پایش میدانی زیستگاه مرال ( گاو کوهی ) در عرصه های طبیعی املش
با حضور میدانی و پایش زیست محیطی عرصه های جنگلی زیستگاه مرال توسط مامورین اجرائی اداره حفاظت محیط زیست شهرستان املش ، سرشماری مرال در چهار ایستگاه نقاط جنگلی شهرستان انجام و پایان پذیرفت .
به گزارش روابط عمومی حفاظت محیط زیست گیلان علی درویشی رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان املش با اعلام این خبر گفت هرساله از نیمه دوم شهریور تا نیمه اول مهرماه و در ایام گاوبانگی این حیوان ، با حضور مامورین در عرصه های جنگلی و بیتوته در داخل چادر صحرایی و بَرَک ( جایگاه چوبی اسکان موقت در جنگل ) و با مشاهده مستقیم و یا شنیدن بانگ مرالهای نر ، سرشماری و جمعیت تقریبی آنان برآورد می گردد .
مرال یا گاو کوهی با نام علمی ( Cervus elaphus ) بزرگترین علفخوار جنگلهای انبوه پهن برگ خزان کننده شمال محسوب می شود ، مرالها دارای دست و پای بلند ، جثه بزرگ پوشیده از موهای قهوه ای کوتاه متمایل به خاکستری بوده و نرها شاخهای بلند و منشعب دارند که هرساله به تعداد شاخکهای آن افزوده می شود و شاخها هرسال می افتند و بلافاصله دوباره رویش می کنند .
درویشی افزود اجرای طرح تنفس جنگلهای شمال و توقف استحصال و بهره برداری چوب از عرصه های جنگلی و خروج نیروی انسانی ، ماشین آلات و چهارپایان استفاده در حمل چوب از داخل جنگل ، علاوه بر تثبیت و پایداری جمعیت گونه های درختی و زیست بومهای هیرکانی ، آرامش دوباره در پناهگاه و زیستگاه مرال بوجود آمده و این زیستگاههای جنگلی بکر به بهشت مرالها تبدیل گردیده اند و خاموشی صدای اره های موتوری در قطع درختان ، در حقیقت نویدبخش بهار مرالها در فصل خزان طبیعت است و شنیدن شبانه بانگ این حیوان و جولان آنها در عرصه های جنگلی در سالهای اخیر و افزایش چشمگیر جمعیت این گونه درطبیعت و ثبت تصاویر در مناطق ، موید تثبیت جمعیت این گونه ارزشمند حمایت شده در زیستگاههاست و نقش همیاران محلی محیط زیست و حفاظت جنگل و مشارکت و همراهی جوامع محلی حاشیه زیستگاه مرال و نیز آموزش و گشت میدانی در عرصه های جنگلی حضور دامداران و انجام ماموریتهای اجرائی گشت و کنترل مناطق و بیتوته در زیستگاه این گونه در طول سال ، در پیشگیری از جرم و جلوگیری از تخلفات شکار توسط شکارچیان غیرمجاز ، موثر می باشد .
رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان املش خاطر نشان کرد شهرستان املش گنجینه ارزشمند تنوع زیستی و تاریخی با گونه های شاخص جانوری پلنگ ، خرس قهوه ای ، مرال ، شوکا و ... و انواع پرندگان و خزندگان و گونه های گیاهی راش ، ممرز ، سرخدار ، افرا ، شیردار، شمشاد و... می باشد . لینک اصل خبر در سایت اداره کل حفاظت محیط زیست استان گیلان
نظرات