مرمت ۱۲۰ ساختمان ارزشمند در شهرهای تاریخی
در جلسه امروز هیات دولت به ریاست حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی گزارش وزارت راه و شهر سازی در خصوص تملک، مرمت و تجهیز ۱۲۰ ساختمان ارزشمند در شهرهای شیراز، کاشان، بوشهر، ساری ، سمنان، گرگان، همدان و .... ارایه شد.
به گزارش بنانیوز(BanaNews.ir)؛ اعضای دولت در جلسه امروز خود به ریاست حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی به بررسی گزارش وزارت راه و شهر سازی درخصوص " بازآفرینی و توانمند سازی محدوده ها و محله های ناکارآمد شهری " پرداختند .
در نشست امروز، ضمن استفاده مجدد از ساختمانهای ارزشمند، فرایند نوسازی ۹۷۶ هزار و ۳۶۷ واحد فرسوده مسکونی در محدوده ها و محلات هدف در ۲۳۴ شهر مدیریت شده ارائه شد.
محمد سعید ایزدی معاون وزیر و مدیر عامل شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران پیرامون این جلسه اظهار داشت: در این جلسه پس از ارائه گزارشی در خصوص تشریح وضعیت بافت های ناکارامد شهری با تاکید بر مسئله تنزل کیفیت زندگی عملکردی دولت یازدهم در سیاست گزاری، برنامه ریزی و اجرای طرح های بازآفرینی شهری مورد توجه قرار گرفت. در ادامه تحلیلی از آسیب ها و موانع موجود بر سراه تحقق برنامه های بهسازی و نوسازی شهری ارائه و راهکارهائی برای حل مسائل به جلسه ارائه شد.
وی خاطر نشان کرد: در گزارش ارائه شده به هیات دولت برای مطالعات و ساماندهی سکونتگاههای غیر رسمی مبلغ ۱۴۱۵ میلیارد ریال، تخصیص یافته و اقدامات مهمی از قبیل تصویب سند ملی احیای بهسازی و نوسازی بافت های فرسوده و ناکارآمد شهری و راهاندازی ستاد ملی بازآفرینی در راستای اجرای این سند و اعطای تسهیلات نوسازی مسکن انجام شده است.
معاون وزیر راه و شهر سازی اظهار کرد: در این گزارش همچنین تاکید دولت بر تهیه طرح ساماندهی وتوانمند سازی سکونتگاههای غیر رسمی (حاشیه نشینی) برای ۹۱ شهر، تا کنون بیش از ۲۲۱ پروژه اجرایی شامل توسعه خدمات و زیر ساخت های شهری با مشارکت مدیریت شهری شامل درمانگاه، خانه محله، مدرسه، شبکه آب و فاضلاب، بهسازی معابر و .... با اعتباری بالغ بر ۱۲۰۰ میلیارد ریال در ۲۰ شهر کشور در ۵۵ محله اجرایی شده است.
وی یاد آور شد: دراین جلسه توجه به برنامه های بازآفرینی شهری به عنوان یک ضرورت (سکونت بیش از ۳۰ درصد جمعیت شهری کشور و وجود بیش از ۱۳۰ هزار هکتار از سطح شهرها) و همچنین یک فرصت برای تحقق عدالت اجتماعی، ارتقاء کیفیت زندگی و احقاق حقوق شهروندی و استفاده بهینه از ظرفیت ها و منابع موجود شهر ها برای توسعه باید در مقیاس ملی مورد توجه و تاکید قرار بگیرد.
ایزدی در ادامه در خصوص گزارش وزارت راه و شهر سازی تصریح کرد: در گزارش ارائه شده برنامه ریزی ها و پیشنهادات مختلف برای ادامه این روند و تسریع آن در راستای اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی ارائه شده است.
همچنین برنامه ارائه شده از سوی وزارت راه و شهر سازی ، تحت عنوان بازآفرینی شهری ، یکی از مصادیق روشن اقتصاد مقاومتی است . اشتغال زائی ، تقویت سر زندگی اقتصادی ، استفاده از منابع موجود و پاسداری از ارزش ها و تاکید بر منابع بخش خصوصی از محورهای اصلی این برنامه درانطباق با سیاست و برنامه اقتصاد مقاومتی است.
ایزدی در خصوص ارائه تسهیلات نوسازی در محدوده بازآفرینی شهری گفت: ارائه تسهیلات نوسازی مشتمل بر وام جدید ۱۶۰ میلیون تومانی در کلان شهر ها، ۵۰میلیون تومان ساخت، ۲۰ میلیون تومان ودیعه مسکن و همچنین ۲۰ میلیون تومان مقاوم سازی و مرمت بعنوان یکی از ابزارهای کلیدی در پشبرد برنامه های نوسازی قرار گرفته است.
معاون وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: تحقق این برنامه مستلزم هماهنگی، همراهی و حمایت کلیه دستگاههای دخیل در این فرآیند است . لذا ضمن تاکید بر نقش ستاد ملی در ایجاد این ارتباط در سطح ملی – استانی و شهرستان ، ضروری است این هم راستا سازی از طریق ایجاد شبکه های همکاری گسترش یابد . یکی از ابزار های مهم پیشبرد این برنامه وجود منابع و بودجه های لازم برای تحریک ، تقویت و حمایت از بخش خصوصی ، شهرداری ها و مردم است . لذا نظام بودجه ریزی اهرمی به عنوان پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی مورد تایید و تاکید قرار گرفت .پیشبرد برنامه های باز آفرینی شهری مستلزم سازوکار و تقسیم کار روشن بین نهادهای مختلف از سطح ملی ، استانی ، شهر و حتی محله ای است. دولت در این فرآیند سیاست گزاار ، تسهیل گر ، حامی و ناظر است . ستاد ملی بازآفرینی شهری نهاد هماهنگ کننده و هدایت کننده برنامه های عملیاتی است . شهرداری ها محور اصلی مدیریت اجرای برنامه های عملیاتی و بخش خصوصی ( توسعه گران (محور اصلی اجرای برنامه و مردم و ساکنان ذی نفعان کلیدی و اصلی این فرآیند هستند.
ایسنا
نظرات