خطر ریزش سازه های آبی شوشتر به دلیل شکاف دیواره رودخانه گرگر
یک دوستدار میراث فرهنگی با بیان اینکه شکافهای موجود در دیواره غربی ساحل رودخانه گرگر باعث ریزش بخشهای متعددی از سازه های آبی شوشتر می شود گفت: تشکیل کمیته بین المللی رفع مخاطرات این سازه های ثبت شده در فهرست آثار جهانی ضروری است.
به گزارش بنانیوز (BanaNews.ir)سخنگوی انجمن دوستداران میراث فرهنگی تاریانا خوزستان به خبرنگار مهر گفت: تناسب نداشتن میزان امکانات لازم و کارشناسان خبره در سازمان میراث فرهنگی با تعدد آثار تاریخی ـ فرهنگی کشور، موضوع حفاظت و صیانت از این آثار را از چارچوب سازمان متولی فراتر برده و به موضوعی فراسازمانی و فرا دولتی تبدیل کرده است.
مجتبی گهستونی با تاکید این مطلب که وضعیت سازه های شوشتر هر روز به سمت بحرانی تر شدن پیش می رود افزود: در جلسه کمیته فنی پایگاه های جهانی کشور از پایگاه میراث جهانی شوشتر به عنوان بحرانی ترین پایگاه جهانی کشور نام برده شد.
وی با اعلام اینکه از زمان به ثبت جهانی رسیدن سازه های آبی شوشتر در فهرست آثار جهانی مشکلات در حوزه سازه ها شکل جدی تری به خود گرفت بیان کرد: دو سال از ریزش بخش شمالی دیواره پل بند گرگر می گذرد اما برای رفع ایرادات آن چاره اساسی صورت نگرفت به نحوی که امروز شاهد گسترش شکاف به بخشهای دیگری از سازه ها و دیواره ها هستیم که کل سازه های پایین دست پل بند گرگر از بالای خانه مرعشی تا سطح آن که آسیاب های سیکا قرار دارند را در خطر قرار داده است.
قائم مقام انجمن دوستداران میراث فرهنگی تاریانا خوزستان اظهار داشت: از دو سال پیش تا ماه گذشته با وجود همه هشدارها شاهد عبور ماشین از روی یک بخش پل بودیم اما اکنون عبور عابرین پیاده هم باعث فشار آمدن به سازه پل می شود.
گهستونی تاکید کرد: آسفالت مرکزی ترین و مهم ترین پل شوشتر شکاف عمیقی برداشته است ضمن آنکه متاسفانه شاهد قرار دادن سازه های فلزی بر روی آن نیز هستیم. این سازه ها فرو ریختن بخش شمالی پل به داخل رودخانه را سریعتر می کند!
وی ایجاد دیواره غربی آبشار را یکی از موضوعاتی دانست که می بایست کمیته ای علمی و کاربردی آن را بررسی کند.
وی در ادامه با اعلام اینکه شکافهای دیواره غربی آبشارها مدام در حال حرکت به سمت فرو ریختن است تصریح کرد: میخ کوبی های انجام شده برای اندازه گیری میزان ترکها این موضوع را تائید می کنند.
سخنگوی انجمن دوستداران میراث فرهنگی تاریانا خوزستان پیشنهاد داد: در استانداری تشکیلاتی با نام دفتر حفاظت از آثار تاریخی ـ فرهنگی ایجاد شود تا در این نهاد تصمیم های مورد نیاز با ارائه گزارشات کارشناسی، پیشنهاد راهحلها و پیشبینی اعتبارات مناسب و هماهنگ کردن دستگاههای دولتی و نظارت بر عملکرد دستگاههای اجرایی در مواجه با بحران های موجود، اتخاذ شود.
نظرات