اعلام آمادهباش به روستاهای مسیر کارون برای تخلیه
مدیرکل مدیریت بحران خوزستان با بیان اینکه روستاهای واقع در مسیر کارون در آمادهباش هستند، گفت: به روستاها جهت تخلیه آمادهباش اعلام شده است.
به گزارش بنانیوز(BanaNews.ir)؛ «هاشم بالدی» در جلسه شورای هماهنگی ستاد بحران استان که در استانداری خوزستان برگزار شد، با اشاره به بارش بارانهای سیلآسا در استان اظهار کرد: اوج بارشها در حوضه دز و ساعت ۵ بامداد روز گذشته بود که دبی ۸۰۰۰ مترمکعب ورودی به سد دز و خروجی ۵۰۰۰ مترمکعب را در پی داشت. در پی این شرایط، سازمان آب و برق خوزستان در حوضه دز وضعیت بحرانی اعلام کرد.
وی افزود: دیروز دبی ورودی به رودخانه دز در مسیر شهرستان دزفول ۴۵۰۰ مترمکعب بود. هماهنگیهای لازم در این حوزه انجام شد و جمعیت ۱۲ روستا در شهرستان دزفول و ۴ تا ۵ روستا در شهرستان اندیمشک جابهجا و منتقل شدند. همچنین در شهرستان شوش جابهجایی ۱۰ روستا در دستور کار قرار دارد.
مدیرکل مدیریت بحران خوزستان با اشاره به خسارتهای وارده به روستاها و شهرهای استان خاطرنشان کرد: در یک روستا در اندیمشک تخریب واحدهای مسکونی را شاهد بودیم، همچنین در شهرستان دزفول پل شناور تخریب شد. مسیر شوش - دزفول و پل حمید آباد دزفول نیز مسدود شد و در پی این حادثه، مسیر شوش – اندیمشک - دزفول بهعنوان مسیر جایگزین در نظر گرفته شد.
بالدی با بیان اینکه روستاهای واقع در مسیر کارون در آمادهباش هستند، تصریح کرد: پل شناور شهرستان باوی برچیده شد و به روستاها برای تخلیه اعلام آمادهباش شده است. در رودخانه کارون در مقطع اهواز، با توجه به رسوبگذاری و ساحلسازی، دبی ۲۰۰۰ مترمکعب می تواند عبور کند، پیشبینی سازمان آب و برق بر این است که دبی ورودی به اهواز ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ مترمکعب در ثانیه باشد و اگر دبی ۲۵۰۰ باشد کد تراز آب به ۱۶۰۴ میرسد و اگر به ۳۰۰۰ برسد کد تراز آب به ۱۶۹۰ می رسد این در حالی است که کد تراز جاده ساحلی در شمال اهواز ۱۷ و کد تراز جاده ساحلی جنوب اهواز در محدوده پل ششم ۱۳ است و پیشبینی میشود که سطح آب، ۵ تا ۶ متر بالا بیاد.
وی با اشاره به ادامه بارشها گفت: در ساعتهای آینده، بارندگی از حوضه دز به حوضه کارون میرود و بهعلت وجود سدهایی با ظرفیت بالا در حوضه کارون، مشکلی در این خصوص نخواهیم داشت.
«کوروش بهادری»، مدیرکل هواشناسی خوزستان نیز در این جلسه گفت: بررسی مدلهای هواشناسی نشان میدهد که اوج بارش باران در ساعت ۳ بامداد روز جمعه خواهد بود. البته پس از آن بارش نیز خواهیم داشت اما شدت آن تا حدودی کمتر است و حجم بارش در شرق استان و در حوضه کارون خواهد بود.
وی افزود: بارش باران در مناطق شرقی استان در حوضه رودخانه کارون از جمله شهرستانهای ایذه، دهدز، باغملک و شمال رامهرمز امشب ۸۰ میلیمتر خواهد بود. همچنین میزان بارندگی تاکنون در اهواز ۲۰ میلیمتر بوده که تا صبح جمعه ۱۰ میلیمتر دیگر نیز افزایش خواهد یافت.
مدیرکل هواشناسی خوزستان عنوان کرد: گزارشهای هواشناسی نشان می دهد که همه بارشها سنگین و توأم با وزش باد و بارش تگرگ است.
بهادری تصریح کرد: بارش باران در آبادان در ۶ ساعت گذشته سنگین و همراه با تگرگ بوده و میزان آن ۱۹ میلی متر گزارش شده است. در اهواز نیز ۲۰ میلی متر، بستان ۵۰ میلیمتر، اندیمشک ۳۴ میلیمتر و در گتوند ۲۱ میلیمتر بارندگی داشتهایم.
همچنین «علی خدادادی»، مدیرعامل جمعیت هلالاحمر خوزستان در این جلسه اظهار کرد: به دلیل شرایط نامساعد جوی امکان استفاده از بالگرد در امدادرسانیها وجود نداشت و نتوانستیم به بسیاری از مناطق در محاصره برسیم.
وی افزود: قایقهای امدادرسان ویژه سیل در استان خوزستان وجود ندارد و این در حالی است که مناطق صعبالعبوری در استان وجود دارد که حتی سیستمهای ارتباطی با آنها نیز قطع شده است.
«احمدرضا لاهیجانزاده»، مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان نیز گفت: سایت گوزن زرد در دزفول به طور کامل به زیر آب رفته است و مأموران این سایت تاکنون در محاصره آب هستند.
همچنین سردار «شاهوارپور»، فرمانده سپاه حضرت ولیعصر خوزستان در این جلسه گفت: سپاه و مجموعه بسیج آماده کامل برای کمک در این ایام را دارند.
امیر سرتیپ «ظریفی یگانه»، فرمانده ارتش در جنوب غرب نیز در این جلسه با اشاره به آمادگی ارتش برای امدادرسانی گفت: لشکر ۹۲ زرهی اهواز به طور کامل آماده است و در صورت نیاز اقدام میکند.
ایسنا
نظرات