آغاز عملیات اجرایی بزرگترین سد استان گلستان
مدیرعامل شرکت آب منطقهای گلستان گفت: عملیات اجرایی بزرگترین و ششمین سد بزرگ استان (نرماب چهلچای) فردا با حضور وزیر نیرو آغاز میشود.
به گزارش بنانیوز (BanaNews.ir) ایرج حیدریان در جمع خبرنگاران با بیان اینکه عملیات اجرایی بزرگترین و ششمین سد بزرگ استان فردا با حضور وزیر نیرو آغاز میشود، اظهار داشت: با احداث سد نرماب چهلچای گامی دیگر در توسعه اقتصادی شرق گلستان برداشته میشود.
وی با اشاره به تامین آب شرب بخش اعظم شهرستانهای شرق استان تصریح کرد: با اجرای این طرح مشکلات آبی هزاران هکتار از اراضی کشاورزی و مزروعی این منطقه رفع میشود.
وی از طرح نرماب به عنوان یکی از پروژههای بزرگ عمرانی استان یاد کرد و افزود: توسعه اشتغال و صنعت توریسم و گردشگری و نیز بهبود معیشت در شهرستان مینودشت از جمله اهدافی است که طرح مذکور به دنبال دارد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای گلستان تصریح کرد: حدود ۱۵ درصد آبهای سطحی استان با مهار و تنظیم آب سه رودخانه خرمالو، نرماب و چهلچای به میزان ۱۷۵ میلیون مترمکعب امکانپذیر میشود.
به گفته حیدریان احداث سد انحرافی بر رودخانه چهلچای و اجرای سه کیلومتر تونل انتقال آب به مخزن نرماب، احداث سد مخزنی روی نرماب با ارتفاع ۶۰ متر با گنجایش ۱۱۵ میلیون مترمکعب و احداث سد مخزنی روی نرماب با ارتفاع ۶۰ متر با گنجایش ۱۱۵ میلیون مترمکعب از مشخصات عمده این طرح است.
وی تاکید کرد: تأمین مالی از منابع غیردولتی، تأمین آب شرب قابل اعتماد شرق استان، کاهش خطرات سیلهای گلستان در آینده و همزمانی اجرای سد و شبکه از ویژگیهای طرح نرماب به شمار میآید.
حیدریان ادامه داد: با احداث سد نرماب در استان آب شرب شهرستانهای مینودشت، گالیکش، کلاله، گنبدکاووس، نوار مرزی و مراوهتپه تامین میشود.
وی خاطرنشان کرد: همچنین تامین آب صنعتی منطقه و آبیاری ۲۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی شهرستانهای مینودشت، گنبدکاووس و آزادشهر از جمله تبعاتی است که این طرح بزرگ مترصد دستیابی به آن است.
به گزارش بنانیوز به نقل از فارس، مدیر عامل شرکت آب منطقهای گلستان افزود: اعتبار مورد نیاز سد نرماب نزدیک به ۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال برآورده شده که اعتبار اخذ شده ۱۰۰ میلیارد ریالی صرف خرید اراضی و کمک به شروع عملیات اجرایی آن شده است.
به گفته وی ایده نخست احداث سد نرماب در سال ۱۳۵۰ مطرح و طی سالهای ۱۳۷۵ تا ۱۳۸۱ مطالعه مرحله مقدماتی آن انجام شد و در فاصله سالهای ۱۳۸۲ تا ۱۳۸۵ نیز پس از انجام مطالعات طراحی و اخذ مصوبههای مربوطه، با پیگیری مداوم در سال ۱۳۸۷ ردیف اجرایی به این طرح اختصاص داده شد.
نظرات