین در ساخت وساز است اظهارداشت: قوانین گمرکی با امر صنعتی سازی مسکن در تضاد است.به عنوان مثال سخت گیری های وارداتی باعث شده تا دستگاه پمپ بتن که توسط شرکت متبوع ما وارد شده به بهانه مستعمل بودن (تاریخ ساخت دستگاه سال ۲۰۰۷ می باشد)از گمرک ترخیص نشود. این درحالی است که هزینه خرید دستگاه مذکور یک چهارم قیمت کارنکرده آن است وبا همان کارایی و کیفیت مانع خروج ارز زیادی از کشورنیزمی شود.اما در شرایط حاضربه دلیل اینکه وارادات ماشین آلات پمپ بتن از لحاظ اقتصادی به صرفه نیست بسیاری از انبوه سازان پروسه بتن ریزی خود را کماکان با کیفیت پایین وبه صورت سنتی دنبال می کنند.
وی خاطرنشان ساخت: با توجه به اینک شرکت مپسا و وزارت مسکن حامیان پروژه ملی مسکن مهر هستند بعد از پیگیری های مکرر مجوز ورود موقت دستگاه مذکور صادر شد اما متاسفانه این مجوز فقط برای مدت ۶ ماه قابل استفاده است و طبق گفته مسوولان ذی ربط امکان تمدید مجدد پروانه ورود موقت این دستگاه وجود ندارد. که انتظار می رود به منظور اجرای بهینه پروژه ملی مسکن مهر در جهت رفع موانع اینچنینی اقدامات موثری صورت گیرد.
وی خاطرنشان ساخت : شرکت تک ایستا مجری ساخت ۲ هزار و ۴۰۰ واحد مسکونی به روش صنعتی سازی در مسکن مهر است که از این تعداد ۱۰۸ واحد در فاز ۳ شهر جدید پرند و ۸۰۰ واحد در فاز ۶ پرند، ۹۰۰واحد در شیراز، ۵۵۲ واحد طبق تفاهم با سازمان مسکن استان اصفهان برای شهرضا و ۶۵۹ واحد هم با وزارت دفاع و هواپیماسازی قرارداد داشتیم که البته فعلا این پروژه متوقف شده است. مدیر عامل شرکت تک ایستا اظهار داشت: اگر قرار باشد سالیانه ۵/۱ میلیون واحد مسکونی تولید شود و همچنین امر صدورخدمات مهندسی محقق شود دولت باید حمایتهای جامعی از شرکت های انبوه ساز به عمل آورد.به عنوان مثال حضور شرکت متبوع ما در نمایشگاه امارت و آلمان باعث صدور خدمات مهندسی به کشور عراق و همچنین تبادل تجربه با کشور های پیشرفته شد. در حال حاضر شرکت تک ایستا با انجام فعالیت های تحقیقاتی موفق به بومی سازی سیستم I.C.F اخذ تاییدیه از مرکز تحقیقات مسکن وساختمان شده است و این شرکت دارای کارخانهای در شهرک بزرگ صنعتی شیراز است که قادر است از طریق تولید قطعات ساختمانی به روش I.C.F،سالانه ۵ هزار واحد مسکونی ساخته و تحویل دهد که با حمایت دولت در قالب ارایه تسهیلات دولتی امکان افزایش ظرفیت تولید آن ایجاد خواهد شد.
نظرات