انتقاد از سهم ۵۵ درصدی زمین در قیمت تمام‌شده مسکن/ تشکیل صندوق پس‌انداز مسکن اقشار کم‌درآمد

انتقاد از سهم ۵۵ درصدی زمین در قیمت تمام‌شده مسکن/ تشکیل صندوق پس‌انداز مسکن اقشار کم‌درآمد

http://www.bananews.ir/عضو کارگروه تخصصی مسکن و ساختمان در برنامه ششم توسعه گفت: هدف‌گذاری در مسکن روستایی با بهینه‌سازی مصرف انرژی، صنعتی‌سازی ساختمان و افزایش طول عمر مفید آنها متصور است.

به گزارش بنانیوز(BanaNews.ir)، «کارگروه تخصصی مسکن و ساختمان برای تدوین برنامه ششم توسعه» دیروز یکشنبه ۲۶ مهرماه به ریاست حامد مظاهریان معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی و با حضور محمد سعید ایزدی معاون وزیر و مدیرعامل شرکت عمران و بهسازی شهری ایران، احمد خرم وزیر راه و ترابری دولت اصلاحات، وحید سعیدیان نماینده سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، علی چگنی مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و اقتصاد مسکن، فردین یزدانی عضو کارگروه تخصصی و مدیران و کارشناسان دستگاه‌ها و نهادهای بخش خصوصی در ساختمان دادمان وزارت راه و شهرسازی برگزار شد.

فردین یزدانی مشاور و عضو کارگروه تخصصی مسکن و ساختمان به نمایندگی از کارگروه برنامه‌های اجرایی بخش مسکن را برای برنامه ششم توسعه به سه بخش برنامه‌های نهادی، عملیاتی و محورهای برنامه‌ای تفکیک کرد و گفت: در برنامه‌های نهادی تشکیل صندوق ضمانت تسهیلات مسکن، ایجاد نهاد برنامه‌ریزی مسکن اجتماعی، تشکیل بانک اطلاعاتی از برنامه‌های حمایتی و یارانه‌ای در بخش مسکن، برنامه یکپارچه ساماندهی و توانمندسازی سکونتگاه‌های نابسامان مدنظر است.

رئیس گروه تدوین طرح جامع مسکن ادامه داد: همچنین راه‌اندازی نظام پایش محدوده‌های نابه‌سامان شهری، تشکیل دفتر پایش اجرای برنامه‌های فضایی با تمرکز بر اثرگذاری بر مسکن کم‌درآمدها، تدوین سند راهبردی و عملیاتی ویژه برای محدوده‌های بافت باارزش تاریخی و تدوین لایحه قانونی اصلاح ساختار نظام درآمدی شهرداری‌ها بخش دیگری از برنامه‌های نهادی هستند.

یزدانی ایجاد شوراهای نظارت بر گستره مناطق شهری، تدوین چارچوب قانونی برای آزادسازی برنامه‌ها و طرح‌های کالبدی در مقیاس شهرها و مناطق شهری از قید تصمیمات کشوری و ایجاد الزام قانونی برای نهادهای محلی به رعایت طرح‌های منطقه‌ای را از دیگر برنامه‌های نهادی عنوان کرد.

وی همچنین در بیان محورهای مرتبط با مسکن، ساختمان و عمران روستایی گفت: نوسازی و بهسازی بافت‌های فرسوده و سکونتگاه‌های نابسامان شهری و همچنین برنامه اصلاحات در سیاست زمین با تاکید بر نظام برنامه‌ریزی شهری و منطقه‌ای محورهای مرتبطی هستند که مدنظر قرار خواهند گرفت.

مشاور و عضو کارگروه تخصصی مسکن و ساختمان و عمران روستایی در بیان برنامه‌های عملیاتی با ارایه ۱۳ محور گفت: تامین مسکن اقشار خاص و نیازمند از طریق تشکیل صندوق‌های پس‌انداز، اعطای تسهیلات ساخت و خرید به کم‌درآمدها، پرداخت تسهیلات برای بهسازی و ارتقای تدریجی مسکن سکونتگاه‌های غیررسمی و حمایت از عرضه مسکن اجاره‌ای توسط بخش خصوصی بخشی از برنامه‌های عملیاتی هستند.

رئیس کارگروه تدوین طرح جامع مسکن همچنین اعطای قرض‌الحسنه ودیعه، اعطای تسهیلات ساخت و خرید مسکن در بافت‌های فرسوده شهری با نرخ بهره حمایتی، اعطای تسهیلات ودیعه مسکن به ساکنان بافت‌های فرسوده شهری، تدوین بسته حمایتی برای خانوارهای ساکن در محدوده پرخطر شهری، تهیه طرح‌های منطقه شهری برای شهرهای دارای جمعیت ۵۰۰ هزار نفر و بالاتر و ایجاد نظام اطلاعات زمین و مسکن در کلیه شهرهای بالای ۵۰۰ هزار نفر را از دیگر برنامه‌های عملیاتی عنوان کرد.

یزدانی هدف‌گذاری در مسکن روستایی را با بهینه‌سازی مصرف انرژی، صنعتی‌سازی ساختمان و افزایش طول عمر مفید آنها متصور دانست و افزود: صنعت ساختمان انرژی‌بر است و دوره ساخت در ایران ۲۲ ماه زمان می‌برد. در عین حال مصرف انرژی در ایران دو برابر مصرف جهانی است و عمر مفید و عمر اقتصادی ساختمان‌ها در ایران بسیار پایین‌تر از میانگین جهانی است.

وی نظام حقوقی و اداری، صنعت بیمه، عملکرد نهادهای دولتی و مسایل فرهنگی و اجتماعی را بر نوسان قیمت مسکن تاثیرگذار دانست و در بیان چالش‌های بخش مسکن گفت: نوسانات ادواری، ناپایداری و گرانی سهم زمین چالش‌های بخش مسکن هستند. به طوریکه بالاترین سهم قیمت زمین در مسکن برای تمامی کشورها ۴۰ درصد است اما در ایران این سهم به ۵۵ درصد رسیده است.

 

پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی

    نظرات