وجود مواد آلی، مشکل آب‌های ورودی به تالاب انزلی

وجود مواد آلی، مشکل آب‌های ورودی به تالاب انزلی

http://www.bananews.ir/عضو هیات علمی دانشگاه گیلان وجود مواد آلی را مشکل آب‌های ورودی به تالاب انزلی دانست و خاطرنشان کرد: دورنمای استفاده از روش‌های نانوتکنولوژی برای تصفیه آب و فاضلاب در استان گیلان بسیار مثبت ارزیابی می‌شود.

به گزارش بنانیوز(BanaNews.ir)؛ دکتر علیرضا پنداشته‌ با اشاره به اهمیت موضوع استفاده از فناوری‌های جدید در تولید آب و بازگشت فاضلاب به این چرخه، اظهار کرد: کمبود آب چه از نظر کیفی و چه از نظر کمی به ویژه در کشورهای در حال توسعه، مردم و حکومت‌ها را در معرض خطر جدی قرار داده است و برای پیگیری از این تهدید، لازم به نظر می‌رسد که استفاده از فناوری‌های جدید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

وی فناوری‌های نانو را یکی از روش‌های نوین و پیشرفته دانشت و افزود: در راستای کاهش اثرات سوء آلودگی‌های زیست‌محیطی، بهره‌مندی از تکنولوژی‌های نوین از جمله نانو تکنولوژی به عنوان یکی از راهکارهای مدیریتی‌ مطرح است.

رئیس موسسه علم و فرهنگ جهاددانشگاهی رشت ادامه داد: با توجه به دامنه گسترده‌ استفاده از فناوری‌های نانو نسبت به روش‌های سنتی و قدیمی موجود در حذف و کنترل آلودگی‌های محیطی و نیز تصفیه‌ و جلوگیری از انتشار آلودگی‌ها می‌توان این روش را به عنوان یک تکنولوژی کلیدی و تاثیرگذار بر علم و صنعت، همچنین ابزاری موثر برای دستیابی به توسعه پایدار چه از نظر اقتصادی و چه از نظر بهره‌وری بیشتر کار و توانایی مورد توجه قرار داد.

عضو هیئت علمی دانشگاه گیلان استفاده از فناوری‌های نانو در زمینه مهندسی محیط زیست و نیز بهره‌گیری کاربردی از آن به ویژه در زمینه‌های تصفیه آب و فاضلاب و ایجاد شرایط لازم برای استفاده مجدد از پس‌آب‌های تصفیه ‌شده با توجه به قرار گرفتن بسیاری از کشورها در شرایط بحران آب را بسیار ضروری دانست و بیان کرد: با توجه به محدود بودن منابع آب کشور ما و نیز ضرورت خارج کردن فاضلاب از چرخه آلودگی‌های زیست‌محیطی و کاهش آلایندگی‌ها، این روش در کشور ما نیز روز به روز در حال استفاده بیشتر قرار گرفته است.

دکتر پنداشته همچنین یکی از بهترین روش‌های تولید آب را استفاده از فناوری‌های نوین نانوتکنولوژی و روش‌های مختلف این فناوری دانست و عنوان کرد: به جرات می‌توان گفت که تامین آب آشامیدنی در استان گیلان یک مشکل جدی است، چون غلظت زیاد آهن و منگنز یکی از مشکلات آب‌های منطقه‌ نزدیک غرب گیلان است و هر چه به سمت غرب می‌رویم، این مشکل بیشتر می‌شود.

وی وجود مواد آلی را مشکل آب‌های ورودی به تالاب انزلی دانست و خاطرنشان کرد: دورنمای استفاده از روش‌های نانوتکنولوژی برای تصفیه آب و فاضلاب در استان گیلان بسیار مثبت ارزیابی می‌شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه گیلان با اشاره به تولید آب آشامیدنی از فاضلاب‌های تصفیه شده در کشور سنگاپور، اضافه کرد: انتظاری که از فناوری‌های نانو وجود دارد این است که فرآیند جلوگیری از آلودگی‌ها را کاهش دهد، هزینه‌های استحصال آب را کم کند و عملکرد خوبی نیز داشته باشد. بر این اساس، در فناوری‌های نانو برای تصفیه آب حتی باکتری‌ها و ویروس‌ها را می‌توان از آب جدا کرد و سد محکم و قابل اعتمادی در برابر آنها ایجاد کرد و چون قابلیت عبور انتخابی وجود دارد، ذرات جامد معلق در کنار آنیون‌ها و کاتیون‌ها نیز از آب دفع می‌گردد.

وی به بازارهای جهانی استفاده از فناوری‌های نانوساختار مورد استفاده در تصفیه آب اشاره کرد و متذکر شد: بسیاری از محصولاتی که هم‌اکنون در بازار این فناوری‌ها وجود دارند، محصولاتی شناخته شده در زمینه تصفیه آب از جمله غشاهای اسمز معکوس، نانوفیلتراسیون و اولترافیلتراسیون، همچنین ترکیبات پیچیده نانوالیاف و نانولوله‌های کربنی هستند.

رئیس موسسه علم و فرهنگ جهاددانشگاهی رشت تاکید کرد: انتظار ما این است که با توسعه و گسترش بیشتر استفاده از فناوری‌های نانو، کارایی روش‌های مختلف تصفیه و فیلتراسیون آب و فاضلاب همچون خالص‌سازی، نمک‌زدایی، ضدعفونی، پالایش و... بهبود یابد. همچنین انتظار داریم که استفاده از محصولات مبتنی بر فناوری‌های نانو هزینه‌های تصفیه و استحصال آب را کاهش دهد. امکان کنترل واکنش‌ها با استفاده از فناوری‌های نانو به منظور کاهش تولید ضایعات در بخش‌های مختلف وجود دارد که بایستی ما هم توجهی جدی به این مسئله داشته باشیم.

دکتر پنداشته خواستار توجه جدی به موضوع امکان کنترل واکنش‌ها با استفاده از فناوری‌های نانو به منظور کاهش تولید ضایعات در بخش‌های مختلف شد و ادامه داد: ارزش بازیابی آب در کشور هم‌اکنون مشخص است و خیلی از استان‌های کشور برای تامین آب خود و واحدهای صنعتی هزینه‌ای بسیار زیاد متحمل می‌شوند، لذا بهره‌گیری از این روش‌ها در کاهش هزینه‌ها موثر است و اگر در آینده مشکل آب به همین صورت پیش برود با استفاده از این فناوری‌های نوین می‌توان برای تصفیه و استحصال آب لازم، تدبیری ویژه اندیشید.

وی با اشاره به پیش‌بینی چالش تامین آب آشامیدنی سالم و بهداشتی برای کشور در آینده، یادآور شد: استفاده از فناوری‌های نانو می‌تواند بسیار موثر باشد و افق بسیار خوبی برای سرمایه‌گذاری در این بخش به روی سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی باز شود. در واقع وارد کردن تکنولوژی‌های نوین در این زمینه با شرایط سیاسی موجود و فضای پساتحریم می‌تواند کارساز گردد.

ایسنا

    نظرات