پل ریلی آستارا چه اهمیتی دارد؟
افتتاح پل ریلی آستارا باعث میشود حجم قابل توجهی از بار ترانزیتی از جاده به ریل منتقل شده و در کنار عدم نیاز به پرداخت عوارض ورود کامیون های ایرانی به آذربایجان، سهم ریل به طور قابل توجهی افزایش پیدا میکند.
به گزارش بنانیوز(BanaNews.ir)؛ محسن پورسیدآقایی مدیرعامل شرکت راه آهن در پاسخ به این سوال که آغاز به کار یک پل ریلی میان ایران و آذربایجان آنهم در شرایطی که هنوز ریلی ایران به آستارا نرسیده، چگونه تاثیرات اقتصادی مثبت خواهد داشت، تصریح کرد: این پل با هدف اتصال آستارا به آستارا میان دو کشور ایران و آذربایجان ساخته خواهد شد. البته این پایان کار نیست و در طرف کشور آذربایجان باید با ساخت هشت کیلومتر خط آهن، ریل به مرز وصل شود و در ایران نیز با دو کیلومتر خط ریلی جدید، قطارها به ترمینال انتقال پیدا کنند.
وی ادامه داد: با ساخت این پل خطوط ریلی دو کشور به یکدیگر وصل میشود و این امر باعث میشود بخش قابل توجهی از بار و محمولههای ترانزیتی به ریل انتقال پیدا کند.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به نرخ ۳۰۰ دلاری عوارض ورودی کامیون های ایرانی به آذربایجان، تصریح کرد: وقتی رانندهای پول این عوارض را میدهد قطعا تا ادامه مسیر را نیز خواهد رفت و این امر باعث می شود ترانزیت جادهای از ایران تا خاک روسیه و مسیرهای دورتر ادامه پیدا کند. این در حالی است که در صورت اتصال ریلی دیگر نیازی به ورود کامیونهای ایرانی به خاک آذربایجان وجود نخواهد داشت و صرفه جویی در پرداخت این عوارض یکی از مزیتهای این پل است.
پورسیدآقایی به ساخت راه آهن رشت و اتصال این شهر به شبکه ریلی اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه تا سال آینده این شهر به راه آهن وصل میشود. میتوان انتظار داشت راه اهن بخش بیشتری از ترانزیت این حوزه را در دست بگیرد تا ابتدا محمولهها به رشت بیایند، سپس از طریق کامیون مسافت حدود ۱۵۰ کیلومتری رشت تا آستارا جابجا شوند و دوباره به راه آهن سپرده شده تا به سمت روسیه و حتی گرجستان حرکت کنند.
وی ادامه داد:این اتفاق میتواند به شکلی قابل توجه سهم راه آهن را در ترانزیت افزایش داده و امیدها برای افزایش نفوذ آن را بالا ببرد.
مدیرعامل راه آهن ساخت این پل را مقدمهای برای اتصال ریلی ایران به آذربایجان دانست که بناست در آینده نزدیک با رسیدن خط آهن به آستارا به مرحله عملیاتی برسد.
چند روز قبل مقامات ایران و آذربایجان طرح ساخت پل راه آهن مشترکی را کلید زدند که مرزهای دو کشور را به یکدیگر وصل میکند.
بناست در این راستا آذربایجان هشت کیلومتر و ایران دو کیلومتر ریل جدید بکشند که به انتقال قطارها از آذربایجان به خاک ایران منجر خواهد شد.
وزارت راه وشهرسازی ساخت و بهره برداری از این پل را تحولی جدی در ترانزیت ریلی به حساب می آورد.
ایسنا
نظرات