کمتر از ۱۰ درصد کارگران ساختمانی اصفهان کارت مهارت دریافت کردهاند
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اصفهان گفت: کمتر از ۱۰ درصد کارگران در بخش ساخت و ساز استان اصفهان کارت مهارت فنی را دریافت کردهاند.
به گزارش بنانیوز (BanaNews.ir)غلامحسین عسگری امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در اصفهان با بیان اینکه استان اصفهان از نظر وضعیت تلفات و حوادث در حین ساخت و ساز در ساختمانها جایگاه به نسبت مناسبی را در تمام کشور دارد، اظهار داشت: وضعیت شهرستانهای استان اصفهان به دلیل اینکه ساختمانهای کم ارتفاعتری را در مقایسه با شهر اصفهان دارد از وضعیت بهتری از این لحاظ برخوردار است.
وی ادامه داد: عدم رعایت اصول ایمنی در حین ساخت و ساز، عدم مهارت فنی کارگران ساختمانی و عدم رعایت مقررات ملی ساختمان و اصول مبحث ۱۳ در ساخت ساختمانها از جمله این دلایل است.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اصفهان افزود: از زمان اجرای مقررات ملی ساختمان در کارگاههای ساخت و ساز استان اصفهان، بسیاری از موارد که منجر به تلفات جانی در حین ساخت و ساز میشده، کاهش یافته است.
وی با اشاره به اینکه به منظور افزایش نظارتها در بخش ساخت و ساز در استان اصفهان یک تیم بازرسی متشکل از اداره کل کار و امور اجتماعی، شهرداری، سازمان نظام مهندسی استان اصفهان بر روند ساخت و سازها نظارت بیشتر میکنند، اظهار داشت: یکی از وظایف این تیم انجام بازرسیهای سرزده از کارگاههای ساختمانی است و در مرحله نخست بیشتر اقدامات در حوزه فرهنگسازی در حوزه ساخت و ساز بوده است.
عسگری تصریح کرد: بسیاری از موارد مربوط به عدم رعایت نکات ایمنی، حادثه منجر به سقوط از ساختمان بوده است.
وی با بیان اینکه دریافت کارت مهارت ساختمانی یکی از عوامل موثر در کاهش تلفات انسانی بوده است، خاطرنشان کرد: تاکنون تنها کمتر از ۱۰ درصد از کارگران ساختمانی در استان اصفهان کارت مهارت فنی را دریافت کردهاند.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اصفهان اظهار داشت: قانون دریافت کارت مهارت کارگران در سال ۱۳۷۴ در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید که بر اساس این قانون وزارت کار و امور اجتماعی و سازمان فنی و حرفهای مجری این قانون شناخته شد.
وی ادامه داد: با وجود تصویب این قانون اجرای آن بنا به دلایلی با تاخیر ۱۰ ساله روبهرو شد که در نهایت وزارت مسکن و شهرسازی با همکاری سازمان فنی و حرفهای متولی اجرای این قانون و تامین بودجه لازم برای آن تعیین شد.
عسگری با بیان اینکه در ۱۰ ساله گذشته این قانون اجرایی نشده بود، افزود: اجرای این قانون در بخش ساخت و ساز میتواند از افزایش تلفات جانی ناشی از عدم رعایت مقررات ایمنی در ساخت و ساز را با شیب کاهشی روبهرو کند.
وی اظهار داشت: اجباری شدن دارا بودن کارت مهارت فنی ساختمان به منظور بیمه کارگران از ابزارهای تشویقی دولت برای دریافت این کارت است.
نظرات