تاکسیدرمی روشی برای استفاده بهینه از گونه‌های تلف‌شده است

بازگشت به مطلبی با عنوان" از تاکسیدرمی درنای سیبری تا انفجارهای هسته‌ای" در روز چهارشنبه ۱۴ شهریور ۱۳۹۷ در سایت آن خبرگزاری محترم، خواهشمند است دستور فرمائید بر اساس قانون مطبوعات و به منظور تنویر افکار عمومی، نسبت به درج جوابیه ذیل، اقدام لازم بعمل آید.

مدیرکل دفتر موزه تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی سازمان حفاظت محیط‌زیست تاکسیدرمی را روشی برای استفاده بهینه از گونه‌های تلف‌شده دانست و گفت: برای اینکه بتوان از نمونه‌های تلف‌شده استفاده کرده و عمر طولانی‌تری به لاشه بخشید آن را تاکسیدرمی می‌کنند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، طاهره افتخاری ادامه داد: همه گونه‌های تاکسیدرمی که در سازمان و واحدهای زیرمجموعه نگهداری می‌شوند، مربوط به نمونه‌هایی هستند که براثر اتفاقات طبیعت، بیماری و تصادف تلف‌شده یا مربوط به نمونه‌های مرده کشف‌شده از شکارچیان متخلف است.

وی تاکید کرد: برای اینکه بتوان از نمونه‌ تلف‌شده و مرده استفاده بهینه کرد، آن را به‌صورت تاکسیدرمی نگهداری می‌کنند تا نمونه به‌صورت دائم حفظ‌شده و بتوان از آن در راستای تحقیقات علمی و استفاده‌های آموزشی و مطالعاتی استفاده کرد. منشا بسیاری از تحقیقات علمی همین تاکسیدرمی‌ها هستند.

مدیرکل دفتر موزه تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی سازمان حفاظت محیط‌زیست با اشاره به اینکه تاکسیدرمی بدون کسب مجوز از سازمان حفاظت محیط‌زیست ممنوع است گفت: اشخاص حقیقی که صاحب تروفه‌ها و نمونه‌های تاکسیدرمی هستند و کلکسیون‌دار خطاب می‌شوند، طبق مجوز شکاری که دارند، پس از کسب نظر از دفاتر تخصصی سازمان می‌تواند از بقایای شکار خود به‌صورت تاکسیدرمی یا نظیر آن استفاده کنند.

افتخاری در پایان گفت: سازمان حفاظت محیط‌زیست برای صدور مجوز کارگاه تاکسیدرمی، مراحل کاملاً تخصصی و حرفه‌ای را وضع کرده تا فقط اشخاصی که صلاحیت علمی و تخصصی دارند با رعایت موارد حائز اهمیت زیست‌محیطی موفق به دریافت این مجوز شوند.

لینک اصل خبر در سایت سازمان حفاظت محیط زیست

    منبع خبر

    سازمان حفاظت محیط زیست

    سازمان حفاظت محیط زیست یک سازمان دولتی در شهر تهران می باشد

      نظرات