مدل بومی پیش بینی سرعت حفر تونل در روش های مکانیزه حفاری طراحی شد

مدل بومی پیش بینی سرعت حفر تونل در روش های مکانیزه حفاری طراحی شد

www.BanaNews.irدانش آموخته دکتری استخراج معدن دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق به ارائه مدل بومی پیش بینی سرعت حفر تونل در روش‌های مکانیزه حفاری شد.

به گزارش بنانیوز (BanaNews.ir)به نقل از ایسنا ، دکتر جعفر خادمی حمیدی در بیان جزئیات پروژه خود اظهار داشت: این تحقیق به دنبال بررسی و شناخت تأثیر سایر عوامل مؤثر بر عملکرد یک ماشین تونل‌زنی و امکان ارائه یک مدل ساده و کاربردی برای پیش بینی پارامترهای عملکرد این ماشین‌ها در سنگ سخت ارائه شده است.

وی ادامه داد: نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که سیستم‌های رده بندی رایج به شکل فعلی دقت کمتری در پیش بینی عملکرد ماشین‌های تونلزنی دارد. همچنین دو تکنیک منطق فازی و تحلیل رگرسیون چندگانه برای اصلاح سیستم‌های رده بندی، قابلیت حفاری توده سنگ و امتیازدهی توده سنگ و به طور کلی سایر سیستم‌های رده بندی امتیازدهی به منظور پیش‌بینی عملکرد ماشین‌های تونل‌زنی پتانسیل خوبی دارد.

دانش آموخته دکتری مهندسی معدن دانشگاه صنعتی امیر کبیر در بیان قابلیت‌های این طرح گفت: توسعه و گردآوری دو بانک اطلاعاتی از دو پروژه حفاری مکانیزه با ماشین تونلزنی تمام مقطع با توجه به محدودیتها و دشواریهای انجام این کار، بررسی تأثیر شرایط دشوار زمین شناسی بر ضریب بهره وری ماشین تونلزنی با مثالهای موردی از دو پروژه تونل با شرایط منحصر به فرد زمین شناسی، بررسی نقاط ضعف و قوت سیستم‌های رده بندی مهندسی سنگ، و ایده اصلاح و بازبینی آنها در مسایل مختلف مهندسی سنگ و در نهایت ارائه دو مدل کاربردی برای تخمین آهنگ نفوذ و پیشروی ماشین‌های تونلزنی از جمله قابلیت‌های این مدل است.

خادمی حمیدی با اشاره به اینکه مدل ارائه شده در این تحقیق از قابلیت اطمینان بالایی در پیش بینی عملکرد ماشین‌های تونلزنی و تخمین زمان‌بندی و هزینه های اجرای پروژه های حفر مکانیزه تونل برخوردار است، اظهار داشت: نتایج این تحقیق می تواند به پیمانکاران، کارفرمایان و مهندسین مشاور در صنعت تونل سازی کمک کند.

وی گفت: مدل حاضر با توجه به قابلیت اطمینان خوب آن می تواند در پروژه های حفاری مکانیزه تونل با استفاده از ماشین های تونل‌زنی تمام مقطع به کار گرفته شود.

خادمی حمیدی تصریح کرد: عمده ترین مزایای مدل ارائه شده نسبت به نمونه های مشابه، سادگی و در عین حال کاربردی بودن آن و همچنین عدم نیاز به انجام آزمون‌های پیچیده است.

وی خاطرنشان کرد: نتایج این تحقیق در قالب سه مقاله در مجلات معتبر نمایه شده در ISI و همچنین ۱۵ مقاله در کنفرانس‌های معتبر بین المللی ارائه شده است.

گفتنی است، این پروژه در قالب رساله دکتری مهندسی معدن گرایش استخراج معدن به راهنمایی دکتر کورش شهریار و دکتر بهرام رضایی و مشاوره دکتر جمال رستمی از دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا انجام رسیده است.

 

 

    نظرات