رشد ۱۰.۴ برابری مشترکان برق ایران نسبت به ابتدای انقلاب/ افزایش ۱۳ برابری برق‌رسانی به روستاهای کشور/ خودکفایی سازندگان ایرانی در بیشتر بخش‌های ترانسفورماتورسازی

رشد ۱۰.۴ برابری مشترکان برق ایران نسبت به ابتدای انقلاب/ افزایش ۱۳ برابری برق‌رسانی به روستاهای کشور/ خودکفایی سازندگان ایرانی در بیشتر بخش‌های ترانسفورماتورسازی

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو(پاون)، مصطفی رجبی مشهدی در افتتاحیه کنفرانس بین‌المللی ترانسفورماتور به ارائه آماری از شبکه برق ایران پرداخت گفت: پیک مصرف برق نسبت به سال ۵۷ در حدود ۱۶.۴ برابر و روستاهای برقدار ۱۳ برابر شده است .
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی توانیر با اشاره به میانگین رشد ۷ درصدی مصرف برق کشور در هر سال، تصریح کرد: در صورت تداوم این روند رشد، حجم تاسیسات شبکه برق باید در هر ۱۰ سال به دوبرابر افزایش یابد که نیازمند سرمایه گذاری بسیار زیادی در همه بخش هاست .
رجبی مشهدی درخصوص وضعیت کنونی شبکه انتقال و فوق توزیع کشور گفت: هم اکنون با اضافه بار در شبکه انتقال مواجه هستیم، به طوری که اگر یک ترانس از مدار خارج شود، ۱۱۹ پست انتقال با اضافه بار مواجه می‌شوند .
وی یاداور شد: در این خصوص استان‌های خوزستان، تهران و مازندران با بیشترین میزان اضافه بار مواجه هستند که نیازمند تمهیدات بسیار ویژه‌ای برای پیک ۹۸هستند .
معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی توانیر همچنین درخصوص بخش فوق توزیع نیز گفت: ۷۶۸ پست فوق توزیع برق در صورت خروج یک ترانس دچار اضافه بار می‌شوند که بیش از همه در مناطق تحت پوشش شرکت‌های برق منطقه‌ای فارس، تهران و خراسان قرار دارند .
وی با بیان این که این مناطق نیازمند رسیدگی بیشتری است، ادامه داد: در حال حاضر ۱۷ هزار مگاولت آمپر ترانس در شبکه انتقال و فوق توزیع  کشور با عمر بالای ۴۰ سال استفاده می‌شود که نیازمند تعویض صد درصد هستند .
رجبی مشهدی اضافه کرد: همچنین ۴۵ هزار مگاولت آمپر ترانسفورماتور با عمر بالای ۳۰ سال در شبکه انتقال و فوق توزیع کشور نیز وجود دارد که نیازمند تعمیرات و رسیدگی سریع است .
وی تصریح کرد: هم‌اکنون نیازمند بهره‌برداری از ظرفیت واقعی شبکه انتقال با پایش ‌ای تصویری حرارتی در مراکز کنترل هستیم که در این خصوص می‌توان به توان شرکت‌های داخلی تکیه کرد و توانیر نیز آمادگی حمایت از سازندگان را در این زمینه دارد .
رجبی‌مشهدی با اشاره به توانمندی ایران در ساخت انواع تجهیزات و به ویژه ترانسفورماتور گفت: اگرچه با وجود تحریم‌ها و مشکلات اقتصادی، این صنعت دچار چالش‌هایی شده است، اما خوشبختانه خودکفایی سازندگان ایرانی در بخش های زیادی از صنعت ترانس، باعث شده تا در این زمینه کمترین نیاز را به خارج از کشور داشته باشیم .
معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی توانیردر خصوص مهمترین چالش‌های صنعت ترانسفورماتور سازی ایران نیز اظهار داشت: تشدید روزافزون مشکلات تامین مواد و قطعات خارجی و افزایش بی‌رویه قیمت آنها به دلیل اعمال تحریم‌های جهانی، خرید مواد، قطعات دستگاه‌ها و تجهیزات تولیدی به صورت پیش پرداخت و یا خرید نقدی، افزایش شدید نرخ ارز و کاهش ارزش پول ملی و افزایش شدید هزینه‌ها و بروز مشکلات همه جانبه ناشی از شرایط رکود اقتصادی داخلی از مهمترین مشکلات صنعت ترانسفورماتورسازی ایران است .
رجبی مشهدی خاطرنشان کرد: همچنین ادامه مشکلات ناشی از عدم وصول مطالبات و تشدید مشکلات ناشی از کمبود نقدینگیسخت تر شدن شرایط و کاهش امکانات برای اخذ تسهیلات بانکی، خودداری تامین کنندگان از قبول سفارشات به بهانه رعایت تحریم های جهانی و کاهش امکان صادرات به جهت تشدید تحریم‌های بین‌المللی وضع شده از دیگر مشکلاتی است که صنعت ترانسفورماتورسازی ایران با آن مواجه است .
معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی توانیر درباره انتظارات وزارت نیرو توانیر از سازندگان ترانسفورماتور نیز گفت: با توجه به نیاز و وضعیت کنونی شبکه برق، سازندگان ترانس در داخل باید به سمت طراحی و تولید ترانسفورماتورهای با ظرفیت بالا و امپدانس درصد پایین، کاهش تلفات (تلفات بی‌باری) و تمرکز بر تحقیقات علمی و انتقال دانش فنی به داخل کشور جهت بهبود طراحی و ساخت ترانسفورماتور حرکت کنند .
رجبی‌مشهدی به افزایش قیمت زمین به ویژه در کلانشهرها نیز اشاره کرد و گفت: به دلیل این شرایط،  نیازمند طراحی ترانس‌هایی با حجم و  وزن کمتر هستیم که علاوه بر قابلیت سازگاری با محیط زیست، امکان نصب و راه‌اندازی آن در زیر زمین را نیز داشته باشند .
رجبی مشهدی همچنین با اشاره به این که توانیر از تحقیقات و توسعه در صنعت ترانسفورماتور حمایت می کند، تاکید کرد: این شرکت آمادگی حمایت از سازندگان داخلی را برای طراحی و ساخت ترانس‌های ابررسانا دارد .
وی یادآور شد: در حال بررسی برای برقراری روشی برای فاینانس فروشنده یا خرید اقساطی ترانس هستیم تا از این طریق علاوه بریافتن راهکاری برای تامین و افزایش گردش مالی در بخش ساخت تجهیزات و به ویژه ترانسفورماتور، نیازهای شبکه برق را نیز در عین کمبود منابع مالی برطرف کنیم .

لینک اصل خبر در سایت وزارت نیرو

    منبع خبر

    وزارت نیرو

    وزارت نیرو

    وزارت نیرو

      نظرات