شیرین سازی آب دریا؛ راهکار عبور از بحران خش ...

شیرین سازی آب دریا؛ راهکار عبور از بحران خش ...

به گزارش بحران نیوز طی سال های اخیر با توجه به تغییر اقلیمی ایران که به دنبال آن با کاهش محسوس بارندگی همراه بود خشکسالی گریبان بسیاری از مناطق کشور را گرفت به گونه ای که در مقایسه با سال های اخیر اکثر مناطق ایران در حال حاضر در شرایط خشک و بی آبی به سر می برد که در این بین اوضاع در مناطق جنوب غرب و جنوب شرق کشور بسیار حاد و نگران کننده گزارش شده است.

متاسفانه می توان گفت  نبود مدیریت و برنامه‌ریزی صحیح نیز جدا از تغییرات اقلیمی موجب شده تا کشور در سال‌های اخیر با پیامدهای ناشی از کمبود آب مثل خشک شدن دریاچه‌ها و صدمه به کشاورزی مواجه شود و این در حالیست که با اقداماتی چون کاهش تلفات انتقال و صرفه‌جویی در مصرف آب، می‌توانیم تا حد مناسبی مصرف را کاهش دهیم اما با توجه به رشد اقتصادی و جمعیتی کشور این به تنهایی کافی نیست و نیاز به منابع جدید بیش از پیش  احساس می‌شود. یکی از اقدامات موثر در این زمینه، نمک‌زدایی یا شیرین‌سازی آب است. در فرآیند نمک‎زدایی از طریق جدا کردن نمک‎های محلول موجود در آب شور یا لب‎شور، آب قابل مصرف تولید می‎شود. اگرچه از فناوری‎های نمک‎زدایی می‎توان برای مصارف مختلف استفاده کرد، اما امروزه از آن بیشتر برای تولید آب آشامیدنی برای مصارف شهری و خانگی استفاده می‎شود. هم‎چنین از پساب شیرین‎شده با فناوری‎های نمک‎زدایی، می‎توان در کشاورزی و صنعت بهره برد.

این روزها در کشور ما بحث در زمینه شیرین سازی آب بسیار زیاد است از این رو طی گفت و گو با یکی از کارشناسان این امر،به بایدها و نبایدهای سیستم آب شیرین کن در ایران پرداختیم.

حسین صارمی در گفت و گو با خبرنگار بحران نیوز در این زمینه گفت: باتوجه به مسائل پیش آمده و افزایش مخاطرات آب و هوایی همچون خشکسالی و کمبود آب، این روزها کارشناسان و مسئولان مرتبط صحبت از رفتن به سمت سیستم های آب شیرین و سرمایه گذاری در این خصوص از  آب دریا را مطرح می کنند.

وی با بیان این که ایران با توجه به واقعیت های اقلیمی و محیط که دارد، در نهایت چاره ای ندارد جزء اینکه باید روی شیرین سازی آب دریا سرمایه گذاری کنیم؛ خاطر نشان کرد:شیرین سازی هم عوارض محیط زیستی و تناقضات اکولوژیک خود را دارد. با این وجود عوارض آن قابل کنترل تر و کمتر از طرحهایی مثل انتقال آب بین حوضه ای را دارا میباشد؛ به همین خاطر بصورت مشروط میتوان مدافع سرمایه گذاری بر شیرین سازی آب دریا بخصوص در سواحل خلیج فارس و دریای عمان باشیم.

دکترای تخصصی مخاطرات آب و هوایی با بیان این که شیرین سازی نسبت به طرح های انتقال یک حسن بزرگ دارد، تصریح کرد:  از همان ابتدا آب را کالایی پربها عرضه می کند؛از این رو مولفه اقتصاد باعث کنترل طرحهای مرتبط میشود. بی حساب و کتاب نمی توانند سراغ بهره برداری از آن بروند. رودخانه و آب زیرزمینی نیست که مفت انگاشته شود لذا بایستی بهای واقعی آب پرداخت شود که این خود باعث صرفه جویی در مصرف می شود.

لینک اصل خبر در سایت مدیریت بحران شهرداری تبریز

    منبع خبر

    مدیریت بحران شهرداری تبریز

    مدیریت بحران شهرداری تبریز

    مدیریت بحران شهرداری تبریز یک سازمان دولتی در شهر تبریز می باشد

      نظرات