عیسی کلانتری: مشکلات زیست محیطی خوزستان نتیجه رفتارهای غلط گذشته است

به گزارش خبرنگار مهر ، عیسی کلانتری عصر امروز در نشست کارگروه مقابله با ریزگردهای خوزستان اظهار کرد: طی دو سال گذشته استاندار خوزستان، وزیر وقت نیرو یا رئیس قبلی سازمان محیط زیست تلاش بسیاری داشتند تا مشکلات خوزستان را به حداقل برسانند که جای تقدیر و تشکر را دارد.

وی افزود: مشکلاتی که به خصوص خوزستان امروز با آن مواجه است نتیجه رفتارهای غلط گذشته ای است که در این استان ناقص انجام شد. طی سالیان گذشته در خوزستان بخشی نگری وجود داشته و جمع جبری آن در راستای پایداری نبوده و مشکلاتی را ایجاد کرده است.

کلانتری تصریح کرد: رئیس جمهور با تجارب خود مسائل و مشکلات کشور را به خوبی درک کرده و اولین مصوبه وی برای مسائل زیست محیطی بود.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در خوزستان نباید اشتباهات گذشته را تکرار کرد ولی در همین مسئله ریزگردها همانطور که اشاره شد دو نوع ریزگرد تابستانه و زمستانه داریم که زمستانه آن بیش از ۸۰ درصد با منشا داخلی است.

کلانتری بیان کرد: با حمایت دولت، بسیجی که در استان انجام شده و بودجه ای که مجلس از محل صندوق توسعه ملی به خوزستان اختصاص داده کارهای خوبی صورت گرفت. اعتبار ۱۰۰ میلیون دلاری برای گرد و غبار استان اختصاص داده شد که باید به صورت ۱۰۰ درصدی در این استان هزینه شود؛ تنها تاکید برای نحوه هزینه کرد این اعتبار انجام تحقیقات پایه بود.

وی افزود: با توجه به اینکه بودجه اختصاصی برای گرد و غبار فقط خاص خوزستان است و مسئولیت توزیع آن برعهده استاندار گذاشته شده بر مبنای مطالعاتی که از قبل انجام شده، بخشی از شروع عملیات اجرایی را پیش بینی کرده ایم. در تهران نمی توان پروژه خاص یک استان را مدیریت کرد لذا با سازمان برنامه و بودجه به این توافق رسیدیم که مدیریت طرح های مقابله با ریزگرد و نحوه توزیع اعتبارات را به خود خوزستان تفویض کنیم.

رئیس سازمان حفاظت  محیط زیست تاکید کرد: خشکسالی به ما نشان داد که آب فاکتور تولیدی مثل خورشید نیست و در عین حال صرفه جویی را به صورت عملی به ما آموزش داد. برای مدیریت آب در استان باید بیشتر وقت گذاشت و منابع را به صورت عادلانه با رعایت شاخص های لازم بین بخش ها تقسیم کرد.

کلانتری با تاکید بر اینکه نباید محیط زیست را قربانی تولید محصولات کشاورزی کرد، گفت: چرا وقتی کانالی برای آبیاری درختکاری اختصاص داده می شود آن را برای آبیاری نخیلات مصرف می کنند؛ این درست نیست.

وی با اشاره به اینکه آب اگر نیست نباید تالاب ها و رودخانه ها خشک شوند، ادامه داد: در شرایط عادی وقتی کارون باید به اروندرود سرریز شود، باید ۱۰۰ مترمکعب آب داشته باشد که به من اعلام شده در برخی مقاطع زیر ۲۰ مترمکعب فاضلاب بوده است.

کلانتری گفت: ریزگردها و گرد و غبار خاص خوزستان است و شاید از این استان دستوری برای مدیریت وضعیت صادر شود و باید به آن تمکین کرد.

لینک اصل خبر در سایت سازمان حفاظت محیط زیست

    منبع خبر

    سازمان حفاظت محیط زیست

    سازمان حفاظت محیط زیست یک سازمان دولتی در شهر تهران می باشد

      نظرات