نقش موثر برنامه های بیابان زدایی و مدیریت مناسب منابع آب در کاهش گرد و غبار
"قاسم سلیمانی دشتکی"در پنجمین کارگروه استانی مقابله با پدیده گرد و غبار استان افزود: برنامه های مطالعاتی و تحقیقاتی مراکز پژوهشی همچون دانشگاه ها در خصوص موضوع گردوغبار مورد توجه قرار گیرد و طرح های مطالعاتی در زمینه کاهش اثرات زیانبار گرد و غبار برای تایید و تصویب و جذب اعتبار به کارگروه پژوهش و فناوری و کارگروه گرد و غبار استان ارائه گردد.
سلیمانی دشتکی در مورد تعطیلی مدارس و یا ادارات به خاطر پیامدهای گرد و غبار نیز گفت: در صورت وقوع پدیده گرد و غبار بر اساس مصوبه شورای عالی هماهنگی ترافیک شهرهای کشور، در شرایط ویژه آلودگی هوا، موضوع در کارگروه مربوطه مطرح گردد و مصوبات جلسه کارگروه قابل اجرا می باشد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان ایلام هم در این نشست گفت: برای اولین بار ۱۷ میلیارد ریال از اعتبارات ملی برای احیا و تامین نیاز آبی تالاب های استان ایلام اختصاص یافته است و اعتبار مذکور در حوزه تالاب های استان هزینه می گردد.
مازیار سلیمان نژاد افزود: به علت اهمیت موضوع گرد و غبار ضروری است درصدی از اعتبارات ملی و استانی به این پدیده اختصاص یابد و به منظور پیش بینی دقیق وضعیت گرد و غبار اعتبار مورد نیاز برای زیرساخت های اداره کل هواشناسی تامین گردد.
وی یادآور شد: در سال های اخیر غلظت ریزگردها نسبت به گذشته افزایش داشته و برای سنجش دقیق غلظت گرد و غبار برنامه تکمیل شبکه پایش گردوغبار استان در دستور کار قرار دارد.
سلیمان نژاد توضیح داد: در حال حاضر سه شهرستان ملکشاهی، سیروان و بدره فاقد ایستگاه سنجش ذرات معلق هوا هستند و پیگیری لازم برای تجهیز شهرستان های مذکور در حال انجام است.
نظرات