نسل نو شهرهای جدید کشور در راهند
نسل نو شهرهای جدید کشور قرار است شهرهایی هوشمند باشند که محیط زیست سالم و سبز، بهینه سازی انرژی، افزایش تاب آوری و تکنولوژی ساختمانها، ایجاد خطوط ارتباطی جدید، نیروگاههای خورشیدی و بادی، ساخت و نگهداری راه و سیستم حمل و نقل هوشمند در آنها لحاظ شود.
به گزارش بنانیوز(BanaNews.ir)؛ در حال حاضر ۱۷ شهر جدید در حال ساخت و هشت شهر در حال مطالعه قرار دارد. همچنین به منظور ایجاد تکنولوژیهای نوین مطالعات بر روی شهرهای اندیشه، کوشک و خوارزمی با همکاری آلمانی ها آغاز شده که اواخر سال ۱۳۹۴ تفاهمنامه برای همکاری در حوزه صرفهجویی در مصرف انرژی در شهرسازی و ساختمان در شهرهای جدید با اجرای طراحی شهری و انتقال تکنولوژی بین مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید با معاون وزیر محیط زیست، ساختمان و ایمنی هسته یی آلمان به امضا رسید.
در روزهای اخیر نیز عضو هیات مدیره شهرهای جدید اظهار کرد: دو شهر جدید کوشک و خوارزمی به عنوان شهرهای مدنظر در نسل نو شهرهای جدید هستند که قرار است اقدامات مطالعاتی و اجرایی آن به همراه کارشناسان آلمانی انجام شود.
سید محمود میریان همچنین ادامه داد: با کشور کره جنوبی نیز همکاریهایی درخصوص مدیریت ساختمانها و امکان سنجی مطالعات شهرهوشمند داشتیم که درحال حاضر اقداماتی را در زمینه سرمایهگذاری برای پروژههای شهر خوارزمی انجام دادهایم.
به گفته وی توسعه مشترک تحقیقات بر روی تکنولوژی ساختمانها نیز یکی دیگر از موضوعات امضا شده در تفاهمنامه با کشور کره جنوبی به شمار میرود.
میریان در ادامه افزود: سرمایهگذاری برای توسعه زیرساختها در سه شهر جدید گلبهار، پرند و پردیس، احداث سه بیمارستان، مجموعه ورزشی در پردیس، برنامه احداث چهار قطار شهری در شهرهای فولادشهر، بهارستان، مجلسی و پردیس با کشور ایتالیا از دیگر تفاهامات شرکت عمران با بخش خصوصی محسوب میشود.
عضو هیئت مدیره شرکت عمران شهرهای جدید تصریح کرد: توسعه نیروگاههای خورشیدی و بادی با همکاری کشور لوکزامبورگ و تبادل دانش فنی- مهندسی در ساخت و نگهداری راه و سیستم حمل و نقل هوشمند با کشور تایلند نیز نمونه دیگری از همکاریها به شمار میرود.
به گفته وی شرکت عمران قصد دارد تا پایان سال ۱۳۹۶ سرمایهگذاری در پروژههای خدماتی، تجاری و مسکن با کمک بخش خصوصی را تا یک هزار میلیارد قرار داد توسعه دهد.
رشد ۲۴۰۰ درصدی سرمایه گذاری خصوصی در شهرهای جدید
میریان خاطرنشان کرد: میزان سرمایهگذاری و مشارکت بخش خصوصی در شهرهای جدید در سال ۱۳۹۲برابر با ۲۰ میلیارد تومان، در سال ۱۳۹۳برابر با ۴۷ میلیارد تومان، در سال ۱۳۹۴، ۷۷۷ میلیارد تومان و در سال ۱۳۹۵برابر با ۸۵۰ میلیارد تومان اعلام شده است که نسبت به عملکرد دولت دهم رقمی بسیار چشمگیر است.
میریان در ادامه با تأکید براینکه طی چهار سال عملکرد دولت دهم تنها قرارداد ۵۰ میلیارد تومان پروژه سرمایهگذاری با مشارکت بخش خصوصی به امضا رسید گفت: این در حالی است که در دولت یازدهم این رقم به یکهزار و ۲۰۰ میلیارد تومان ارتقا پیدا کرد.
عضو هیئت مدیره شرکت عمران شهرهای جدید همچنین بیان کرد: در این مدت تفاهمنامههایی را با شهرداریها به امضا رساندیم تا به ازای دریافت عوارض پروانه ساختمان از اراضی شرکت عمران به آنها پرداخت شود که تا کنون نزدیک به ۱۵۰ میلیارد تومان در این حوزه مبادله شده است.
به گفته وی شهرداریهای شهرهای جدید همچنین به ازای دریافت زمین در این مناطق به عملیات آمادهسازی شهرهای جدید در سطح کشور نیز به شرکت عمران کمک میکنند.
این مقام مسئول در ادامه اجرایی شدن تفاهمنامههای امضا شده طی چهار سال گذشته در شهرهای جدید با مشارکت سرمایهگذاران را از اولویتهای کاری سال جدید اعلام کرد و گفت: خوشبختانه طی این مدت تفاهمنامههای زیادی در زمینه ساخت و ساز ساختمانهای پایدار به منظور کارآمد کردن انرژی و استفاه بهتر از انرژی مصرفی در ساختمانها، پایین آوردن کربن در شهرهای سازگار با محیط زیست و بهرهوری از انرژی در ساخت و ساز، برنامهریزی و طراحی شهر سازگار با محیط زیست، توسعه راه حلهای توسعه پایداری و استفاده از نوآوری برای ترویج بهرهبرداری از انرژی و همچنین توسعه و پیشبرد نقشه راه برای همکاری در برنامهریزی و توسعه نسل دوم شهرهای ایران با کشور آلمان به امضا رساندیم.
پیش بینی سکونت ۴ میلیون نفر در شهرهای جدید
در حال حاضر ۱۷ شهرجدید دولتی با تخمین حدود چهار میلیون جمعیت در ۴۰ هزار هکتار زمین دولتی ( مطابق طرحهای مصوب) در حال ایجاد هستند و در این شهرها ۸۰۰ هزار نفر سکنی گزیدهاند و پیشبینی میشود جمعیت شهرهای جدید تا ۵ سال آینده به بیش از ۲.۵ میلیون نفر برسد. همچنین قرار است هشت شهر جدید دیگر ساخته شود که در مرحلهی مطالعات قرار دارند.
اغلب ۱۷ شهر موجود که در کنار شهرهای مادر احداث شدهاند چندین هدف را در پیش دارند که اجرای طرح کالبدی ملی و توزیع متناسب جمعیت و اشتغال در سطح کشور در ارتباط با هدفهای استراتژیک و محدودیت منابع آب و خاک و انرژی، ایجاد مناطق مسکونی برای کارکنان یک یا چند فعالیت جدیدالاحداث اقتصادی و جمعیتی و کمک به اجرای کمی و کیفی برنامههای توسعه مسکن و ایجاد تعادل در بازار مسکن از آن جملهاند.
علاوه بر ۱۷ شهر جدید در دست احداث، هشت شهر جدید دیگر با جمعیتی بالغ بر ۶۵۵ هزار نفر در مرحله تصویب و طراحی به سر میبرند که در حال حاضر مطالعات امکانسنجی و مکانیابی و طراحی آنها به همراه شهرکهای دولتی در حال انجام است. در عین حال امکانسنجی ایجاد مجتمعها و شهرکهای موضوعی از قبیل پارک علم و فناوری و شهرک علمی – تحقیقاتی، ورزشی، گردشگری و... در اراضی دولتی برای تنوع بخشی به نقش و عملکرد و غنای هویتی شهرهای جدید نیز در دستور کار قرار داده شده است.
ایسنا
نظرات